WWF Tøjdyr anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Plys | Højder: 23 - 39 cm.

"Marcus har mange forskellige bamser der forestiller vilde dyr, så disse WWF tøjdyr er selvfølgelig blevet præsenteret for de ”gamle” bamser. Her ses det også tydeligt at WWF dyrene er en meget bedre kvalitet, det ses på lang afstand..."

En anmeldelse af WWF Tøjdyrene på Legebyen.dk

Det var en spændende og lærerig opgave, da vores familie var så heldige at få lov til at teste og anmelde to forskellige tøjdyr/bamser fra WWF-tøjdyr-serien. WWF gør virkelig en forskel ude i den store verden.

WWF Verdensnaturfonden er en fantastisk organisation der arbejder med at bevare naturen og miljøet.

WWF Verdensnaturfonden blev grundlagt i september 1961 i Schweiz.

De omfattende ødelæggelser af naturen i Afrika, inspirerede dengang den britiske biolog Sir Julian Huxley til at oprette organisationen.

Den danske afdeling, WWF Verdensnaturfonden, blev oprettet den 15. maj 1972. I dag står WWF for World Wide Fund for Nature.

WWF’s mission med alt dette, er at skabe en fremtid hvor mennesket lever i harmoni med naturen. WWF arbejder for at bevare de truede dyrearter og for, at der er nok ressourcer til de kommende generationer i alle lande på kloden.

WWF’s tre hovedindsatser: at bevare naturens mangfoldighed, at sikre en bæredygtig udnyttelse af naturens ressourcer samt at bekæmpe forurening og unødigt forbrug af energi og ressourcer.

Med andre ord, at gøre verden til et bedre sted for både mennesker og dyr.

Verdens natur er under pres

Verdens natur er under pres. Regnskove bliver ryddet, havene bliver tømt for fisk og fyldt med plastik og udledningen af drivhusgasser vender op og ned på klimaet.

Verdens unikke naturområder og dyrearter er derfor desværre meget hårdt pressede.

Derfor arbejder WWF Verdensnaturfonden intenst mod en mere bæredygtig udvikling og har strategisk fokus indenfor klima & energi, hav & fisker, samt skov.

WWF har lavet en god, sjov og lærerig mulighed for børn.

Forældre kan nemlig melde deres barn/børn ind i deres PandaClub.

PandaClub er for alle børn fra 0 til 16 år, og det er helt gratis at være med.

Som PandaFighter får barnet masser af viden og underholdning om naturen.

Det sker både på websitet ( www.pandaclub.dk ) og gennem nyhedsbreve.

Det er dog værd at overveje, om du skal opgradere til PandaWarrior og få meget mere af det hele og oveni købet støtte en meget vigtig og hel fantastisk sag!

Som PandaWarrior får dit barn et personligt PandaClub-kort og løbende en masse materiale - både fysisk og online.

Derudover støtter barnet den igangværende mission om at beskytte en truet dyreart som for eksempel tigeren.

Den mission fortæller de jer om løbende, og engagerer jer i forløbet.

Og som noget helt ekstraordinært får du som en del af PandaWarrior introtilbud også adgang til en række attraktioner frem til den 30/6-2021.

Som PandaWarrior modtager I automatisk det flotte PandaClub-magasin fire gange om året. Magasinet er propfyldt med flotte billeder og spændende viden om dyr og natur.

Derudover er der i hvert nummer en fin dyreplakat, brevkasse og inspiration til aktiviteter eller gode naturoplevelser.

PandaWarrior koster kun 250 kr + (29 kr for levering) om året.

Naturen er vild og vidunderlig

Naturen er vild og vidunderlig, men den er også under et kæmpe stort pres. I WWF Verdensnaturfonden tror de på, at verden bliver til et bedre sted, hvis de giver naturglæden videre til næste generation. Derfor er PandaClub's mission at lære, inspirere og give danske børn oplevelser, der alle peger mod en fremtid, hvor mennesker lever i harmoni med naturen.

Børn er født nysgerrige. De vil gerne vide, hvorfor mariehønen har prikker, og hvor hurtigt en tiger kan løbe. De vil også gerne vide, hvorfor regnskoven brænder, og hvorfor arter forsvinder.

PandaClub er for alle børn og familier, der holder af naturens vidundere. Gennem underholdning inspirerer de børn til at være optimistiske på naturens vegne. Gennem konkrete handlinger og løsninger inspirerer de børn til at bruge naturen og passe på naturen. Det gode ved naturglæde er, at den smitter. Derfor kan man håbe på, at børnenes fascination kan ende med at sprede sig og skabe en hel generation, der er vild med naturen og respekterer den.

Igennem hele min barndom

Igennem hele min barndom var jeg selv medlem af denne PandaClub og jeg elskede det.

Jeg synes det var spændende og lærerigt med de mange forskellige muligheder og jeg husker tydeligt, at jeg så frem til at modtage bladene i postkassen.

Jeg kan derfor hel sikkert anbefale at blive medlem af deres PandaClub og få glæde af de mange fordele og på samme tid støtte en god sag. Tænk bare, at man kan være med til at gøre en kæmpe forskel.

Vores familie består af Mor, Carina på 32 år, storebror Marcus på 15 år og lillebror Villads på 1 år.

Marcus og jeg har altid interesseret os meget for dyr, især vilde dyr.

Vi har læst rigtig meget om de forskellige dyr, hvad de spiser og hvor de lever.

Vi drømmer også rigtig meget, om at opleve de forskellige dyr, både over og under vand og helst opleve dem i deres naturlige element, frem for fangeskab!

Det har uden tvivl været en større oplevelse at svømme med frie delfiner i havet, der selv svømmer hen i nærheden af os, fordi de er nysgerrige og har lyst, frem for at se dem i fangeskab.

Marcus’ yndlings dyr er isbjørne, løver, tigere og pandabjørne.

Vi har testet den store flotte og livagtige isbjørn på 47 cm og den flotte løve på 23 cm.

Tøjdyrene er flotte og det et tydeligt at mærke at de er lavet af en god kvalitet. Især isbjørnen ser meget livagtig ud.

Dyrene er lige til at kramme og kysse og de er dejlig bløde.

De søde bamser

De søde bamser kan bruges på mange måder. De behøver ikke kun at stå til pynt, eller bruges som sovedyr.

Disse tøjdyr kan nemt indgå i en leg, det kan bl.a. være en leg hvor dit barn bruger sin fantasi og leger at det er familiens levende kæledyr og at de derfor skal passes og plejes.

De kan også indgå i en leg, hvor der også indgår dukker, det kan bl.a. være en leg hvor man leger at dyrene er stukket af og skal findes igen, måske af dukkerne.

Hvis man har set tegnefilmene Madagascar, så har man også set at vilde dyr kan finde på mange sjove og kreative ting.

Marcus har mange forskellige bamser der forestiller vilde dyr, så disse WWF tøjdyr er selvfølgelig blevet præsenteret for de ”gamle” bamser. Her ses det også tydeligt at WWF dyrene er en meget bedre kvalitet, det ses på lang afstand.

Hos Legebyen.dk er det i øjeblikket muligt at købe 8 forskellige bamser/tøjdyr fra WWF og på den måde støtte den gode sag. Isbjørnen i denne anmeldelse er desværre udsolgt i skrivende stund.

Fælles for WWF's tøjdyr er, at de er fremstillet i overensstemmelse med WWF's generelle principper om bæredygtig produktion.

Alle de bløde dyr fra WWF er CE-mærket og testet i henhold til EN71-standarden. Tøjdyrene er fremstillet i et materiale, der derfor ikke indeholder skadelige stoffer for børn eller voksne. Bamserne kan håndvaskes.

Hvis I mangler en gave eller blot har lyst til at støtte en rigtig god sag, så kan vi helt sikkert anbefale at købe en af disse søde og flotte WWF tøjdyr/bamser.

- Carina Lund

Fakta om Løven:

Videnskabeligt navn: Panthera leo

Vægt: 120 - 250 kg

Højde: 120 - 190 cm

Levealder: 15 - 20 år

Drægtighed: 3,5 måned

Antal unger: 2 - 4 stk.

Fødselsvægt: 1 - 1,5 kg

Kønsmoden: Hunner: 2 - 3 år, hanner: 5 - 6 år

Føde: Udelukkende rovdyr. Foretrukne byttedyr er zebra, gnu og antilope

Art: Pattedyr

Løven er det eneste kattedyr, der lever i flok. Flokkens størrelse varierer fra nogle få stykker op til 30 medlemmer. Hunløverne er grundstammen i flokken. Hunnerne hjælpes ad, når de jager sammen i flok.

De kommer i brunst næsten samtidig og deles om at die og passe ungerne, der fødes på samme tid. Det er dette unikke samarbejde, der holder flokken sammen.

Selvom det er hunnerne, der går på jagt og bringer byttet hjem til flokken, er det altid hannen, der æder først. Derefter kommer hunnerne til, og er der noget tilovers, bliver det ungernes tur.

Hvis der ikke er føde nok til hele flokken, er det de svageste, der først dør af sult.

Hannens opgave er at forsvare flokken og dens territorium. Den store manke får hanløven til at se større ud og fungerer som skjold under kampene med de andre hanner.

I parringstiden parrer en aktiv hanløve sig med en hun hvert kvarter flere døgn i træk - på den måde sikrer han, at ungerne bliver hans.

De unge hunløver bliver som regel i flokken, mens de unge hanner forlader flokken i 2-3 års alderen. Nogle brødre følges ad og danner deres egen lille gruppe. De forsøger herefter at overtage en anden løveflok og jage de dominerende hanløver på porten.

En hanløve kan sjældent holde på en flok hunner i mere end et par år - derefter bliver flokken overtaget af en ny, frisk han.

Fakta om Isbjørne:

Videnskabeligt navn: Ursus maritimus

Vægt: 300-400 kg

Højde: 180-250 cm

Levealder: 30 - 35 år

Drægtighed: 8-9 måneder

Antal unger: 1 - 3 stk.

Fødselsvægt: 500-600 gram

Kønsmoden: 3-5 år

Føde: Sæler, fisk, ådsler, gnavere og bær

Art: Pattedyr

I naturen fødes isbjørneungerne i en ynglehule, som isbjørnehunnen har gravet i sneen. Her ligger hun i tre måneder kun for at føde, passe og die ungerne. Hunnen bevæger sig ikke uden for hulen i denne tid, ikke engang for at finde føde. De små unger vejer ved fødslen omkring 0,5 kilo, men når de tre måneder senere kommer ud af hulen, vejer de allerede 15 kilo! Ungernes vægtforøgelse tærer meget på hunnen: Tre måneder uden føde og væske betyder et vægttab på adskillige kilo - ja, faktisk ungernes vægt og mere til.

Isbjørnen er verdens største landlevende rovdyr. Hvis en isbjørn står op på sine bagben, kan den nemt være 3 meter høj.

Den er ekspert i at fange sæler. Om vinteren fanger den sælerne ved deres åndehuller i isen. Isbjørnen lugter sig frem og sætter sig til at vente på, at sælen dukker op af hullet for at få luft. Isbjørnen dræber sælen med et lynhurtigt slag med labben.

Om sommeren benytter isbjørnen sig af at kunne snige sig ind på sælerne, når de ligger og sover på en isflage.

Isbjørnen er tilpasset et liv i de kolde arktiske egne. Dens flødefarvede pels fungerer som camouflage, men er samtidig helt specielt designet til at holde isbjørnen varm. Pelsen fungerer som en isolerende kappe. Isbjørnens hud er desuden sort og absorberer varmen fra solens stråler. Pelsen er vandafvisende, og de store poter virker både som "snesko" og "svømmefødder" og er isoleret ved et tykt hårlag.

Isbjørnen bliver i det samme område, hvis der er føde nok. Der er observeret isbjørnegrupper på op til 40 samlet på det samme føderige sted. Når der ikke er føde nok, vandrer isbjørnene lange strækninger på mange hundrede kilometer i deres søgen efter sæler og andre byttedyr.

Isbjørnen er blevet jaget for sit kød og sin pels. Den største trussel skyldes dog klimaændringerne - fordi jorden bliver varmere, smelter isen, og isbjørnen afhænger af is for at kunne jage sæler. Uden is kan isbjørnen sulte ihjel.

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjWwf

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen