Small Talk Big Questions: Advent spilanmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 5 år | Mål: (på æsken) 17,5 x 25,5 x 3 cm. | Sprog: Dansk / Engelsk | Spillere: For 2 eller flere deltagere | Spilletid: Så længe I har lyst... | Antal: 1 spil med 60 samtalekort | Mærke: Small Talk - Big Questions

"Det var ret så hyggeligt. Jeg læste spørgsmål 1 højt og valgte min ældste lillesøster på 19 år. Derefter læste jeg det næste spørgsmål, og så måtte hun vælge, hvem der skulle have det. Det var en ret sjov måde at gøre det på, da personen så blev nøje udvalgt alt efter, hvilket spørgsmål, der blev læst højt. Den eneste regel var, at alle skulle have et spørgsmål, inden en ny runde kunne begynde. Der blev både grint, lavet opfølgende spørgsmål og givet udtryk for forbløffelse, når svaret ikke var helt, som man havde ventet..."

En spilanmeldelse af Small Talk Big Questions: Advent

Adventsudgaven af Small Talk Big Questions henvender sig I særlig grad til familier, så de fire søndage i advent kan gøres ekstra hyggelige. Det betyder dog ikke, at de ikke også er anvendelige i andre konstellationer. Personligt har jeg anvendt dem til gangmøder med mine elever et par fredage i december. Derudover er de fundet frem sammen med min forlovede, hvilket har givet anledning til nogle rigtig gode snakke.

Spillet kan ligesom de almindelige æsker med spørgsmål anvendes på tværs af generationer, den anbefalede alder er fra 5 år, hvilket også giver mening, da de fleste af spørgsmålene ikke giver mening, hvis man er yngre end det.

Der er ingen fast tidsramme på spørgsmålene, men der er 15 styks og nogle svar kommer ret hurtigt, hvor andre spørgsmål giver anledning til nogle lange og interessante snakke.

Oplevelser med Small Talk Big Questions Advent

I slutningen af november talte min forlovede og jeg om, hvordan vi savnede at bruge tid på de lidt dybere snakke, de måske på mange måder mere uforpligtende samtaler. Vi aftalte derfor blandt andet at lave mere sammen i hverdagen og prioritere tid til hinanden. Derfor var det også oplagt at finde Small Talk Big Questions Advent frem hver søndag i december.

Det har vi på ingen måder fortrudt, og det skal også frem igen næste jul. Jeg tror endda det i særlig grad har været godt i denne december, da den jo (i hvert fald for os) har været lidt anderledes end andre år. Der er har ikke væres julefrokoster og familieweekender på tværs af generationerne, hvilket har været lidt svært. Derfor har det også i særlig grad været vigtigt at finde ind til kernen af, hvad der betyder noget for os.

Det er, at vi trods alt, kan være sammen. Det har også været fedt at kunne finde frem til de gode begivenheder, der også har været i det forgangne år, trods alt tumulten og pandemien ude i verdenen. Det har også betydet noget, sammen med mine kære elever, som nogle gange har ekstra svært ved at have fokus på det positive og ikke lade sig opsluge af de dårlige ting, der kan ske indimellem.

De første tre søndage blev det fundet frem derhjemme efter aftensmaden og gav nogle gode lange snakke ved spisebordet. Selvom vi føler, at vi kender hinanden rigtig godt efterhånden (det er næsten umuligt andet, når han som psykolog er meget glad for gode snakke 😉), men alligevel lykkedes det os at lære mange nye ting om hinanden via de 15 spørgsmål i æskerne.

Den sidst søndag i advent havde vi min far og søskende på besøg til brunch, her så min lillebror spillet ude i vores gang. Han synes det lignede en gave og tog den derfor med ind til spisebordet. Han blev heldigvis ikke skuffet, da han fandt ud af, at det var en æske fyldt med spørgsmål. Vi fandt æsken frem til 4. søndag i advent og lærte endnu engang endnu mere om hinanden på kryds og tværs.

Det var ret så hyggeligt. Jeg læste spørgsmål 1 højt og valgte min ældste lillesøster på 19 år. Derefter læste jeg det næste spørgsmål, og så måtte hun vælge, hvem der skulle have det. Det var en ret sjov måde at gøre det på, da personen så blev nøje udvalgt alt efter, hvilket spørgsmål, der blev læst højt. Den eneste regel var, at alle skulle have et spørgsmål, inden en ny runde kunne begynde. Der blev både grint, lavet opfølgende spørgsmål og givet udtryk for forbløffelse, når svaret ikke var helt, som man havde ventet. Alle var enige om, at der gerne måtte have været endnu flere spørgsmål, men så kunne vi bare finde en af æskerne fra de tidligere søndage frem.

Når jeg har spillet det bare med min forlovede, har vi fundet antallet af spørgsmål helt passende, men med min far og søskende var vi selvfølgelig også 7 mennesker, så der er der ikke så mange spørgsmål pr. person. En anden måde at komme omkring det på, er at gøre ligesom jeg gjorde med mine elever. Her valgte vi at nogle af spørgsmålene skulle besvares af alle, det kom faktisk lidt af sig selv, da de var meget nysgerrige efter at høre, hvordan andre ville have forholdt sig i en lignende situation, eller nogle var super ivrige efter at fortælle, hvad de have skrevet i deres sidste sms. Så her manglede vi faktisk heller ikke flere spørgsmål.

Generelt om Small Talk Big Questions spillene

Small Talk – Big Questions stiller spørgsmål til fremtiden, til fantasien og til sjælen. Det handler om at ændre fokus, så vi bruger mere tid på at tale, lytte og lære mere om hverandre og mindre tid på mobiltelefoner, iPads og computerspil. Spillene opbevares i en kompakt lille æske og kan sågar passe ned i en bukselomme, så der er ingen undskyldning for ikke at tage det med og bringe det frem vi enhver ledig stund 😉

Spillet Small Talk Big Queations er udviklet af Nanna Grundwald og Katja Bamberger Bro efter en rejse i USA, hvor Katjas tre børn brugte meget tid på deres iPads. En dag til frokost sad de og stillede hinanden spørgsmål, som de selv fandt på og glemte alt om iPads og telefoner. Oplevelsen gav inspiration til at hjælpe andre familier til en ’digital detox’. Herfra voksede ideen til at udvikle et spil med sjove og anderledes spørgsmål, der kunne hjælper familierne på vej. Katja gik sammen med Nanna om at designe Small Talk – Big Questions.

Udover adventsudgaven findes version 1 (blå), den udkom i juni 2018, version 2 (orange), som udkom i oktober 2018, version 3 (grøn), den udkom i marts 2019. Den røde, som er version 4, er lidt anderledes, da den blev udgivet i samarbejde med Redbarnet, den udkom i forbindelse med deres 75-års jubilæum, som var i september 2020. Siden da er serien blevet udvidet med den grå æske, som er lavet i samarbejde med (og støtter) Julemærkehjemmene i Danmark. Der er desuden også kommet en natur udgave og en date night udgave af spillet.

Jeg er ret stor fan af at have flere æsker, da jeg så kan mixe spørgsmålene lidt op og finde nye frem, hvis vi støder på det samme lidt for mange gange. Det er derfor også ret fedt at have en helt 5. version til december måned, hvor fokus kommer hen på blandt andet året, der er gået.

Spillets komponenter

Inde i de fint dekorerede æsker på 17,5 x 25,5 x 3 cm, finder du 15 kort (i hver) med spørgsmål på. Spørgsmålene findes både på engelsk og dansk, så det skulle fjerne mange sprogbarriere, hvis man har forskelligt modersmål. Kortene er af hårdt pap med en glat overflade og en dekorativ bagside.

Æsken er jo ikke så stor, så spillet er nemt at have med i tasken, når man skal på tur. Det gør spillet højest anvendeligt, da det kan spilles lige der, hvor du befinder dig. Så din adventskalender kan altså sagtens komme med ud til julefrokoster eller andre steder.

Regelbogens tilgængelighed

Reglen er, at der ikke er nogen regler, eller jo – at der ikke er en vinder/taber 😉

Man trækker kort, og skiftes til at stille hinanden de spørgsmål, som står på kortene

Skåret ind til benet er det blot at trække et kort, læse det op på enten engelsk eller dansk og vælge hvem, man vil rette spørgsmålet til eller alternativt begge/alle svare på spørgsmålet. 😊

- Camilla Liv Pedersen

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilSmall talk big questions

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen