Beleduc Magnetisk Tegnebræt anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Fra 3 år | Materiale: Plast og magneter | Pixel: 35 x 21 prikker | Mål: L:28 × H:25,5 × D:1,2 cm | Antal: 1 stk.

"Når jeg iagttager børnene sætte sig med pladerne, er det for mig tydeligt at se, de bruger dem som redskab til at koble af. Det er afstressende og beroligende for dem at sidde og “tegne” der. Det er ikke altid, der er et bestemt mønster for øje… måske udvikler det sig til det... men det er ikke det, der er det egentlige fokus. Da magnettavlerne ikke er større, er de lette at transportere rundt i huset. Derfor er det også alle steder, børnene kan finde på at sætte sig med dem. Sommetider er det bare få minutter, og sommetider er det i længere tid. Men når de sidder med dem, skal de ikke være “på” og forholde sig til andre ting og mennesker omkring sig. Lige der kan hjernen slås fra, og det giver børnene fornyet energi med en sådan timeout..."

En anmeldelse af Beleduc Magnetisk tegnebræt

Vi er en familie på 5 med børn på henholdsvis 0, 3 og 5 år. Der er oftest fart over feltet herhjemme og indrømmet: jeg kunne da af og til godt lige tænke mig et timeout-kort. Faktisk er det ikke kun mig, der har det sådan.

Det er helt tydeligt at Signe på 5 år og Johannes på 3 år også har brug for at komme ned i gear, at koble af, at trække sig. Det kan de gøre på forskellige måder, og det praktiserer vi. Men nu kan vi tilføje endnu et værktøj til lige at skabe rammer til ro og afkobling: De magnetiske tegnebrætter fra Beleduc.

Vi har modtaget både det blå og det røde tegnebræt. Jeg kendte ikke til produkterne på forhånd, hvorfor jeg heller ikke helt vidste, hvad jeg kunne forvente. Signes reaktion var dog ikke til at tage fejl af. Hun udbrød med det samme med stor begejstring i stemmen, at hun kender tegnebrætterne fra børnehaven.

Det var helt tydeligt, det skabte positive associationer, og at hun havde gode erfaringer med både det blå og det røde. Derfor var det også oplagt, det var Signe, der skulle lære os andre, hvordan de magnetiske tegnebrætter skal anvendes.

Det var naturligvis intet problem: både fordi hun allerede har siddet med dem en del gange, og fordi det er ganske simpelt.

Selve tegnebrættet

Det store, blå tegnebræt har 35 x 21 prikker/huller og måler L:28 × H:25,5 × D:1,2 cm.

Det røde har 19 x 20 prikker/huller og måler L:17,5 × H:21,5 × D:1,2 cm.

I hvert hul ligger en lille magnetisk kugle. Når den tilhørende pen - med magnetisk felt i enden - placeres ved et hul, trækkes kuglen i tegnebrættet op til overfladen, så den tydeligt kan ses.

Kuglerne kan dog heldigvis ikke falde ud. På den måde kan der laves utallige mønstre mm. Når en tegning el.lign. er færdig, fjernes de små magnetiske kugler let igen ved enten at trykke let på dem eller ved at stryge pennen hen over dem.

Hverken Signe eller Johannes har vanskeligheder ved at holde ved pennen eller at ramme netop den prik, de har for øje. Men der er ingen tvivl om, at det alligevel er en god øvelse i både at holde på et skriveredskab og at have kontrol over det.

Når jeg spørger Signe, hvilken af de magnetiske tegnebrætter, hun bedst kan lide, svarer hun det lille... Fordi “det er nuttet” ;) I virkeligheden er det måske snarere fordi, det for hende er mere enkelt at sidde med. Det er mere overskueligt med antallet af prikker/huller, når hun eksempelvis har som mål at fylde hele pladen ud med de magnetiske kugler.

Der er dog ingen tvivl om, at når det kommer til at lave mønstre osv., giver det blå flere muligheder, fordi tegnepladen ganske enkelt er større.

Afstressende og beroligende

Når jeg iagttager børnene sætte sig med pladerne, er det for mig tydeligt at se, de bruger dem som redskab til at koble af. Det er afstressende og beroligende for dem at sidde og “tegne” der. Det er ikke altid, der er et bestemt mønster for øje… måske udvikler det sig til det... men det er ikke det, der er det egentlige fokus.

Da magnettavlerne ikke er større, er de lette at transportere rundt i huset. Derfor er det også alle steder, børnene kan finde på at sætte sig med dem. Sommetider er det bare få minutter, og sommetider er det i længere tid. Men når de sidder med dem, skal de ikke være “på” og forholde sig til andre ting og mennesker omkring sig. Lige der kan hjernen slås fra, og det giver børnene fornyet energi med en sådan timeout.

Vi kan også finde på at bruge de magnetiske tegnebrætter i fællesskab. Signe er kommende skolepige og meget optaget af bogstaver og tal. Her er det en anderledes udfordring at skulle tegne/skrive bogstaver og tal med de muligheder og begrænsninger, som tegnebrættet giver.

Signe får eksempelvis til opgave at skulle skrive forskellige navne eller at læse forskellige matematiske opgaver. I forvejen er hun super motiveret for det, men det giver fornyet spænding, når rammerne får er twist i forhold til almindeligt papir og blyant.

Fri fantasi

Herudover er fantasien på spil, når hun sidder med tavlen. Der bliver kreeret mange forskellige mønstre – selvom det sommetider kun er hende selv, der helt kan se den stjerne, hun stolt viser frem! Det er hurtigt at rette op, hvis man har “tegnet” forkert. Og det er hurtigt at rydde lærredet og begynde på et nyt værk.

Vi bruger også tegnebrætterne til at tegne mønstre, som den anden så skal prøve at kopiere enten nedenunder eller på det andet bræt. Når man er 5 år, er det både sjovt at skulle konstruere et mønster og at genskabe det i forvejenkonstruerede mønster. Dette kan stadig være en udfordring, men en virkelig god en af slagsen.

Som inspiration til dette ligger der også på Beleducs hjemmeside: Beleduc.de – kan læses på både tysk og engelsk – under Service og derefter Spielanleitungen/instructions en del forslag og skabeloner til, hvad man kan tegne. Det fungerer som rigtig fin inspiration og en øvelse i netop at følge en skabelon.

Beleducs mission er, at de ”tror på, at børn ikke leger for at lære, men de lærer, fordi de leger." Dette er det ledende princip i virksomhedsfilosofien. Det er en hjertesag at fremme glæden ved at lege sammen og at undervise i adskillige færdigheder, som børn mellem to og syv år bør erhverve.

Der drages fordel af støtten fra erfarne pædagoger, både som akademikere og praktikere. Ønsket er, at produkterne vil finde varig brug i børnehaver og daginstitutioner verden over for at tilbyde børnene en god tid fuld af leg, sjov og spænding, som gør, at de også oplever og lærer.

Dette er altså lykkedes i mine børns børnehave, og nu også herhjemme til stor glæde.

- Elisabeth Kristensen

Læs også anmeldelsen af Speed Colors tegnespil

Læs også anmeldelsen af Lær Klokken Legeur

Læs også anmeldelsen af TickiT LED lyspanel

 

Anmeldelse af legetøjBeleducCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen