Tropic Race spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 5 år | Spilletid: Ca. 30 min | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Antal: 1 spil i æske

"Tropic Race er et børnespil, i total børnehøjde. Det er sjovt, udfordrende, spændende og nervepirrende. Reglerne er simple, at børnene ikke er tabt imens de voksne lige læser dem. Reglerne er så simple, nemme at overskue og enkle at børn kan spille spillet med andre børn, uden voksen indblanding. Spillet passer virkelig fint for børn fra 5 år og op efter..."

En spilanmeldelse af Tropic Race

For vores families vedkommende er vores datter startet i skole, hun vil gerne være sammen med vennerne og gå til fritidsaktiviteter. Så tiden vi har sammen, er blevet mindre af og derfor er det rigtig vigtig for os at den indeholder, er en masse sjov, hygge og nærvær. Derfor finder vi ofte et spil frem, og er sammen om det. Vi har spillet Tropic Race til den helt store guldmedalje, og har haft det med på camping, ferier og i skolen.

Spillet indeholder

 • 6 spillebrikker med grøn abe
 • 6 spillebrikker med orange abe
 • 6 spillebrikker med gul abe
 • 6 spillebrikker med blå abe
 • 6 spillebrikker med rød abe
 • 1 spillebrik der grå med en løve på.
 • 1 10-sidet terning
 • 1 spilleplade
 • 1 målfelt
 • 20 flodbrikker
 • 1 sæt spilleregler

Spille æsken måler 27 x 27 cm, og er rigtig fin dekoreret med aber i junglen og spilpadder.

Spillet anbefales fra 5 år og op efter.

Der kan være mellem 2 og 5 spillere

Spillet er angivet til at tage ca.20 minutter.

Danspil

Danspil et dansk firma som ligger i Brabrand, som blev grundlagt i 1983. Danspil er en del af Juna Pack AS, som er en familieejet virksomhed. Danspil ligger stor vægt på at udvikle sig, indenfor brætspil og spilkoncepter.

Danspil er i dag en af nordens største udbydere af børnespil, familiespil og voksenspil. Danspil spil har igennem årene vundet mange priser bl.a. årets børnespil i 2009.

Danspil står blandt andet også bag spil som Kalaha, Klodsmajor, tegn og gæt, og nu også Tropic Race.

Optakt til spillet

 • 2 spiller = 6 aber
 • 3 spillere = 5 aber
 • 4 spillere = 4 aber
 • 5 spillere = 4 aber

Alle flodbrikkerne blandes, og de skal placeres med bagsiden op ad ved siden af spillepladen. Derefter tages der 5 flodbrikker og de ligges med forsiden op ad på spilleladen i floden. Skildpadderne skal svømme væk fra vulkanen.

Hver spiller placerer sine aber foran sig (4-6 aber afhængigt af antallet af spillere).

Der vælges en spiller der starter og spillerækkefølgen er med uret.

Spillet

Den der starter kaster terningen, lander terningen på et tal skal spilleren rykke en af sine aber

det antal felter, som terningen viser. Spillerne har mulighed for at rykke fra flodbredden og ud på skildpadderne på flodbrikkerne og via dem over på den anden side af floden, hvor der er åbent. Der må ikke rykkes fra flodbrik til flodbrik.

Slår spillerne en løve, skal løvebrikken rykkes så lang den kan komme mod en af stiernes 3 ender. Løven kan kun rykke på stierne og ikke på flodbrikkerne. Hvis løven rammer en abe på sin vej, er aben slået hjem, og løven stopper. Når løven har rykke, skal spilleren der slog løven, rykke en af sine brikker 1 felt.

Aberne kan godt gå forbi løven, men lader en abe på samme felt som løven, slås aben hjem.

Slår spilleren en pil, afsløres en ny flodbrik, som skubbes ind i spillepladens flod fra venstre, så alle flodbrikkerne rykker mod højre. Står den en abe på en af de flodbrikker der skubbes ud, er aben slået hjem og må starte forfra. Når spilleren har indsat flodbrikken, skal spilleren rykke en af sine aber 1 felt.

Lander aben på en felt med en pil, skal spilleren tage en flodbrik og skubbe ind fra venstre ligesom, hvis spilleren slår pilen. Dog må spilleren ikke rykke sin abe 1 plads.

Lander en abe på et felt med en terning, får spilleren en ekstra tur.

Spilleren skiftes til at slå med terningen og rykke aber, løven eller en flodbrik. Så snart en abe er rykket ind i mål området, er den ude af spillet og i sikkerhed.

Står der en abe på det felt, som spilleren lander på, skal aben sættes på næste ledige felt. Er den ingen ledige felter foran, må aben placeres på første ledige felt bagved den i forvejen stående abe.

Hvis en af spilleren ikke kan rykke en eneste af sine aber, skal der skubbes en ny flodbrik ind i stedet for.

Vinderen er den der først får alle sine aber ind i mål området. Eller hvis der ikke er flere flodbrikker tilbage

i floden, stopper spillet og spilleren med flest aber i mål området vinder. Ved lige mange aber i mål området er spillet uafgjort.

Vores vurdering

Tropic Race er et børnespil, i total børnehøjde. Det er sjovt, udfordrende, spændende og nervepirrende. Reglerne er simple, at børnene ikke er tabt imens de voksne lige læser dem. reglerne er så simple, nemme at overskue og enkle at børn kan spille spillet med andre børn, uden voksen indblanding. Spillet passer virkelig fint for børn fra 5 år og op efter.

Spillet er i en virkelig god kvalitet og med meget fine og sjove illustrationer, som både børn og voksne kommer til at grine lidt af.

Der er en masse skjult læring i spillet, tal genkendelse, at tælle, vente på tur, at blive ærlig når de skal starte forfra og at lære at tabe.

Spillet har en tilpas spille længde på max.15 minutter, derfor kan de voksne ofte lokkes til et spil eller 2.

Vi har nydt en masse sommeraftner og dage med regnvejr med at spille Tropic Race, og har haft det med under armen næsten alle steder.

Derfor er vi helt enige i, at Tropic Race er blevet nomineret til årets børne spil 2021 af Legebranchen.

- Tine Rasmussen

Læs også spilanmeldelsen af Pyjama Drama

Læs også spilanmeldelsen af BRIO Flipperspil

Læs også spilanmeldelsen af Kidnappet – Red Kristian

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilDanspil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen