Tropicano spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 5 år | Spilletid: Ca. 10 - 30 min | Spillere: For 2- 4 deltagere 

"Spillet Tropicano er fuld af overraskelser. Det startede med da jeg modtog spillet. Havde helt klart ikke gjort mig tanker om størrelsen på spillet. Det jo enormt men okay vi har også at gøre med et spil hvor alt er lavet af træ lige fra spillepladen til figurer og bro-komponenter. Lækker holdbar kvalitet som udstråler holdbarhed..."

En spilanmeldesen af Tropicano

Spillet Tropicano er fuld af overraskelser. Det startede med da jeg modtog spillet. Havde helt klart ikke gjort mig tanker om størrelsen på spillet. Det jo enormt men okay vi har også at gøre med et spil hvor alt er lavet af træ lige fra spillepladen til figurer og bro-komponenter. Lækker holdbar kvalitet som udstråler holdbarhed.

Spillet gemmer dog på en anden og mere skæv overraskelse nede i reglerne. Beleduc, firmaet bag Tropicano er kendt for deres kvalitetsprodukter til børn for som de selv skriver på deres hjemmeside "Children do not play to learn, they learn because they play." Børn spiller ikke for at lære men de lærer af at spille. Men det hjælper altid med en gulerod. Det undlader jeg i hvert fald ud for den regel i spillet at vinder man venter der barnet (eller den voksne) en spiselig gevinst. Forvirret. Lad os lige tage spillets regler og så giver det hele mening.

Spillet Tropicano går ganske enkelt ud på at spillerne/piraterne gerne vil ud til øen og grave skatten op. Ude på øen står en palme som dækker er hul på str med en fyrfadslys. Måden hvorpå spillerens pirat-brik kommer ud til øen på er ved at bygge en bro af klodser der har tre størrelser. En lille, mellem og en stor. Hvilke klodser og hvor mange klodser spilleren må bruge bestemmer den ene store træ-terning i spillet. På terningen er der også en bølge der betyder at man skal slå igen og se hvilke klodser man skal fjerne fra sin brokonstruktion. Ret simpelt.

Og ja spillet er virkelig simpelt selvom jeg havde nogle børn rundt om bordet som havde svært ved at samle broerne på den helt rigtige måde. På spillets emballage står der skrevet at varigheden af spillet er 10 min. Min relativ korte erfaring med spillet giver dog et andet billede. Med 3-4 spillere og med en terning der tit viste “bølgen” så synes jeg mere at spillet ramte de 30 minutter.

Det er nogle lange minutter når spilmekanismen er så enkel. Børnene har dog skatten for øje eller rettere de rosiner/chokolade linser der kan gemme sig under palmen på øen. Derfor kan man holde spillet kørende men hvis jeg nu fjernede guleroden så er jeg mere usikker på at børnene vil holde spillet igennem.

Det er selvfølgelig min subjektive holdning og jeg er sikker på at der vil være andre der spiller Tropicano og synes at det er helt fint med dette lokkemiddel for at få børnene til at blive siddende. Man kunne også argumentere for at majoriteten af brætspil har et lokkemiddel. Alle vil vinde og alle de faktorer og mekanismer der kan lede frem til en sejr er det der driver os spillere.

Der hvor jeg synes Tropicano adskiller sig er at det nærmest lokker med “skatten”/slikket, mere end det skaber et spændende spil. Og for et spil i den prisklasse så forlanger jeg lidt mere, også selvom det er et børnespil.

- Kenneth Lenander

Tropicano spillet leveres i flot æske.
Anmeldelse af spilBeleducCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen