Time Timer Ure anmeldelse

Time Timer ure: Visualisering af tiden - for både barn, voksen og personer med særlige behov, såsom Autisme, ADHD, ADD, indlæringsproblemer og koncentrationsbesvær.

"Med et Time Timer ur gøres det nu muligt at bedømme, hvor meget tid der er tilbage, helt uden at barnet, eller den voksne, behøver at kunne klokken, på den måde kan I forebygge stress og koncentrationsbesvær. Efter at have kendt til disse ure i mange år og brugt dem i mange forskellige situationer og sammenhæng, så kan jeg kun anbefale andre at give dem en chance..."

En anmeldelse af Time Timers visuelle ure

Vores familie har sagt ja til at anmelde Time Timer urene, da disse ure kan gøre en kæmpe forskel for rigtig mange mennesker, deriblandt mennesker med kognitive vanskeligheder.

Jeg synes derfor, at det er meget vigtigt at informere andre om at disse ure findes og guide andre forældre i, hvordan de kan bruges...

Min ældste søn har en autisme diagnose og vi har derfor haft stor glæde af TimeTimer urene i mange år.

Måske har du hørt om et Time Timer ur, eller måske har du ikke?

Hvad er en Time Timer?

En Time Timer er et visuelt ur, som er et rigtig godt, trygt og ofte vigtigt hjælpemiddel til især børn og voksne med særlige behov. Har du et barn med autisme, ADHD, ADD eller andre udfordringer, så kan sådan et ur måske gøre en stor forskel for jer.

Det kan også være, hvis din dit barn har brug for meget struktur i hverdagen. Måske har du et barn uden diagnose, men som bare har svært ved at forholde sig til begrebet tid.

Et Time Timer ur kan skabe rigtig meget ro og struktur i det private hjem og også i skolen. Med ro og struktur i hverdagen, så giver du dit barn de allerbedste forudsætninger for at udvikle sig i en god, sund og positiv retning.

Et Time Timer ur kan mindske - eller endda gøre så man måske helt kan undgå - mange forskellige årsager til konflikter.

Forskellige behov og særlige behov

Behovet er forskelligt fra familie til familie! Det kan være når I skal ud ad døren om morgenen, hvornår det er sengetid eller hvornår computertid, eller iPad tiden er slut?

Tydeligheden i uret kan gøre det mere overskueligt at sidde stille i timerne i skolen, fordi barnet hele tiden tydeligt kan se hvor lang tid der fx er til frikvarteret.

Time Timer uret larmer ikke og er af den grund ikke forstyrrende for de andre børn i klassen. Det er derfor ikke kun til brug i hjemmet, men også oplagt til brug i skoler og institutioner.

Visualisering af tiden

De fleste Time Timer ure har en rød urskive som bliver mindre og mindre i takt med at tiden går, på den måde kan barnet visuelt se at tiden forsvinder. (Enkelte ure kan købes i andre farver).

TimeTimer uret kan købes i mange forskellige størrelser og modeller, men de har selvfølgelig alle sammen den samme funktion, nemlig at gøre tiden mere visuel og overskuelig, end et helt almindeligt digitalt eller analogt ur.

Når du skal vælge, hvilket ur der passer til jer, så bør du vælge ud fra, hvilken sammenhæng uret skal bruges til.

Det virker som et nedtællingsur, som tydeligt viser hvor lang tid der er til “målet”.

Den skarpe røde farve, gør det derfor meget tydeligt for barnet, eller den voksne, at se at tiden går og også se hvor meget tid der mangler.

Hos Legebyen.dk kan man købe flere forskellige Time Timer modeller:

Time Timer Original:

Den originale, og mest populære Time Timer findes i både 8" eller 12" udgaver. Senest er også tilkommet en 17" MAX udgave, som måler hele 44 x 44 cm, som du kan læse mere om længere nede i artiklen.

Find det originale Time Timer 8" ur her! (testet i denne artikel)

Bestil den lidt større 12" udgave her!

Time Timer Plus:

Det er et TimeTimer ur med et smart og praktisk håndtag, som gør at man nemt og ubesværet kan tage uret med sig rundt fra rum til rum.

Uret har fødder, så det står sikkert og stabilt på bordet.

Time Timer Plus fås med 20, 60 og 120 minutters intervaller. 60 minutters udgaven fås både i sort og i hvid farve, som vist på billedet herunder.

Time Timer MOD:

Time Timer MOD er det mest holdbare af alle urene. Det har nemlig et beskyttelses cover af silikone, som beskytter rigtig godt, hvis uheldet er ude og uret faldet på gulvet.

Det egner sig rigtig godt til de mindre eller vildere børn, da det holder til lidt mere.

Time Timer MOD uret er lille og derfor nemt at have med sig, både i skole, eller til fritidsaktiviteter.

Hvis man synes nogle af urene er for store til at have med frem og tilbage, så er der mulighed for at købe nogle små Time Timer ure, som vil passe perfekt til at have i skoletasken, eller endda i lommen.

Time Timer MOD måler 8 x 8 cm.

Time Timer 3" modellen måler kun 7,5 x 7,5 cm.

Ydermere kommer der inden længe armbåndsure i Time Timer design

Time Timer MAX:

Hos Legebyen.dk kan man også købe et Time Timer MAX. Uret lever op til navnet, MAX. Det er nemlig et ur, som er svært at overse, da det måler hele 44 x 44 cm.

Det vil derfor være helt oplagt til et klasseværelse, gymnastiksal eller i en institution.

MAX uret har rigtig mange forskellige funktioner, som giver gode muligheder for at tilpasse det efter dagens behov.

MAX uret har 8 forskellige tidsflader fra 5 minutter til 24 timer, som man let kan skifte imellem alt efter situationen.

Uret koster noget mere end de andre Time Timer ure, men det har også mange flere muligheder.

Alle urerne er lydløse (med mindre man slår alarmen til) og alle har en valgfri alarm.

Brug af Time Timer uret i vores hverdag

Min ældste søn Marcus på 15 år, har diagnosen Infantil autisme. Han fik diagnosen da han var 2,5 år gammel og som lille var han virkelig hårdt ramt af autismen og af andre problematikker.

Han er og har altid været super stærk visuelt og var som lille non verbal (helt uden sprog). Vi har derfor brugt Time Timer ure rigtig meget, især da han var yngre. Disse ure gjorde nemlig en stor forskel for ham.

De gav ro og bedre forståelse af tiden, og fordi Marcus er så visuelt orienteret, så forstod han lynhurtigt urets funktion.

Da Marcus nu er kommet meget langt i sin udvikling og nu også har helt styr på klokken og tid generelt, så har han ikke det samme behov for at bruge Time Timer ure så meget mere.

Dog kan jeg godt finde på at tage uret frem, hvis han skal lave nogle “kedelige opgaver”, så han nemt kan se hvornår tiden er gået.

Børn og voksne med særlige behov

Børn og voksne med særlige behov, kan især have meget stor glæde af de visuelle ure, men faktisk også børn uden særlige behov, som bare godt kan lide struktur.

Med et Time Timer ur gøres det nu muligt at bedømme, hvor meget tid der er tilbage, helt uden at barnet, eller den voksne, behøver at kunne klokken, på den måde kan I forebygge stress og koncentrationsbesvær.

Efter at have kendt til disse ure i mange år og brugt dem i mange forskellige situationer og sammenhæng, så kan jeg kun anbefale andre at give dem en chance.

I vil hurtigt opleve en virkning i form af en mere rolig og mindre stressende hverdag. Hvis I er klar til mere overskud og struktur, så er et Time Timer ur måske noget for jer?

Jeg kan ihvertfald med ro i både mave og sind, anbefale disse geniale ure til andre forældre og børn, som måtte have lyst til at prøve.

- Carina Lund

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjTime timer

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen