Mini Bordfodbold anmeldelse

Alder: Fra 3 år |Spilletid: Cirka 10-15 min. | For 2-4 spillere

"Bordfodbold er en klassiker inden for spil på fritidshjemmet, på baren eller måske i pauserummet på ungdommelige arbejdspladser. Hvorfor ikke også have det derhjemme..."

Nu har DU også plads til bordfodbold derhjemme...

Hvis du bor i lejlighed eller ikke er så heldig at have et hus på flere hundrede kvadratmeter, har du nok ikke rum, der bare står tomme. Og så er det nok ikke realistisk at investere i et ægte bordfodboldbord – uanset hvor meget børnene (eller manden) plager.

Men der er faktisk et ganske hæderligt alternativ, nemlig Bordfodbold Mini. Det er let og kompakt nok til, at det kan ligge i skabet eller på hylden med de andre brætspil, I har derhjemme.

Først skal der bygges

Når du åbner pakken, er spillet endnu ikke samlet. Derfor skal du lige i sving med en stjerneskruetrækker, inden der fløjtes op til kamp.

Det er let nok at samle. Det svarer til et middelsvært IKEA-møbel. Men det er rart at vide, at det skal samles først, så du lige afstemme forventninger med ungerne, der sikkert gerne vil i gang med at spille lige med det samme, når pakken ankommer fra legebyen.dk

Du sparer tid ved at finde en almindelig stjerneskruetrækker frem. Den lille unbrakonøgle-agtige skruetrækker, der følger med, er lidt hård ved fingrene.

Det eneste byggetip, jeg ellers vil give, er, at du skal sørge for at rillerne i bunden er i samme højde, før du skruer dem sammen. Det er måske lidt svært at forstå lige nu, men det giver mening, når du selv står med spillet.

Kampstart

Efter 20 til 30 minutter er banen kampklar. Bolden gives op på midten, og I styrer hver især seks spillere i enten gult eller rødt. Det gælder selvfølgelig om at score flest mål. Den første, der når til 9 mål, har vundet.

Jeg er positivt overrasket over, hvor godt spillet fungerer. Man kunne frygte en skrøbelig og skæv spilleflade, hvor bolden hele tiden triller den ene vej. Men så længe man sørger for at samle det lige, fungerer det godt.

Det er en god idé at lægge en skridsikker måtte under spillet, så ligger det godt fast, selvom man kommer til at rykke lidt i det, når bølgerne går højt.

En god intro til bordfodbold

Som lille var jeg selv bidt af fodbold, så jeg er ikke i tvivl om, at jeg kunne have spillet det her spil i timevis. Agnes på snart 5 år er også rigtig glad for det. Hun er normalt ivrig efter at spille de store bordfodboldspil, når vi støder på dem rundt omkring. Men der går lige lidt tid, før hun har rækkevidde og hurtighed til at holde styr på alle de fire håndtag, som man har i almindelig bordfodbold.

Derfor er Bordfodbold et godt sted at starte. Der er kun to håndtag – et til hver hånd.

I starten spillede vi helt stille og roligt, men jeg skal love for, at der er kommet smæk på afslutningerne efter bare få dages spil. Hvis det fortsætter på den her måde, kommer hun til at sidde tungt på bordfodboldtronen, når hun engang starter på fritidshjem.

God værdi for pengene

Selvom dimensionerne er mindre, er der masser af spilleglæde at finde her. Man får et godt spil til prisen, og der er stof til mange timers heftig konkurrence.

Kvaliteten er fin. Man har selvfølgelig selv ansvar for at det bliver samlet godt, men det er ikke værre, end at man kan skille det ad og samle det igen, hvis noget sidder lidt skævt i første forsøg.

Bordfodbold Mini rammer en god balance mellem at være kompakt og samtidig at være underholdene. Og så er det et godt sted at starte, hvis du drømmer om, at den mindste skal gøre karriere inden for bordfodbold. Det gælder jo om at starte tidligt.

- Søren Vinggaard Hellerung

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilPlay fun

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen