Æselspillet anmeldelse

Et skarpt overblik og en vis portion held. Det er opskriften på at vinde i Æselspillet.

På det seneste har vi spillet en masse klassiske kortspil, som du også kan læse om her på bloggen. Men Æselspillet er det første af klassikerne, som jeg aldrig før har stiftet bekendtskab med. Og det er lidt ærgerligt, for det er mere underholdende end mange andre hurtige kortspil

Æselspillet består af 101 kort. 1 æselkort og 100 kort med tallene fra 1 til 20.

Målet er enkelt: Kom af med alle dine kort

I starter med at fordele alle kortene til spillerne. Æselkortet skal dog bare lægges til side indtil videre. Der er mange kort, så I kan være op til otte spillere. Det betyder, at Æselspillet også dur, når hele den pukkelryggede familie er på besøg.

I lægger hver især jeres bunke af kort med bagsiden opad på bordet foran jer. Så skiftes I til at vende de øverste kort i jeres bunker.

Læg kort på modspillernes bunker

Hvis kortet er én højere eller lavere end et af de kort, der allerede ligger foran dine modspillere, kan du lægge det oven på deres bunke. Så hvis du for eksempel vender en 6’er, og din modspiller har en 5’er (eller en 7’er) foran sig, kan du lægge kortet på modspillerens bunke.

Når du har lagt et kort på en anden bunke end din egen, får du en ekstra tur. Du fortsætter med at vende og lægge kort, indtil du ikke kan lægge det nogen steder.

Hvis du vender en 1’er, lægger du kortet midt på bordet. Det starter en ny bunke, hvor man kun må lægge kort, der er én højere end det kort, der ligger øverst. Oven på 1’eren kan man lægge en 2’er. Oven på 2’eren kan man lægge en 3’er og så videre.

Tungen lige i munden – ellers bliver du æslet

Jo flere spillere man er, jo flere bunker skal man holde øje med, når man vender sit kort. Og det er der, spillet bliver udfordrende.

Hvis man overser en mulighed for at lægge et kort, får man den tvivlsomme ære af at blive tildelt æselkortet. Så længe du har æselkortet, kan du ikke vinde – også selvom du kommer af med alle dine kort først. Du kan kun håbe på, at en anden spiller også overser en mulighed og dermed overtager æselkortet.

Fart over feltet

Som sagt synes jeg, at Æselspillet har en god underholdningsværdi, selvom det er helt enkelt. Det kræver overblik – især, når man er mange spillere. Og der er også rig lejlighed til at more sig på andres bekostning, når de jokker i spinaten. Men det kan selvfølgelig også være dig, der ender med at blive æslet.

- Søren Vinggaard Hellerung

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilDanspil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen