Tsuro spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 8 år | Spilletid: 15 - 20 min. | Spillere: For 2 - 8 deltagere

"En væsentligt del af spillet afhænger af tilfældigheder. Det kan være lidt frustrerende, men det er også det, der gør at yngre børn har en rimelig chance, når de spiller mod voksne eller større børn. Som sagt er det hurtigt at spille. Så hvis I vil have det til at vare lidt længere, kan I for eksempel se, hvem der først vinder tre spil..."

Taktik hvor alle kan være med

Hvem kan besejre alle modstanderne og være ”last man standing”? Det finder I ud af i det lette og hurtige spil Tsuro.

Det er sjældent, man støder på et enkelt, taktisk spil, som kan spilles af hele 8 personer. Men det er lige præcis, hvad man kan med Tsuro. Og bare rolig. Det er også sjovt, selvom man ikke lige kan samle så mange medspillere.

Tsuro er et lynhurtigt spil, hvor I lægger lumske fælder for hinanden, mens I hver især forsøger at blive på banen.

Man skal have lidt held på sin side for at vinde, og nogle gange ryger man ud uden man kan gøre så meget ved det. Men hvis man er ude af spillet, varer det aldrig længe, før et nyt spil kan gå i gang.

Vind eller forsvind

Kort fortalt går Tsuro ud på at blive på spillepladen I længst mulig tid. Den sidste, der er på pladen, har vundet.

I spillet følger man hele tiden linjerne på de kort, man lægger ud. Det gælder om at holde sig midt på spillepladen, så man ikke ryger ud til kanten og dermed ud af spillet. Det gør man ved at tænke sig godt om og vælge de kort, der leder en i den rigtige retning.

Gå linjen ud

Tsuro egner sig godt som et brætspil, du kan hive frem og komme i gang med på få minutter – også selvom dine medspillere ikke kender det i forvejen. Reglerne er nemlig såre simple.

Før I går i gang, får hver spiller tre kort og en spillebrik. Så vælger I hver især en startposition, hvor I så stiller jeres brikker. Der er frit valg mellem de alle de lyse punkter langs kanten af brættet.

For en gangs skyld er det den ældste spiller, der får lov at starte. Den ære plejer at tilfalde den yngste.

Når det er din tur, lægger du et kort. Du skal altid lægge det lige foran det kort, hvor din egen brik står. Når kortet er lagt, rykker du din brik frem langs den linje, din brik står ud for. Du rykker ind til linjen ender. Nogle gange er det kun ét kort frem, og nogle gange sidder flere kort sammen, så du ender med at rykke et godt stykke.

Du vælger selv, hvilket af dine tre kort du lægger. Målet er at blive nær midten af spillepladen, men det er ikke altid muligt, hvis du ikke har de rigtige kort.

Send modspillerne på afveje

Nogle gange kommer jeres brikker til at stå så tæt på hinanden, at du også påvirker en af dine modstandere, når du lægger et kort. Alle brikker, der står op ad det nye kort, rykker nemlig frem med det samme. På den måde kan du sende din modstanders brik på afveje - eller måske helt ud af spillet.

Når du har lagt et kort, trækker du et nyt med det samme. Men jo flere spillere I er, jo hurtigere løber I tør for kort. Når bunken er tom, og en spiller ikke kan trække et nyt kort efter sin tur, får hun i stedet dragekortet.

Næste gang en spiller ryger ud, lægger I den slagne spillers kort tilbage i bunken. Og så er det spilleren med dragekortet, der får lov til at trække et nyt kort først. På den måde sikrer man en fair fordeling af kort.

Spændende slutspil

Som spillet skrider frem, er I færre og færre tilbage på spillepladen. Samtidig er pladen næsten fuld af brikker, og det gør det sværere at styre, hvor ens egen brik havner. Spændingen stiger, og de sidste spillere skal overveje hvert skridt nøje.

Så snart kun én spiller er tilbage, er spillet slut, og I kan kåre en vinder. Men I kan også sagtens tage et spil mere.

Let og lækkert

Tsuro er et hyggeligt taktikspil, hvor hele familien kan være med. Selv min datter på fem år, havde stor glæde af at spille det. Det krævede lige lidt coaching, at få hende til at tænke mere end et træk frem, men det er en god måde at lære det på.

En væsentligt del af spillet afhænger af tilfældigheder. Det kan være lidt frustrerende, men det er også det, der gør at yngre børn har en rimelig chance, når de spiller mod voksne eller større børn.

Som sagt er det hurtigt at spille. Så hvis I vil have det til at vare lidt længere, kan I for eksempel se, hvem der først vinder tre spil.

Og til allersidst, skylder jeg også at nævne, at kvaliteten er rigtig fin. De flot dekorerede spillebrikker gør det mere interessant at spille med, end hvis det bare var en gang små runde ludobrikker.

God spillelyst.

- Søren Vinggaard Hellerung

Anmeldelse af spilAsmodeeCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen