Aktivitetstavle Flodhest anmeldelse

Alder: Anbefales fra 18 mdr | Mål: 91 x 33 x 2,5 cm | Farve: Lyserød | Materiale: FSC-certificeret træ

"Der er ingen tvivl om vores mening. Jeg er så positiv overrasket over disse skønne aktivitetstavler af FSC-certificeret træ! Jeg kan derfor helt sikkert anbefale andre at købe én eller flere af tavlerne fra VIGA! Jeres barn vil elske at lege med og udforske tavlerne. Aktivitetstavlernes størrelse gør det nemt for flere børn at lege sammen og udvikle sig på samme tid. Som et ekstra plus, så giver disse aktivitetstavler også en lille pause til forældrene, da børnene også nemt kan lege alene med dem alene..."

En anmeldelse af VIGA Flodhest-aktivitetstavle i FSC-træ

Vores lille familie består af Mor Carina på 32 år, storebror Marcus på 15 år og lillebror Villads, som er født i dec 2019.

Vi er en familie, som nyder livet og vi elsker at bruge vores tid sammen, på bl.a. at lege, spille (spillekonsoller), være kreative og bage. Jeg går rigtig meget op i, at man stimulerer og styrker alle sanser.

Jeg synes det er vigtigt at lære sine børn at tænke ud af boksen og finde nye, sjove, kreative og fantasifulde måder, at bruge legetøj på. Børn lærer og udvikler sig bedst igennem leg og derfor er leg så utrolig vigtigt for børns udvikling.

Det er vigtigt for mig, at det legetøj jeg præsenterer for Villads, er en ordentlig kvalitet og det må endelig ikke være proppet med gift. Udover kvalitet og sikkerhed, så går jeg meget op i funktionalitet. Legetøjet skal kunne have flere forskellige funktioner, hvilket det meste legetøj heldigvis også har.

Alt legetøj fra VIGA overholder EN71, ASTM og GB6675 legetøjs sikkerhedsstandarder, gør at du derfor trygt kan lade dit barn lege med VIGA-legetøj.

Villads har i denne anmeldelse testet den mellemstore VIGA Flodhest aktivitetstavle i FSC-træ. Fra vi bestilte denne flotte aktivitetstavle og til vi modtog den, gik der mindre end et døgn. Det er virkelig positivt, at man ikke skal vente flere dage på at modtage sin bestilling.

Da vi modtog flodheste-aktivitetstavlen, var den allerede samlet og klar til at blive hængt op. Villads var meget interesseret i tavlen allerede inden jeg havde hængt den op. Han undersøgte og udforskede den allerede imens den lå på gulvet.

Det er dejligt, at Villads er så nysgerrig, det er rigtig godt for hans udvikling og hans selvstændighed.

Mere om aktivitetstavlen

Tavlen er lilla og forestiller, som skrevet, en sød og rar flodhest.

Flodhesten har venlige øjne og et stort glad smil, som viser to tænder.

Den søde flodhest vil hurtigt fange børns interesse, både med det fine ansigt og de sjove og interessante aktiviteter.

Den mellemstore aktivitetstavle fra VIGA indeholder tre forskellige aktiviteter.

Den første aktivitet er en kugleramme.

Den består af to rækker kugler, der er 5 kugler i hver række. En rød, orange, gul, grøn og blå. Kuglerammen er en meget lærerig aktivitet, som kan bruges til rigtig mange forskellige ting. Din lille guldklump kan skubbe kuglerne frem og tilbage, imens I taler om farverne. I kan også øve talrækken og i løbet af kort tid vil du kunne høre dit lille barn tælle 1-2-3... man kan også øve de helt simple plus og minus stykker. Ved at lade dit barn lege med en kugleramme vil han/hun bl.a. styrke og stimulere:

  • Finmotorikken og pincetgreb, når dit barn skubber kuglerne frem og tilbage.
  • Form- og farvegenkendelse, vil blive styrket ved at I taler om de forskellige farver.
  • Talforståelse, ved at barnet lærer at tælle og på sigt lærer simple regnestykker.
  • Ordforråd, vil blive styrket ved at I taler sammen om hvad I har leget med og hvad I ser.

Villads er meget interesseret i kuglerammen. Han vil gerne dreje de forskellig farvet kugler rundt og han er også meget interesseret i at skubbe dem frem og tilbage. Villads øver også sit pincetgreb, selvom det endnu ikke er noget han behøver at kunne gøre allerede nu pga. hans alder. Det bliver trænet ved, at han viser interesse for at flytte kuglerne enkeltvis.

Den anden aktivitet på denne flotte flodhest er, en magnetisk labyrint.

En træplade med plexiglas henover og mange runde røde magnetkugler. Magnetkuglerne kan flyttes rundt i labyrinten med hjælp fra den gule pind, der hænger fast ved aktiviteten.

På labyrinten er der huller og tal fra 1-9, som giver mulighed for flere forskellige lege. Man kan flytte de røde kugler fra tal til tal. Det kan også være at øve det lille barn i at sige tallene og tælle de små røde kugler.

Villads forstår ikke helt hvad han kan med denne aktivitet, men han er meget interesseret i at undersøge den og han prøver sig frem.

Når vi har haft besøg af større børn på 4-5 år, så forstår de godt denne aktivitet og de tæller højt og flytter magnetkuglerne fra tal til tal.

Den tredje aktivitet på denne aktivitetstavle er fire klodser.

Ved denne aktivitet kan I bl.a. træne form- og farvegenkendelse, koordination, motorikken, synssansen, problemløsning og øje-hånd-koordination.

Her gælder det om at sætte den runde klods i det runde hul, den trekantet klods i det trekantet hul, den firkantet klods i det firkantet hul og til sidst den aflange klods i det aflange hul.

Villads startede selvfølgelig med at prøve sig frem. Jeg lod ham undersøge aktiviteten selv, uden at vise ham hvad man skal. Der er ikke regler for, hvordan man leger med denne tavle. Børn lærer meget af selv at undersøge aktiviteter og legetøj og af selv at få lov til at bruge fantasien og kreativiteten til at starte en leg med.

Legetøj på væggen

Med legetøj, der kan hænge på væggen, opnår man flere forskellige fordele, både for børn og voksne.

  • Legetøjet er altid nemt at komme til.
  • Man bruger ikke gulvplads eller falder i det.
  • Det skal ikke pakkes frem og ryddes op igen.
  • Der er altid god, lærerig og sjov motorisk stimulerende legetøj indenfor rækkevidde og i børnehøjde.
  • Der er ingen små dele, der kan blive væk eller gå i stykker.
  • Der er ikke små dele som kan være til farer for de mindste børn.

Disse aktivitetstavler fra VIGA er et kæmpe hit. Den er yderst velegnede til institutioner, venteværelser, museer, biblioteker, færger og lignende. Den er selvfølgelig også egnet til private hjem, hvor den med sikkerhed vil skabe stor glæde!

Vores vurdering af aktivitetstavlen

Selvom tavlerne fra VIGA er i en rigtig god kvalitet, så kan de desværre ikke holde til at hænge udenfor pga. fugt, dog har jeg fundet en løsning på hvordan vi kan bruge den udenfor, uden at den går i stykker.

Jeg har sat to kroge op på vores højbed ved siden af sandkassen og så har jeg sat strips igennem hullerne på tavlen.

Tavlen kan på den måde nemt og sikkert hænges på krogene og bruges udenfor. Efter endt leg tages tavlen nemt ned og løftes ind i vores isoleret skur. Så tager det kun 2 sekunder, at montere eller afmontere tavlen, men den skaber rigtig meget glæde udenfor, når vejret ellers er godt.

På den måde er det også super nemt at bytte rundt på tavlerne, hvis man er så heldig at have flere af disse fantastiske tavler.

Denne aktivitetstavle henvender sig mest til børn fra 18 måneder, men det betyder jo ikke, at mindre børn ikke kan få stor glæde af sådan en tavle. Villads er endnu ikke 18 måneder, men han elsker denne tavle og vil med sikkerhed få stor glæde af den i meget lang tid.

Der er ingen tvivl om vores mening.

Jeg er så positiv overrasket over disse skønne aktivitetstavler! Jeg kan derfor helt sikkert anbefale andre at købe én eller flere af tavlerne fra VIGA! Jeres barn vil elske at lege med og udforske disse tavler. Tavlens størrelse gør det nemt for flere børn at lege sammen og udvikle sig på samme tid.

Som et ekstra plus, så giver disse aktivitetstavler også en lille pause til forældrene, da børnene også nemt kan lege alene med disse tavler.

- Carina Lund

Læs også anmeldelsen af den mellemstore bjørne-aktivitetstavle fra VIGA

Læs også anmeldelsen af den mellemstore flodhest-aktivitetstavle fra VIGA

Læs også anmeldelsen af den mellemstore krokodille-aktivitetstavle fra VIGA

Læs også anmeldelsen af den STORE krokodille-aktivitetstavle fra VIGA

Læs også anmeldelsen af de små aktivitetstavler fra VIGA

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjViga

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen