Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!
Alder: Anbefales fra 18 mdr - 6 år | Materiale: Miljøvenligt Polyethylene | Mærke: BIOBUDDI
"BiOBUDDi var på mange måder, som vi forestillede os - heldigvis for det! Vi har været utroligt underholdt af de mange historier og lege, som vi har skabt ved hjælp af de fem fantastiske sæt. Sættene komplementerer hinanden rigtig godt, og underholdningsværdien er rigtig høj. Byggeklodserne er en fantastisk måde at være sammen på, og vi har virkelig nydt de utallige timer sammen med Mateo og BiOBUDDis mange muligheder..."
En anmeldelse af BIOBUDDI byggeklodser
Da vi blev introduceret for BiOBUDDi første gang, var vi helt vilde med hele visionen og ideen bag de miljøvenlige klodser. Ideen om at udfase den klassiske plastikklods som vi kender den og have miljøet in mente med hensyn til fremstilling af klodserne. Vi var rigtig interesseret i om de miljøvenlige klodser også fungerede i praksis, og om der overhovedet var forskel på den klassiske plastikklods frem for den miljøvenlige? Vi har testet fem forskellige æsker fra BiOBUDDi, og vi har haft stor succes med at kombinere dem alle til mange timers underholdende leg!
Det praktiske om æskerne vi testede
Hele vejen igennem vores test har vi kombineret de fem forskellige æsker fra BiOBUDDi. Det gjorde vi, da det gav rigtig god mening for os, og det førte til nogle interessante spørgsmål. Alle æskerne er anbefalet fra +18 måneder, og de kan benyttes sammen med LEGO Duplo.
De fem æsker vi testede var:
- BiOBUDDi Følelser - indeholder 240 dele, 4 byggeplader og 18 byggekort.
- BiOBUDDi Restaurant - indeholder 40 dele.
- BiOBUDDi Bageri - indeholder 28 dele.
- BiOBUDDi Bank - indeholder 27 dele.
- BiOBUDDi Brandstation - indeholder 40 dele
Alle æskerne indeholder byggeklodser samt figurer og baggrunde, der kan “skubbes” ud af æsken, som de kommer i. Når vi for eksempel pakker BiOBUDDi Bank ud, kan vi “skubbe” (i dette tilfælde) en bank ud som baggrund samt et par politibetjente. Det hele stilles i en hvid holder, der holder pap baggrunden og figurerne oppe. Det gør altså, at vi får den helt rigtige oplevelse ud af sættet herhjemme, og Mateo virkelig føler, at det er en bank og politibetjente, der er med til at skabe grundlag for legen.
Nu skal der bygges og leges med klodser
Hele familien var samlet på gulvet og klar til at bygge løs. Vi var rigtig spændte på hvad vi kunne forvente os, og havde samtidig rigtig høje forventninger. Vi pakkede alle æskerne op, og vi begyndte at bygge de forskellige ting. Vi skabte nu vores egen lille by. Alle byggeklodser er pakket godt og forsvarligt ind, og der medfølger gode, udførlige manualer med til alle sættene. Vi var derfor ikke på noget tidspunkt i tvivl om, hvor de forskellige klodser skulle sidde, og at Mateo kunne være med i byggeprocessen var virkelig dejligt.
Vi besluttede os hurtigt for at kombinere alle æskerne til én lille by med rigtig mange figurer i. Alle figurerne har mange forskellige følelser, som de kan vise, og det blev hele omdrejningspunktet for vores leg. Det viste sig og være en god beslutning, da det var noget, Mateo virkelig synes var sjovt.
“.. Åh nej! Der er gået ild i pizzaovnen på restauranten, hvem skal vi ringe til Mateo?” lød det fra far. Mateo var hurtig til at pege på brandstationen og sige “baabuuh”. Det skulle gå hurtigt hvis branden fra pizzaovnen skulle slukkes, inden branden spredte sig. Da brandbilen ankom til restauranten, blev ildebranden slukket med det samme, men hvad var nu det? Der var en figur lige udenfor restauranten, der var ked af det og en anden figur var nervøs. Vi fik snakket om, hvorfor figurerne mon havde reageret sådan, og hvad Mateo kunne hjælpe dem med for, at de kunne blive glade igen.
Der gik ikke længe før, der var noget helt galt ved banken. Problemet var at alle bankens penge pludselig var væk, og politiet kunne intet finde på bankens overvågning. Mateo blev mødt af en lettere rasende bankdirektør, der havde sin meget nervøse assistent ved sin side. Mateo og far ledte lang tid efter spor og mistænkeligheder. Dette foregik ved at undersøge de forskellige figurer, der var placeret rundt omkring i byen. Ikke langt fra banken støder vi på en meget smilende og glad figur. Du har nok gættet, at det var ham, der havde taget alle pengene. Det fandt Mateo også ud af, og bankdirektørens humør blev godt igen.
De mange spørgsmål
Hurtigt i vores leg med vores 2-årige dreng, Mateo, faldt snakken på følelser. Det helt store sæt, som vi havde modtaget, var fyldt op med alverdens følelser, og vi stillede derfor hurtigt os selv og Mateo spørgsmålet; Hvad er følelser og hvordan viser man dem bedst? Mateos sprog er ikke helt udviklet endnu, så vi forventede ikke som sådan et svar. Vi begyndte at forklare ham, hvordan man viser følelser, og hvorfor man gør det. Vi tog derfor en figur over til
bageren og bestilte en tebolle. Bageren havde desværre udsolgt af teboller, og derfor fandt vi hurtigt den “betænksomme” følelse frem.
Det er virkelig fantastisk, at vi kan sætte os ned med Mateo og snakke om følelser på en lærerig, forklarende og underholdende måde. Mateo bliver virkelig draget af vores snakke om de forskellige følelser, som figurerne kan få i de forskellige situationer og scenarier, vi sætter dem i. Det er dejligt vi kan se, at Mateo rent faktisk tænker over tingene, når vi udsætter ham for en pludselig situation i vores lille by. Når vi gør det, reagere Mateo med at finde dén følelse, som han mener passer allerbedst til situationen.
Sådan startede BiOBUDDi
BiOBUDDi startede ved et tilfælde. Den hollandske mand Steven Van Bommel voksede op i sin fars virksomhed, som producerede plastiklegetøj. Han arbejdede 14 år for familievirksomheden, før hans far gik på pension, hvorefter Steven overtog firmaet. Ét spørgsmål fra hans datter ændrede alt. Hun spurgte ham:
“Hvorfor bliver virksomheden ved med at lave legetøj af plastik?” Herefter fortalte hun om, at de i skolen - netop den dag - havde haft om emnet “plastik og dets negative effekt på vores jord.”
På det tidspunkt vidste han, at der både kunne gøres noget, og at der skulle gøres noget. Alle kommende projekter og investeringer for virksomheden blev øjeblikkeligt stoppet. Nu var der kun én vej at gå: BiOBUDDi var født.
Produktionen af BiOBUDDi´s klodser
Hele produktionen af BiOBUDDis klodser er en rejse uden lige. Til dagligt udleder vi CO2 (kuldioxid), som er en stor belastning for vores planet. BiOBUDDi ledte derfor efter en ressource der var genanvendelig til produktion af byggeklodser. Ressourcen BiOBUDDi fandt frem til var sukkerørsplanten.
Sukkerrør absorberer kuldioxid for at vokse. Sukkerrørsplanten anvendes blandt andet til fødevarer og medicin. Der er desværre også meget af planten, som ikke kan bruges - det var lige indtil BiOBUDDi kom på banen. De tager den del, der normalt ikke kan bruges af planten, og så laver de det til en slags masse. Det sparer en stor del CO2 i atmosfæren, da det er en rigtig god og klimavenlig måde at producere legetøjsklodser på - frem for plastik, som vi er vant til. Vigtigst af alt kan ALLE klodserne genbruges til fremstillingen af nyt materiale.
Vi er begejstrede for BiOBUDDi
BiOBUDDi er en helt ny måde at lege med klodser på. Det miljømæssige perspektiv spiller en stor rolle, men at personer og baggrunde er af pap var også noget helt nyt i vores verden. I
starten var vi bange for, om Mateo ville formå at knække delene, eller om han overhovedet kunne håndtere dem - det kunne han sagtens, så vores bange anelser blev gjort til skamme!
BiOBUDDi var på mange måder, som vi forestillede os - heldigvis for det! Vi har været utroligt underholdt af de mange historier og lege, som vi har skabt ved hjælp af de fem fantastiske sæt. Sættene komplementerer hinanden rigtig godt, og underholdningsværdien er rigtig høj. Byggeklodserne er en fantastisk måde at være sammen på, og vi har virkelig nydt de utallige timer sammen med Mateo og BiOBUDDis mange muligheder.
- Camilla Jakobsen
Læs også anmeldelsen af BiOBUDDi Byggeklodser dyresæt
Læs også anmeldelsen af BiOBUDDi Naturlige Byggeklodser med Tal