BIO-plast køkkensæt anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Svanemærket BIO-plast | Tema: BIO | Antal: 1 sæt med 52 dele | Mærke: Dantoy

"Vi har nydt de mange sjove muligheder og sættets størrelse og kvalitet gør, at det ikke kun egner sig til de private hjem, men dette sæt er bestemt også yderst velegnet til brug i diverse daginstitutioner, hvor flere børn kan lege sammen med de mange dele. Når flere børn kan være en del af legen, så sættes der ekstra skub i udviklingen. Børnene vil bl.a. udvikle og styrke deres hånd-øje-koordination, finmotorik, fantasi, kreativitet, rollelege og sprog- og sprogforståelse. Med dette spændende køkkensæt ville det være en oplagt mulighed, at lære børnene lidt om, hvordan man gebærder sig i et køkken og selvfølgelig også lære dem hvad de forskellige redskaber i køkkenet hedder..."

En anmeldelse af BIO-plast køkkensæt

Er I på udkig efter noget nyt og interessant til jeres barns legekøkken? Leder I efter noget tilbehør til legehuset eller noget anderledes og sjovt til sandkassen?

Så er her et rigtig godt bud på, hvad I lige står og mangler. Vores lille familie har nemlig set nærmere på Dantoys køkkensæt, lavet af BIO-plast.

Dette sæt henvender sig til alle små nysgerrige drenge og piger fra ca. 3 år og opefter og kan uden problemer bruges både indenfor og udenfor i haven.

Sættet indeholder

 • 2 komfurer med to blus.
 • 4 sier
 • 4 pander
 • 4 kasseroller
 • 4 paletter
 • 4 tænger
 • 4 grydeskeer
 • 4 suppeskeer
 • 6 bøtter
 • 6 låg
 • 2 skærebrætter
 • 3 bøtter med salt
 • 3 bøtter med peber
 • 2 store knive

Hvad er BIO-plast?

Er I usikre omkring, hvad BIO-plast er for noget, så kommer der lige lidt kort information, som måske kan hjælpe jer, med at vælge det helt rigtige miljøvenligt legetøj til jeres lille guldklump.

Vi lever i en verden, hvor der desværre flyder med plastik og andet affald alle mulige steder. Heldigvis er folk blevet mere bevidste omkring miljøet, naturen og genbrug generelt. Men vi kan altid blive endnu bedre.

Mange mennesker kender endnu ikke forskellen på den traditionelle plastik og BIO-plast og det kan derfor være svært, at agere udefra noget, som man ikke har ret meget viden omkring.

Det jeg ser, som den store fordel ved BIO-plast er, at det kan fremstilles af fødevarer bl.a. majs, korn, sukkerrør og bambusfibre. Sukkerrør som bruges i Legebyens BIO-plast produkter, er et 100% vedvarende råmateriale.

Når man høster en markfuld sukkerrør, så kan man faktisk plante en ny mark med det samme.

Forbruget af sukkerrør går ikke ud over naturen og miljøet. Samtidig hjælper sukkerrør med at absorbere CO2 fra vores luft, som eksempelvis brugen af biler, fly og busser - udskiller alt for meget af.

Sukkerrørene dyrkes bl.a. på kontrollerede, giftfri plantager flere steder i Brasilien.

Dantoys BIO-plast køkkensæt er endda svanemærket og selvfølgelig også CE mærket. Derudover er det lavet i flotte, stilrene og sarte farver.

De sarte farver giver et dejlig roligt miljø og børnene er ikke mindre interesseret i produkterne af den grund.

Jeg vil faktisk sige det modsatte. Børnene viser med det samme interesse for legetøjet, måske fordi de sarte farver gør, at legetøjet ikke bare ligner alt det andet legetøj som de ser i institutionerne.

Indbyder til mange forskellige lege

Vi har haft en rigtig god oplevelse med at undersøge dette sæt. Sættet indbyder til mange flere forskellige lege end jeg først havde troet og børnene er derfor godt underholdt i flere timer.

Jeg kan godt lide, at legetøjet kan anvendes både indenfor og udenfor i haven, det åbner for flere muligheder for både lærerig og kreativ leg.

Sættet har været populært inde på børneværelset, hvor det nemt kunne kombineres med et legekøkken eller hvis man som os, ikke har et legekøkken, så kunne sættet stilles på en kommode eller på gulvet og på den måde næsten erstatte et legekøkken.

Vi har undersøgt sættet på mange forskellige måder, hvor venner og familiens børn har været en stor del af legen.

Vi har nydt at lege med sættet inde i stuen, imens vejet udenfor var dårligt.

Min kusines 4-årige søn Felix har bl.a. leget, at han lavede pasta med kødsovs, som han senere serverede for os andre.

Han satte selv tingene frem på stuegulvet og gik hurtigt i gang med madlavningen. I legen snakkede vi lidt om, hvad de forskellige køkkenting hedder. Felix kunne stolt fortælle, at han allerede kendte navnene på de fleste af tingene.

Vi snakkede også om hvilke retter vi havde som livretter og hvilke ting vi ikke ret godt kunne lide. Det at træne barnets kommunikation igennem leg, er en rigtig god mulighed for at styrke barnet sprog, uden barnet tænker over det.

God og holdbar kvalitet

Dantoys køkkensæt er i så god og holdbar en kvalitet, at det uden problemer kan bruges udenfor i haven eller endda på legepladsen.

Villads på halvandet år, har haft nogle af delene med i sandkassen, hvor han har været yderst koncentreret, mens han med sien, har siet sten fra sandet.

Da de mange dele blev beskidte efter at være blevet brugt i haven, så var det heldigvis nemt at sætte det i opvaskemaskinen eller vaske det i håndvasken.

Vi har også brugt noget af det store køkkensæt inde i vores legehus. På den måde har Villads og Felix kunne lege, at de havde en lille café eller restaurant, hvor de lavede mad til de mange sultne gæster.

Da Villads kun er halvandet år, så var det nok mest Felix som legede restaurant og Villads som efterlignede og drillede lidt.

Men som noget af det vigtigste, så hyggede de sig rigtig meget.

Med Dantoys køkkensæt, vil børnene få mulighed for at lege rollelege og udvikle deres sociale kompetencer, mens de efterligner de dagligdags rutiner, som de har set hjemme ved mor og far. Det kan være ret interessant at sidde og observere når børnene leger, ofte kan man genkende ord og handlinger fra en selv.

Vores vurdering

Jeg har på intet tidspunkt været i tvivl om, hvad jeg synes om dette køkkensæt fra Dantoy.

Vi har nydt de mange sjove muligheder og sættets størrelse og kvalitet gør, at det ikke kun egner sig til de private hjem, men dette sæt er bestemt også yderst velegnet til brug i diverse daginstitutioner, hvor flere børn kan lege sammen med de mange dele.

Når flere børn kan være en del af legen, så sættes der ekstra skub i udviklingen. Børnene vil bl.a. udvikle og styrke deres hånd-øje-koordination, finmotorik, fantasi, kreativitet, rollelege og sprog- og sprogforståelse.

Med dette spændende køkkensæt ville det være en oplagt mulighed, at lære børnene lidt om, hvordan man gebærder sig i et køkken og selvfølgelig også lære dem hvad de forskellige redskaber i køkkenet hedder.

Dantoys køkkensæt af BIO-plast er et rigtig fint og spændende sæt, som de fleste børn vil elske at lege med. Så hvis I mangler en gave til et lille barn, så vil dette sæt være et rigtig godt bud.

Jeg kan nemlig sagtens give Dantoys køkkensæt de varmeste anbefalinger med herfra.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af Dantoy BIO-plast Sandsæt

Læs også anmeldelsen af Dantoy BIOplast Kaffestel

Læs også en blog om Dantoy legetøj

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjDantoy

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen