Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!
Alder: Anbefales fra 3 år | Højde: 43 cm. | Batterier: Bruger 4 x AA
"Vi kan virkelig se empati og omsorg i vores søn, når han er omkring Baby Annabell. Så der er ingen tvivl om, at hun er med til at udvikle centrale områder hos børn, og det, synes vi, er en gave for alle børn at få. Så tøv ikke, Baby Annabell vil være en fantastisk gave til alle piger og drenge..."
"... har kørt rundt med en bold og leget, at det var en baby"
Vores søn har en masse Lego-mænd, Brio-figurer og action-figurer. Han har endda en barnevogn, hvor han har kørt rundt med en bold og leget, det var en baby. Så derfor mente vi, at nu var det måske tid til, han skulle have en dukke, han kunne vise omsorg overfor, lege med og passe på. Det var derfor med stor forventning vi modtog babydukken Baby Annabell.
Baby Annabell er en livagtig og blød dukke, hvor arme, ben og hoved er lavet i Phthalat-fri plast, så du ikke behøver bekymre dig om, at dit barn omgås skadelig kemi. Baby Annabell har en sparkedragt på, og der medfølger en hue, sutteflaske, sut, ble og en halskæde.
Dukken har mange livagtige funktioner, der vil tænde moder- eller faderinstinktet i dit barn og fremme dets ansvarsfølelse og empati. Baby Annabell reagerer fx med suttelyde og øjne- og mundbevægelser, når hun får sutteflaske eller sut. Derudover kan hun græde med lyd og tårer, bøvse, når hun bliver lagt op på skulderen og banket forsigtigt i ryggen, og falde i søvn når hun bliver vugget eller kørt i en barnevogn. Der er altså utallige funktioner, der kan skabe en varm og underholdende rolleleg for dit barn.
Da vores søn kom hjem fra børnehave, havde vi talt om, der ventede en overraskelse til ham, når han kom hjem. Så snart vi kom ind ad døren, spottede han den fine dukke, der stod på bordet, og hans øjne afslørede hurtigt, at det var en populær overraskelse!
”Pas på, far! Babyen må ikke slå sig”
Med stor omsorg åbnede han roligt æsken, for ”babyen må ikke slå sig”. Dén spillede jeg hurtigt med på og mens vi pakkede hende op, fik jeg sagt, at det da var underligt, hun slet ikke sagde noget endnu. ”Men far, det er jo ikke en rigtig baby. Det er jo bare noget, vi leger.”. Godt ord igen, sønnike.
Da vi havde puttet batterier i Baby Annabell, begyndte hun straks at lave alle mulige lyde. Vores søn synes særligt det var sjovt at give hende sutten, hvor hun begyndte at lave suttelyde, mens hun lavede suttebevægelser med munden og skiftevis åbnede og lukkede øjnene.
På et tidspunkt tog han sutten ud for at se, hvad der så skete. Så begyndte Baby Annabell at græde med lyd og tårer ud af øjnene, og nu begyndte det helt store cirkus, hvor også vi voksne måtte forsøge os med vores bedste babyerfaringer. Vi prøvede at give hende sutten, vugge hende forsigtigt, give hende mad, og ae hende på kinden. Alle ting som der var blevet foreslået af producenten. Ingen ting hjalp og vi var alle ved at gå helt i spåner over at have fået tilføjet et kolikbarn til vores familie.
Det var først da jeg sagde til vores søn, han kunne prøve at kaste hende op i luften og lege med hende, og han derfor kastede hende højt op i luften og med nød og næppe greb hende i hovedet, at hun stoppede med at græde og startede med at grine, at der kom ro på igen. Se, dét er jo en god ting at vide, når man snart skal være storebror. Bare kast babyen op i luften… Men det hjalp.
Babyen grinede og vores søn smilede stolt over, at det var ham, der havde fået babyen til at blive glad igen. Og det smil var altså uvurderlig. Efterfølgende har vi lært at følge instruktionerne lidt mere nøje, så Baby Annabell f.eks. skal vugges helt vandret.
En tur i barnevognen
Herhjemme har vi i et stykke tid haft en dukke-barnevogn, som vores søn har brugt til at køre rundt med bolde, der skulle forestille sig at være babyer. Derfor var det også meget naturligt for ham at finde barnevognen frem, hvor der i forvejen var en dyne og en madras. ”Men babyen skal da have en hovedpude, far!” – og selvfølgelig skulle den det! Så vi fik konstrueret en hovedpude, og så var han ellers klar til at putte Baby Annabell efter en ordentlig kaste- og grinetur.
Producenten foreslår man vugger Baby Annabell forsigtigt, når hun skal sove. Vi prøvede at vugge hende i armene, men fik aldrig helt fanget, hvordan bevægelsen skulle gøres korrekt, før Baby Annabell ville falde i søvn. Da vores søn ville forsøge ved at putte hende i barnevognen og køre en tur med hende, skete miraklet derimod.
Baby Annabell begyndte at gabe og snorkede kort tid efter. Vores søn havde igen det stolte smil smurt på og parkerede barnevognen ved sin side, så han var tæt på, når hun igen vågnede. En baby-pige, han i øvrigt med det samme døbte ”Katie”, efter en karakter i det populære Paw Patrol. Han fik hende altså selv til at grine og stoppe med at græde og efterfølgende til at falde i søvn ved at køre en tur. Det må da kaldes børnetække.
Udstyr og tilbehør
Som med alle dukker, findes der utallige former for tilbehør til Baby Annabell. I kassen medfølger en mindre bog, hvor alt tilbehøret fremgår og hvor barnet har mulighed for at sætte en pokkers masse krydser ved alt fra flyverdragter og tøj til cykelsæder og brusebade. Der er altså ingen begrænsninger, når det kommer til udvikling og leg med dukkerne.
Vores søn er nu 4 år og kunne sagtens have haft fornøjelse af Baby Annabell i en tidligere alder. Producenten selv anbefaler at børn fra 3 år og op kan lege med Baby Annabell og det kan de sikkert godt have ret i, ift. at tolke Annabells signaler.
Der kan tændes og slukkes for dukken i en lille lomme i ryggen, hvor også batteriet sidder. På den måde vil mindre børn også kunne få gavn af dukken uden at gøre brug af dukkens funktioner, hvis disse ville forstyrre barnets leg.
Dukken har en god tyngde og er blød, som gør Baby Annabell mere livagtig end mange andre dukker der enten er af ren plastik eller kun bløde. På denne måde får barnet en meget virkelighedsnær dukke, der ikke bare reagerer som rigtige babyer, men også føles som en rigtig baby i hans arme.
Tilkøbes en potte er der mulighed for at Baby Annabell kan lave i potten, hvis hun tidligere har fået vand fra flasken. I dette sæt medfølger en ble, som Baby Annabell kan tisse i, hvis hun trykkes forsigtigt på hjertet, hun har på maven. På den måde ”tømmes hun” for det vand, hun har fået fra flasken. Vand fra flasken bruges også til at få hende til at græde med tårer, hvilket kan blive en ganske våd affære, hvis man har svært ved at få hende til at stoppe igen. Har vi erfaret ?
Men alt i alt er vi begejstrede for Baby Annabell herhjemme. Ligesom med en rigtig baby, skal man lige lære dukken at kende for at lære, hvordan man bedst muligt reagerer på hendes funktioner.
I den medfølgende brugsanvisning er der en liste over hvad man kan gøre, når Baby Annabell fx græder, har fået flaske, skal sove, osv. Den kan være god at læse inden, så man som forældre ved, hvordan man hjælper og vejleder sit barn bedst muligt, når det kommer til det lille nye familiemedlem.
Vi kan virkelig se empati og omsorg i vores søn, når han er omkring Baby Annabell. Så der er ingen tvivl om, at hun er med til at udvikle centrale områder hos børn, og det, synes vi, er en gave for alle børn at få. Så tøv ikke, Baby Annabell vil være en fantastisk gave til alle piger og drenge.
- Christian Hjortdal