AirTrack Luftpude anmeldelse
AirTrack luftpuden er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog meget andet sjovt motorisk legetøj ;-) Klik her!

Alder: Anbefales fra 3 år | Mål: L:400 x B:100 x H:15 cm | Max belastning: 120 kg | Antal: 1 stk.

"Min yngste søn Villads er kun halvandet år, så han er ikke motorisk stærk endnu. Når Villads leger på den store Airtrack, er det mest løb, krav, små hop og et forsøg på kolbøtter, som han laver. Selvom Villads ikke kan lave de vilde tricks eller lign. så er leg på den store oppustelige madras stadig utrolig lærerigt og udviklende for ham. Han vil via legen eksempelvis styrke sin kropsbevidsthed, grovmotorik, selvstændighed, selvtillid, koordination, vestibulærsans og muskel- ledsans..."

En anmeldelse af AirTrack luftpude

Er du klar til træningen og forberedelserne, så dine børn kan blive de nye Flying Superkids?

Vi lever i en tid, hvor iPads og computere fylder rigtig meget i børns liv, også så meget at flere og flere danske børn kæmper med overvægt og dårlig fysisk form.

Her har du muligvis løsningen på, hvordan du kan få børnene væk fra elektronik og i gang med at motionere og bruge kroppen.

Med en Airtrack vil børnene hurtigt blive motiveret til, at være fysisk aktive og de vil motivere og inspirere hinanden, til at lære nye spring.

Hvad er en AirTrack?

En Airtrack er kort sagt, en aflang gymnastikmåtte med luft i. Luften inde i Airtracken gør, at den er blød og behagelig at lande på, men luften giver dig også et bedre afsæt, så du kan få mere fart og højde på dine spring.

Herhjemme er vi mange, der har nydt godt af den store Airtrack og de mange sjove muligheder, der er med denne.

Mine drenge på 1,5 år og 16 år, har begge brugt den store madras til forskellige øvelser og lege.

I sommerferien har vi haft besøg af min venindes børn, Laura på 10 år og Carl på 6 år. De har været med til at undersøge mulighederne med den store Airtrack, da de altid er klar på nye udfordringer.

Praktisk information

Inden legen og træningen med en Airtrack starter, er der lidt praktisk information, som du bør være opmærksom på.

 • Mål: 400 x 100 x 15 cm
 • Materiale: Stof: 2600 g/m2 polyester
 • Kvalitet: 1000D m. 0,6 mm lamineret PVC 16000 syninger/m2 Med dobbeltvægge struktur.
 • Anvendes: indendørs, i haven og endda også på vandet. - vær dog opmærksom på, at strømmen kan føre madrassen væk fra kysten.
 • Inklusiv: 230V luftpumpe, opbevaringspose og reparationssæt.
 • Maks. brugervægt: 120 kg.
 • Brug ikke sko når du er på en Airtrack, da det kan beskadige overfladen.
 • Placer ALDRIG en Airtrack nær/under overliggende forhindringer, eksempelvis ledninger, tørresnor, træer og lign.
 • Placer aldrig din Airtrack på en skråning.
 • Hav aldrig skarpe genstande på dig, når du bruger en Airtrack, både for din sikkerhed, men også for ikke at beskadige madrassen.
 • Det område som du har valgt at placere Airtracken på, skal være tørt, fladt og fri for forhindringer og skarpe genstande. (Tørt gælder selvfølgelig ikke hvis den anvendes på vand)
 • Ved omplacering af din Airtrack, så træk den ikke langs jorden. Løft den derimod i håndtagene.
 • Brug IKKE en Airtrack i regnen. Dette kan være farligt, da overfladen bliver glat i regnvejr. Hvis den bruges på vand, skal du være opmærksom på, at den bliver meget glat.

Den store Airtrack pumpes op ved hjælp af en elektrisk pumpe, som gør det utroligt nemt, at pumpe den op, men også at tage luften ud af den igen.

Når du pumper din Airtrack, så skal du være opmærksom på, hvor meget eller hvor lidt luft du vælger at pumpe i.

Meget luft = hård: Ved højt tryk skaber du et dødt gulv, altså et gulv som er hårdt. Et hårdt gulv benyttes især på konkurrenceplan.

Mellem luft = medium hårdhed: Ved at vælge medium hårdhed, får du en bedre bounce, som hjælper hvis du eksempelvis vil øve spring, lave parkour eller dyrke yoga.

Mindre luft = blød madras: Hvis du ønsker at bruge din Airtrack til leg og sjov eller måske til gymnastik øvelser på begynderniveau, så er en blød madras en fordel.

Det at finde det helt konkrete og perfekte tryk i Airtracken er meget svingende fra person til person. Det gælder både i forhold til vægt, niveau, men bestemt også hvilke anvendelsesmuligheder du ønsker. Heldigvis er det nemt og hurtigt, at fylde mere eller mindre luft i, hvis lege- eller trænings ideerne ændre sig.

Hvad kan man bruge en AirTrack til?

Med en Airtrack er der et hav af anvendelsesmuligheder, alt efter hvem der bruger den.

En Airtrack kan bruges af både babyer, børn, teenagere, voksne og ældre. Der er ingen aldersgrænse.

Du behøver nemlig ikke at have mange års erfaring, for at bruge en Airtrack.

Min yngste søn Villads er kun halvandet år, så han er ikke motorisk stærk endnu. Når Villads leger på den store Airtrack, er det mest løb, krav, små hop og et forsøg på kolbøtter, som han laver.

Selvom Villads ikke kan lave de vilde tricks eller lign. så er leg på den store oppustelige madras stadig utrolig lærerigt og udviklende for ham. Han vil via legen eksempelvis styrke sin kropsbevidsthed, grovmotorik, selvstændighed, selvtillid, koordination, vestibulærsans og muskel- ledsans.

Min venindes skønne børn, Carl på 6 år og Laura på 10 år er på ingen måde bange for at udfordre tyngdekraften. De har virkelig lavet mange tricks og spring på måtten, ikke alt er gået lige godt, men heldigvis er ingen kommet til skade, selvom det er gået vildt for sig.

De har haft meget fart på og de har forsøgt sig med alt, lige fra kolbøtter, vejrmøller, “ormen”, trillebør og krabbegang til saltoer. Laura har gået til springgymnastik for et par pr siden, så det var ikke første gang hun løb på en Airtrack.

Min ældste søn Marcus på 16 år, har forskellige udfordringer, deri blandt Infantil autisme. Marcus er eksempelvis udfordret motorisk, vi bruger derfor en del tid på, at styrke og stimulere vestibulærsansen og muskel- ledsansen.

Med en Airtrack har vi fået nye og flere muligheder for, at styrke lige netop disse sanser, udover at vi også kan stimulere mange andre udviklingsområder.

Når vi har haft nogle hårde eller lange dage, så kan jeg godt finde på, at puste den store Airtrack op, for at vi sammen kan dyrke yoga og koble helt af, eller blot for at lave andre strækøvelser.

Det er ikke noget problem at puste Airtracken op, for noget der kun tager 45 minutter. Den elektriske pumpe klarer hele arbejdet med at puste den op og endda også med at tømme den for luft. Det er derfor intet problem.

En Airtrack ses ofte i gymnastikforeninger, springklubber og dansestudioer. Men en Airtrack kan også sagtens bruges både i institutioner eller i de private hjem.

Madrassen kan bruges indenfor og ude i det fri, endda også på vandet. Dog ikke uden at være under opsyn, da den kan blive taget af strømmen.

Vores vurdering

Herhjemme er vi vilde med den store Airtrack, vi nyder at kunne lege vildere lege ude i haven på et blødt underlag, om det så er brydekampe eller øvelser hver for sig. Det at være fysisk aktive er vigtigt for os alle og med denne Airtrack er der absolut ingen undskyldninger for ikke at komme i gang med at bruge kroppen.

- Carina Lund

Læs også en anmeldelse af TumbleMee Sema tumlemøbel

Læs også en anmeldelse af Vippende River Stones

Læs også en anmeldelse af Gonge Nordic Sansesten

AirtrackAnmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen