5 Nemme Kortspil anmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 - 99 år | Spilletid: Cirka 20 min pr. spil | Spillere: For 2 eller flere deltagere | Mærke: Games4u

"Vi er generelt rigtig glade for de 5 spil, og især fisk, krig og ninja har vi spillet igen og igen og igen. Så hvis man har spilleglade børn og voksne mellem 4-99 år, så er det en god og billig måde at have mange spilmuligheder. Et lille fif til dette sæt med 5 kortspil er at samle spillene i to af æskerne, så fylder de mindre. Det passer lige med at der kan være 3 spil i en æske og 2 i en anden, og dermed er det nemmere at opbevare eller have med på tur..."

En anmeldelse af 5 nemme kortspil for børn

Vi har været så heldige at få lov at teste en kortspil-pakke for børn, som består af 5 forskellige kortspil til børn. Kortspillene er nemme at gå til. Vi har spillet dem med vores drenge på 4 og 7 år og de kan begge være med, især hvis man lige guider den yngste lidt.

Det fede ved alle disse spil er, at de intet fylder, er forholdsvis hurtige at spille og er nemme at have med på fx ferie eller andre steder hvor man måske skal have lidt tid til at gå. Jeg vil kort gennemgå hvert af de 5 forskellige, og jeg vil begynde med det spil, som vi har spillet suverænt flest gange hjemme hos os.

Kortspillet Fisk:

Fisk - som i virkeligheden er et helt traditionelt spil fisk, som vi kender det fra et almindeligt kortspil, hvor man samler stik ved at samle fx 4’erne i både ruder, spar, klør og hjerter.

Den som ender med flest stik, har vundet spillet.

Man får kort ved på skift at have mulighed for at spørge efter kort hos hinanden for at få et stik. Det som gør denne udgave fisk rigtig godt er at udover selve tallene så hører der også et bestemt havdyr til hvert tal, så det også er nemt at spille for de yngste børn som måske ikke kender tallene endnu.

Så når man samler på 4’er så samler man også på pingviner eller hvis man samler 12’er så samler man også på søheste. Spillet er god træning i at huske hvad de andre har på hånden, hvad tallene hedder og hvad de forskellige dyr hedder så udover det er rigtig hyggeligt, så er det også lærerigt.

Desuden er spillet rimelig hurtigt slut, så man kan spille igen og igen og igen.

Kortspillet Krig:

Krig - dette spil har jeg spillet rigtig meget som barn med et helt almindelig kortspil, så det var rigtig sjovt at lære drengene det.

Igen er den helt store fordel her, at hver enkelt tal er koblet sammen med en illustration. Illustrationerne er forskellige militærfolk med våben, og jo højere værdi kortet har jo større våben har militærmanden.

Dette kan hjælpe de yngste til at huske tallenes værdi i forhold til hinanden. Man starter spillet med at få en bunke med 26 kort hver, og selve spillet går ud på at vinde hele kortbunken fra sin modstander.

Man skal kæmpe mod hinanden ved begge at vende et kort fra sin bunke, og den som har det højeste kort vinder. Hvis man begge har kort med samme værdi er der krig, og man trækker begge 3 kort mere fra sin bunke, og som man lægger med bagsiden op ad.

Man vender så begge et kort fra de 3 kort, og den som har det højeste her, vinder alle kortene fra krigen.

Spillet er slut når en spiller har alle kortene.

Kortspillet Zoo:

Zoo - det spil havde vi ikke prøvet før, og det var for os ikke helt så lige til at lære.

Selve spillet består af 52 spillekort med tal og dyr på samt 8 forskellige dyrekort. Inden man starter spillet, skal hver deltager trækker et af de 8 dyrekort som vises til de andre deltagere inden det lægges på bordet foran en med bagsiden opad, så dyret ikke længere er synligt for de andre.

Derefter fordeles alle de andre 52 kort ud mellem alle deltagere, og det har ingen betydning om man har fået helt lige mange kort.

Man lægger sin bunke kort foran sig med bagsiden opad. På skift vender man et af sine kort og lægger foran sig på bordet. Hvis 2 spillere har det samme kort, er de i krig, og det gælder om hurtigst at sige hvad den anden deltagers dyr er.

Den som er hurtigst vinder den andens kort som er vendt - lidt samme princip som krig. Den som først får alle kortene har vundet.

Vores den yngste havde svært ved det med dyrene, så derfor valgte vi den simpleste regel, hvor alle har det samme dyr og man blot skal se hvem der er hurtigst til at sige det. Ligeledes er der mulighed for at gøre det sværere ved at bruge dyrenes lyde eller at alle deltagere må råbe når der vendes to ens.

Kortspillet Ninja:

Ninja - et kæmpe hit hos os, fordi alt med ninja er sejt, men spillet er faktisk også smaddersjovt.

Selve kortene er lavet som ninjastjerner, og det i sig selv hitter totalt.

På hver kort er en masse små ninjategninger fx forskellige våben, typer af ninjaer eller tegn.

Inden man går i gang med at spille fordeles stjernerne ligeligt mellem deltagerne - og hvis der er kort i overskud, lægges de fra.

Deltagerne vender nu samtidig en ninjastjerne og så skal man være hurtig som en ninja og være den første til at nævne 2 ens ting på kortene fx to ninjasole.

Den som først siger eller peger på de to ens genstande, vinder kortene. Kortene ligger vinderen fra i en bunke, og spillet fortsætter indtil alle ninjastjerner fra ens startbunker er fordelt mellem deltagerne. Og nu kommer så det sjove, for det er ikke nødvendigvis den med flest ninjastjerner som vinder, for det er nemlig den med flest guldgenstande på stjernerne som har vundet.

Alle de forskellige tegninger har navne, så hvis man vil gøre spillet sværere, kan man fjerne muligheden for at pege på genstandene men kun nævne dem med navn.

Der følger sammen med spillet en fin oversigt med genstande med navne, så selv de voksne kan lære det. Hvis man vil gøre det mere simpelt, kan man lade den spiller vinde som flest ninjastjerner i sin bunke.

Kortspillet Agurk:

Agurk - spillet består af 52 kort med forskellige grøntsager på samt en notesblok til at tælle point på. Også i dette spil har hvert kort en værdi som hænger sammen med en illustration, her en bestemt grøntsag.

Værdierne går fra 2 og op til A, hvor A er det højeste kort. Der er fire kort i hvert sæt, fx 4 forskellige peberfrugter alle med værdien 11. I dette spil skal man være 3 eller flere deltagere, fordi der skal være en dealer.

Dealeren giver hver spiller 7 kort og lægger også et kort på midten af bordet med billedsiden opad. Den første spiller lægger herefter et kort med samme værdi eller højere værdi ved siden at kortet og turen går derefter videre.

Hvis man ikke har et kort med samme eller højere værdi skal man lægge sit laveste kort. Hvis en spiller lægger et A, så skal den næste spiller smide sit laveste kort, også selvom spilleren selv sidder med et A.

Runden fortsætter indtil alle spillere har lagt et kort, og den som lagde det højeste kort, vinder runden og kortene. Når man har vundet en runde, vinder man retten til at starte den næste runde, så man må være den som lægger det første kort i midten.

Spillet fortsætter indtil alle spillere kun har et kort på hånden, og nu viser alle deltagere deres kort, og den spiller med det højeste kort vinder stikket.

Deltageren får point efter værdien på kortet, og de øvrige spillere får 0 point. Pointen noteres ned og en ny runde startes. Når du rammer 21 point eller derover er du ude af spillet, og den spiller som er tilbage til sidst vinder, så her gælder det altså om ikke at lave ret mange point.

Hvis man vil udfordre spillerne lidt kan man aftale at man kan vinde spillet ved at lave præcis 21 point, så går der lidt sport i at sidde tilbage med det rigtige kort.

Vores vurdering af de 5 nemme kortspil

Et lille fif til dette sæt med 5 kortspil er at samle spillene i to af æskerne, så fylder de mindre. Det passer lige med at der kan være 3 spil i en æske og 2 i en anden, og dermed er det nemmere at opbevare eller have med på tur.

Vi er generelt rigtig glade for de 5 spil, og især fisk, krig og ninja har vi spillet igen og igen og igen. Så hvis man har spilleglade børn og voksne mellem 4-99 år, så er det en god og billig måde at have mange spilmuligheder.

- Nina Bay Jensen

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilGames4u

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen