Tokyo Highway spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 8 år | Spilletid: Ca. 45 min. | Spillere: For 2 - 4 deltagere | Producent: Itten / Asmodee Nordics

"Fingerfærdighedspillet Tokyo Highway byder på god underholdning og dyb koncentration for store og små. Gennem spillet skiftes I til at placere motorveje og prøve at score point ved at placere biler. Spillet har en fantastisk blanding af strategi og fingerfærdighed. Efter et spil eller to får man hurtigt en god fornemmelse for, hvordan man kan spolere modspillernes planer og fuldføre sit eget vejsystem..."

Strategi og sikre fingre

Tokyos gader kan ikke længere klare presset fra de millioner af biler, der hver dag bevæger sig rundt i storbyen. Derfor er du og et par andre byggemagnater blevet sat på opgaven med at skabe forbindelser rundt i den travle metropol. Men der er ikke mere plads på jorden, så I må bygge i højden.

Det er historien bag det enkle, men udfordrende spil Tokyo Highway, hvor du og op til tre andre spillere konkurrerer om at bygge de bedste motorvejsforbindelser rundt i storbyen.

Tokyo Highway blev udgivet i 2018 af den lille japanske udgiver Itten. Det er en efterfølger til den oprindelige version til to spillere, der fik stor opmærksomhed på Instagram da det udkom i 2016, fordi det er et meget fotogent spil – ligesom den version, jeg anmelder her.

Taktik og fingerfærdighed

Tokyo Highway er et fingerfærdighedsspil. Det mest kendte eksempel på den slags spil er Klodsmajor. Men Tokyo Highway er helt anderledes, fordi det ikke kun handler om held og fingerfærdighed, men også om din strategiske sans.

Spillet går som sagt ud på at bygge et system af motorveje. Hver spiller starter med et antal biler og nogle vejstykker og søjler til at bygge med. Den første spiller, der placerer alle sine biler på sit motorvejssystem, er vinderen.

Sådan kommer man i gang

I starter hver især med at placere et søjlestykke og en vej foran jer. Så skiftes I til at placere bygninger på bordet mellem jer. Bygningerne fungerer som forhindringer i resten af ​​spillet.

Gennem spillet skiftes I til at placere motorveje og prøve at score point ved at placere biler.

En tur består af at spille et motorvejssegment. Du placerer en stak søjlestykker, der enten er højere eller en lavere end den forrige søjle, og så placerer du et vejstykke fra den ene søjle til den anden. Der er en række regler for, hvad man må og ikke må, men det giver mest mening at sætte sig ind i, når man sidder med spillet.

I bygger på hver jeres vejnet, så du skal altid bygge videre på din egen vej. Og du må ikke røre modspillernes veje.

Fyld vejene med biler

Som sagt gælder det om at placere alle sine biler på vejen først. Du kan placere en bil, når det vejstykke, du placerer, krydser din modstanders vej. Men hvis du for eksempel bygger hen over en vej, må du kun placere en bil, hvis der ikke er andre veje oven over det vejstykke. Det lyder måske lidt kringlet, men det giver fin mening, når du først kommer i gang.

Du starter også med to-tre vejkryds. Det er gule søjlestykker, der blandt andet giver dig lov til at lade din veje dele sig, så du kan bygge videre i flere retninger.

Spillets taktiske aspekt går ud på at forhindre dine modstanderne i at score point med dine veje, samtidig med, at du prøver at komme tæt nok på til at kunne bygge over eller under deres veje.

Fuldt fokus og forsigtige fingre

I skal dog være meget forsigtige hele vejen igennem. For hvis du vælter dele af motorvejssystemet i løbet af din tur, skal det bygges op igen. Hvis du vælter din modstanderes veje, skal du give dem byggematerialer, der svarer til det, der er faldet ned. Og så risikerer du at løbe tør for byggematerialer, inden du kan placere alle dine biler.

Flot og solidt design

Spillet ser smukt ud. Designet er minimalistisk, og det er netop derfor, det er så fotogent. Det er også dejligt, at hele spillet er lavet af træ. Det giver en meget bedre fornemmelse end at spille med en bunke plastik.

Den eneste plastikdel er en pincet, som I kan bruge til at sætte biler på vejene. Det er især en fordel for os med lidt store fingre. Og så giver det også mulighed for at placere bilerne steder, som ellers ikke ville være mulige.

God blanding af fingerfærdighed og strategi

Tokyo Highway har en fantastisk blanding af strategi og fingerfærdighed. Efter et spil eller to får man en god fornemmelse for, hvordan man kan spolere modspillernes planer og fuldføre sit eget vejsystem.

Reglerne er enkle nok til at forklare på et par minutter, så man hurtigt kan komme i gang. Men samtidig er der en god mængde strategi i spillet, så det ikke kun handler om at have de mest rolige fingre. Derfor er det noget, jeg personligt har lyst til at spille flere gange end for eksempel Klodsmajor.

Hvert spil giver et helt nyt motorvejssystem, så ingen spil er ens. Med andre ord er der et væld af forskellige muligheder og strategier, der kommer i spil hver gang man spiller.

Spillet er anbefalet til børn på otte år og op, men det afhænger selvfølgelig af barnet. Nogle børn på under otte kan sagtens være med, mens andre måske skal vente lidt. Som forælder må man tage stilling til, hvor gode ens egne børn er til at koncentrere sig i længere tid og være meget, meget forsigtige.

God spillelyst.

- Søren Vinggaard Hellerund

https://youtu.be/qO0uIMMtMc8
Se YouTube video om Tokyo Highway dexterity-spillet...
Anmeldelse af spilAsmodeeCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen