TickiT Babyspejle anmeldelse

Alder: Anbefales fra 0 år | Indhold: 5 spejle på 19 x 19 cm.

"De to “fjollede spejle” bliver altså brugt ihærdigt af Inger, og hun viser Peter igen og igen, hvorfor de er fjollede. Om han griner fordi storesøster gør, eller fordi han egentlig også oplever en forskel, det er svært at sige, men de hygger sig i hvert fald med at kigge i spejlene..."

En anmeldelse af TickiT Babyspejle

Peter var begyndt at vise interesse for spejle og især, når han så sig selv i dem. Derfor tænkte vi, at det måtte være perfekt med et babyspejl-sæt fra mærket TickiT, hvor han kunne ligge på maven eller ryggen og kigge ind i spejlene.

Udpakning og indhold

Spejlene er ikke pakket særligt godt ind - de kommer bare i en plastikemballage. Til gengæld er de rigtig hurtige at komme i gang med, og med Peters alder, så er han jo heller ikke rigtig med til at “åbne” kasser og så videre, så for hans skyld var det fint bare at komme i gang :)

Sættet indeholder fem forskellige spejle hvor nogle er normale spejle og andre buer ind eller ud - fælles for dem alle er dog, at yderkanten er formet som en sekskant.

Spejlene er henholdvis blå, rød, gul, lilla og orange og er rigtig fine farver til at fange de små størrelsers opmærksomhed. Materialet som danner rammen er lavet af det såkaldt EVA skum, som man kender fra meget andet børnelegetøj, eksempelvis de sjove fabeldyr fra TumbleMee.

Materialet er holdbart og behageligt at røre ved, og begge dele er jo et stort plus, når de små børn taber dem eller lignende. En lille bonus er også, at det er forholdvis let at rengøre - herhjemme har vi nemlig allerede måtte tøre både gylp og savl af, men sådan er det jo :)

Spejldelen er lavet af plexiglas, et materiale som IKKE kan gå i stykker på almindeligvis, så børnene kan IKKE komme til skade med ved at lege med spejlene.

Hvert spejl måler 19 x 19 cm og kan derfor også nemt tages med som underholdning på en køretur eller en tur i haven. Man kan også hænge spejlene op på væggen, hvis man eksempelvis har et legeværelse hvor det kunne være sjovt.

Vores oplevelse med Babyspejle

Peter blev først introduceret for det blå spejl, som er et ganske almindeligt spejl, hvor han kunne se sit eget spejlbillede. Han var placeret på maven, og han lå derfor og kiggede direkte ind i sit eget spejlbillede, hvilket fremtvang et kæmpe smil - det var en person han kunne lide! :)

Det er sjovt hvordan babyer kan få så lang tid til at gå bare ved at kigge på sig selv! Herefter gav vi ham det i hånden, mens han lå på ryggen. Spejlet kørte rundt til alle sider, men han var fortsat meget optaget af det spejlbillede der var, fordi det var mange forskellige ting der hele tiden skiftede og forskellige genskær af lamper.

Herefter forsøgte vi med to spejle, hvor Stine lå på ryggen sammen med ham og hun holdt spejlene i sine hænder. Så lå de ellers begge to der og kiggede op i spejlene - Peter var igen meget fascineret af spejlbillederne, og man kunne virkelig se, hvordan han skiftevis kiggede på sit eget og hans mors - det var en sjov oplevelse.

Når der nu er fem spejle, er det meget sjovt at de ikke alle er helt ordinære spejle. Der er som tidligere nævnt to buede spejle. Et der buer indad, hvilket gør, at man vænner på hovedet, når man kigger i det - “ej, det er skørt” har Inger udbrudt mange gange. Ligeledes er der ét spejl som buer udad, hvorfor ens spejlbillede også bliver en smule anderledes.

Vi tror, at Inger synes de buede er særlige, fordi hun kan udforske hvordan spejlbilledet ændre sig i forhold til hvordan vinklingen af spejlet er - det betyder også, at forældrene engang imellem må finde sig i at spejlet er i en knap så flaterende vinkel så som ansigtet i et frøperspektiv :)

De to “fjollede spejle” bliver altså brugt ihærdigt af Inger, og hun viser Peter igen og igen, hvorfor de er fjollede. Om han griner fordi storesøster gør, eller fordi han egentlig også oplever en forskel, det er svært at sige, men de hygger sig i hvert fald med at kigge i spejlene.

Siden Peters første møde med spejlene, så har vi leget med dem på mange forskellige måder. Nogle gange hvor vi har sat alle fem spejle op i en halvcirkel, sat dem ovenpå hinanden eller lignende. De forskellige muligheder det giver at have fem spejle, er virkelig gode, fordi man netop kan variere legen med dem.

Udover Peter har fornøjelse med dem, så har hans storesøster Inger som sagt også taget de fem spejle til sig. Hun finder også stor interesse i dem, og bruger dem ofte selv i sin leg med sine dukker, som så kan sidde og kigge på sig selv og hinanden. Det er igen en fordel at spejlene nemt kan flyttes rundt og ikke går i stykker, når legen bliver for vild, og de vælter.

Alt i alt så er børnene herhjemme meget begejstret for spejlene og selvom det er en simpel ting, så har det givet rigtig mange timers god leg for både den helt lille og den lidt større.

- Anders Østergaard

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjTickit

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen