Time Timer WASH anmeldelse

Alder: Fra 3 år | Mærke: Time Timer | Emner: Hygiejne og håndvask | Ekstra: Kan hjælpe børn med særlige behov

"Håndvasken er gået fra et kedeligt “must do” efter hvert toiletbesøg til en håndvask, Mateo med glæde går op og tager. Det er virkelig dejligt at se, at han med tiden har udviklet en forståelse for, hvorfor håndvasken og hygiejnen er så vigtig. Vi har gjort håndvasken til en leg herhjemme. Time Timer WASH var for os, den helt perfekte løsning!"

En anmeldelse af Time Timer WASH

Vores 2 ½-årige søn, Mateo, er nu kommet i en alder, hvor god hygiejne er noget, vi skal lære ham. Vi har i den sammenhæng fået lov til at teste den helt nye Time Timer WASH.

Uret har til formål at gøre håndvask til en leg og samtidig med, at Mateo lærer, hvor vigtigt det er at vaske hænder ordentligt.

I denne tid med coronavirus er sprit og ekstra høj hygiejne i høj kurs, og i den forbindelse var vi spændte på at teste Time Timer WASH.

Sådan fungerer Time Timer WASH

Time Timer WASH er super let at indstille og den skal blot bruge 3 batterier. Time Timer WASH kan både hænges op på væggen (med et søm) eller på glatte overflader med sugekoppen, som følger med uret.

Time Timer WASH kan samtidig placeres med sugekoppen på bordet, så skærmen på uret vender opad.

Time Timer WASH viser - på en sjov og lærerig måde - dig og dit barn, hvordan en korrekt og grundig rengøring af hænderne skal udføres.

I behøver ikke engang at røre uret, når det først hænger som det skal. For at starte Time Timer WASH vifter man blot en hånd over uret, og så starter programmet helt automatisk.

Har man brug for at stoppe uret igen, holder man en hånd op foran uret i 3 sekunder.

En grundig og korrekt håndvask udføres ved at man starter med at dosere håndsæben i barnets hænder.

Dette tager 5 sekunder. Barnet skal nu bruge 20 sekunder på at fordele sæben på både håndflader, håndryg, imellem fingrene, under neglene og op ad håndleddet.

Til sidst skal sæben skylles af hænderne. Dette tager 5 sekunder. Til sidst skal hænderne tørres godt, og så er en helt korrekt og grundig håndvask klaret!

Hele vejen igennem dit barns håndvask viser uret, hvor lang tid der er tilbage til de forskellige stadier (sæbe, fordele sæbe, vaske, tørre). Du kan både indstille uret til at spille musik, være lydløs eller bippe imellem hvert stadie. Herhjemme har musik-indstillingen været helt perfekt.

Musikken giver en god stemning omkring håndvasken, og hofterne begynder at køre fra side til side - selvfølgelig uden at miste fokus på håndvasken! Man kan til hver en tid ændre lydindstillingerne. Dette gøres ved, at man trykker på den øverste - og eneste - knap på uret.

Sådan bruger vi Time Timer WASH

Time Timer WASH er hurtigt blevet en del af vores hverdag, hvor Mateo gør en dyd ud af at vaske sine hænder på den helt korrekte måde. Der følger en fin og enkel manual med uret.

Manualen forklarer, hvordan Time Timer WASH fungerer. Det var nemt og hurtigt at sætte uret op på badeværelset.

Sugekoppen på uret kan både placeres bagpå til ophæng eller under uret, så det kan stå på et bord. Time Timer WASH er vandtæt

Vi var spændte på at introducere Time Timer WASH for Mateo. Efter toiletbesøg kravler Mateo op på sin skammel, som står ved håndvasken.

Vi skal nu igang med at vaske hænder, så Mateo starter med at vifte hånden foran Time Timer WASH. Vi har nu i fællesskab 5 sekunder til at dosere en god mængde sæbe i vores hænder.

Time Timer WASH bipper, når vi skal begynde at sæbe hænderne godt ind. Time Timer WASH bipper en sidste gang, når sæben skal skylles af hænderne igen. Det er super enkelt, og vi nyder at forklare Mateo, hvorfor vi netop skal bruge den tid, det tager, på en god håndvask.

Vi har valgt at hænge vores Time Timer WASH på spejlet foran håndvasken på badeværelset. Vi har valgt at opsætte Time Timer WASH med den medfølgende sugekop, som er meget stærk.

Sugekoppen har holdt godt, og vi har derfor ikke haft problemer med opsætningen eller at uret pludselig er faldet af spejlet. Det er super dejligt!

Hele designet ved Time Timer WASH er super lækkert. Det passer perfekt ind på et moderne badeværelse i børnehøjde.

Time Timer WASH er - efter vores mening - så pæn, at den passer ind i resten af indretningen på vores badeværelse, hvilket er endnu et stort plus!

Vi er rigtig glade for, at navigationen med uret bliver opfanget af en bevægelsessensor. Den fungerer lige præcis, som den skal, og den fanger alle vores bevægelser.

Gør håndvasken forståelig

Vi er glade for, at Time Timer WASH viser Mateo, hvornår vi skifter fra det ene stadie til det andet stadie i vores håndvask. Det gør, at vi som forældre kan bruge tiden på at forklare ham, hvorfor og hvordan vi skal gøre de forskellige ting.

Vi er begyndt at indføre lege i håndvasken ved blandt andet at tælle fingrene under indsæbning af hænderne. Vi er også begyndt at tælle “med” uret - her øver vi os primært på at tælle fra 1-20 sekunder.

Time Timer WASH er ideel til både børnehaver og vuggestuer, da alt ved uret er berøringsfrit.

Det er rigtig smart at kunne vifte hånden foran uret og derefter gå i gang med en helt korrekt håndvask.

Time Timer WASH gør det muligt at overholde WHO´s retningslinjer, som netop anbefaler 20 sekunders skrubben/indsæbning af hænderne.

Vores vurdering af Time Timer WASH

For vores familie var Time Timer WASH noget helt nyt. Vi havde ikke hørt om det smarte ur før, og vi vidste derfor ikke, hvad vi kunne forvente os.

Vi har tidligere forsøgt at forklare og lære Mateo, hvordan man vasker hænder ordentligt.

Det synes vi egentlig gik meget godt, men det er en langsommelig proces med lange snakke om hygiejne. Time Timer WASH er kommet flere måneders forklaringer i forkøbet, og den gør håndvasken herhjemme så meget nemmere.

Time Timer WASH fortæller, hvornår Mateo skal sæbe hænderne ind og skylle dem igen. Far og mor kan fortælle ham, hvordan man sæber hænderne ordentligt ind og skyller dem igen.

Håndvasken er gået fra et kedeligt “must do” efter hvert toiletbesøg til en håndvask, Mateo med glæde går op og tager.

Det er virkelig dejligt at se, at Mateo med tiden har udviklet en forståelse for, hvorfor håndvasken og hygiejnen er så vigtig.

Vi har gjort håndvasken til en leg herhjemme. Time Timer WASH var for os, den helt perfekte løsning!

- Camilla Jakobsen

https://youtu.be/JViP7kSCe3w
Se en kort video her, der også forklarer hvordan produktet virker...
BlogindlægCategory_blogindlægTime timer

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen