Aktivitetstavle med flyvemaskine anmeldelse

Alder: Anbefales fra 18 måneder | Indhold: 5 dele | Materiale: Træ | Mål: 190 x 60 x 2,5 cm

"Vi har nu afprøvet denne tavle i snart 2 måneder. Den har som den eneste af de tavler vi har, fået plads på Cornelias værelse. Det har den fordi vi har forudset, at denne tavle vil have hendes interesse længe. Den indeholder elementer som hun allerede nu synes er sjove, men den indeholder også elementer, som hun senere vil kunne bruge tid på, og tage ved lære af..."

En motorisk aktivitetsflyver

Vores familie består af Mor, Jennifer som er er pædagog. Far, Kenneth der er servicechef og Cornelia på 19 måneder, som til daglig går i vuggestue og lever højt på fænomenet ’’enebarn’’.

Vi elsker alle at lege sammen og finde på fjollede nye lege og sammensætninger hele tiden, MEN indimellem er det også virkelig rart med forældretid og børn der kan lege bare 10 minutter selv.

Det kan Cornelia med aktivitetstavlen– Flyvemaskinen. Vi har før testet andre aktivitetstavler og vidste det var en kæmpe succes hos Cornelia.

Det smarte ved aktivitetstavler er, at man blot skal finde en plads på væggen. Den fylder ikke på gulvet og alt hvad du skal bruge til, at lege med den, hænger fast i selve tavlerne.

Hvad er der i pakken og opsætning?

Selve aktivitetstavlen kommer i én stor kasse, med alt hvad du skal bruge til ophæng. Den er godt pakket og der følger en udførlig opsætningsguide med.

Både ragpluks og skruer følger med, så endnu engang er opsætningen bare lige til at gå i gang med.

Med lige præcis flyvemaskinen gør man sig klogt i lige at lægge de 5 tavler op på gulvet først. Den kan nemlig vinkles lidt, og både ”lette” og ”lande” i opsætningen.

Hvis dit barn skal kunne nå, skal du derfor lige gennemtænke opsætningen, så ikke den kommer for højt op, så barnet ikke kan nå tavlerne.

I alle tavlerne er der for-boret, så de medfølgende skruer er lige til, at skrue igennem og sætte fast.

Endnu engang super nemt, og noget jeg kun lod min mand gøre, fordi han jo er MANDEN i huset ? .

De fem tavler..

”Hovedet” – Den første aktivitetstavle:
På den første tavle er der en lille kugle bane med forskellige farver kugler på. Ud over det er der to ansigter på banen, en der er farvede i huden og en der er lys i huden. Meget mangfoldig og skøn lille detalje.

Passer jo egentlig også super godt, når det sidder på en flyvemaskine som jo tit rejser til fremmed lande med mange slags mennesker. Oplagt samtaleemne når den lille pode bliver en smule ældre.

Udover kugle banen sidder der et lille hjul med en gennemsigtig plade, med bittesmå forskellig farvet kugler indeni.

Der er lavet en lille opdeling inden i den, så den er ret sjov at betragte for de små. Den rasler også når man drejer den, så Cornelia er i hvert fald ret vild med denne lille sanse detalje.

”Magnetbane” – Den anden aktivitetstavle:
På tavle nummer to er der en stor magnetbane med to fastgjorte magnetpinde i hver side, til at styre brikkerne rundt på banen.

Brikkerne er forskellige farver og kan ligesom ”falde” ned igennem banen når man har ført dem op til toppen.

Cornelia skulle lige have vist dette et par gange, men kan nu selv fører de forskellige brikker rundt på banen. Det er ret sjovt, og noget man som voksen også liiige har lyst til, at prøve.

”Forhindringstavlen” – Den tredje aktivitetstavle:
Denne tavle er lavet som en slags forhindringsbane, med forskellige former af klodser man kan føre rundt på banen. Der er ligesom lavet et hjemsted for hver type form, der skal føres rundt på banen.

Cornelia synes det er vældig sjovt, at føre klodserne rundt i forhindringsbanen, men hun forstår ikke rigtig det dér med, at de hører hjemme forskellige steder på banen.

Hver type form, har sin egen farve, så det er nemt og overskueligt, at se hvilke der hører sammen.

Vi træner i øjeblikket at kunne kende forskel på farverne, og det er denne tavle også en super hjælp til. Der er både hvide, grønne, røde, gule og orange klodser.

”Uret” – Den fjerde aktivitetstavle:
Den fjerde tavle er et stort ur. I den yderste orange cirkel er tallene i uret fra 1-12 og i den midterste gule cirkel er tallene fra 13-24. I den inderste røde cirkel er der en hvid viser på og oven på den røde cirkel med den hvide viser er der en blå viser som også kan dreje.

Uret er top gennemført og jeg glæder mig SÅ meget til, at skulle lære Cornelia om klokken på denne tavle.

Hun er alt for lille til at lære om klokken nu, men nu snakker vi om tallene og hun kan genkende dem, når hun ser et andet ur, som jeg er sikker på gør det langt lettere for hende, at lære klokken, når den tid kommer.

Hun genkender nu et ur, og kan også sige tallene fra 1-12. Fra 13-24 venter vi lige lidt med. Cirklerne i uret kører rigtig smooth rundt og viseren lige så.

”Propel og tandhjul” – Den femte aktivitetstavle:
Den sidste tavle forestiller flyverens propel, som man kan dreje på og som herefter får tandhjulene til at dreje.

Meget simpelt men samtidig meget tiltrækkende og fascinerende for de små poder. På tandhjulene er der også mønstre som giver et flot og imponerende spil når man drejer dem rundt.

Der er også her mulighed for, at træne pincet grebet, da der på det ene, nederste tandhjul er placeret en lille dut, som også kan sætte sving i de resterende tandhjul.

Kvalitet og sikkerhed

Kvaliteten af denne tavle er som et hvilket som helst andet VIGA produkt, fuldstændig gennemtænkt og i top.

Tavlen er af træ, solid, holdbar og fungerer som den skal. Alle ting der skal kunne kører og dreje fungerer upåklageligt. Det er nemt for Cornelia at få det hele til at spille, og alt er bare lækkert at røre ved og gennemført.

Magneterne virker perfekt og pindene man kan fører magneterne rundt med er også afmålt i deres snor, så det lige præcis passer og kun kan bruges til formålet.

Hvis man alligevel har et lidt for eventyrlystent barn, kan man klikke pindene af, og vente med, at sætte dem på, til man synes det er mere forsvarligt.

Der er ikke så meget at sige til denne tavle, andet end den er i top i sikkerhed og kvalitet.

Samlet vurdering

Vi har nu afprøvet denne tavle i snart 2 måneder. Den har som den eneste af de tavler vi har, fået plads på Cornelias værelse.

Det har den fordi vi har forudset, at denne tavle vil have hendes interesse længe.

Den indeholder elementer som hun allerede nu synes er sjove, men den indeholder også elementer, som hun senere vil kunne bruge tid på, og tage ved lære af.

De enkelte kugle- og magnetbaner og ting der kan dreje, synes hun er sjove nu og det næste step vil blive at kunne sorterer formerne i labyrinten, for til sidst at kunne lære om klokken.

Der er virkelig mange års god underholdning i denne flyvemaskine-aktivitetstavle og den kan klart anbefales til børnefamilier med børn i flere aldre.

Hvis jeg skulle rangliste alle de aktivitetstavler vi har prøvet, ville denne nok være i top, netop fordi den kan bruges fra 18 måneder til omkring de 6-7 år hvor man lærer om klokken.

Så hvis man som børnefamilie - med børn i forskellige aldre - skulle vælge hvilken tavle der passede bedst, så ville jeg vælge denne.

Dog er krokodilletavlen i samme størrelse stadigvæk det største hit herhjemme pt, da den har flere elementer som tiltaler Cornelia lige nu. På sigt, er der dog flere år i flyvemaskinen.

- Jennifer Sylvest

Læs også anmeldelsen af de små aktivitetstavler fra VIGA

Læs også anmeldelsen af den STORE krokodille-aktivitetstavle fra VIGA

Læs også anmeldelsen af den mellemstore bjørne-aktivitetstavle fra VIGA

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjViga

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen