The Game spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende brætspil på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 8 år | Spilletid: Ca. 20 - 30 min. | For 2 - 4 spillere

"The Game er et sjovt og anderledes kortspil, hvor det for en gangs skyld handler om at samarbejde og ikke om at kæmpe imod hinanden. Det element betyder også, at man går til spillet på en helt anden måde, og tænker lidt mere over, hvad man gør, for netop ikke at spærre for sine medspillere..."

Indhold i spillet

The Game er et fint lille spil, som er lige til at gå til. Har man tidligere spillet ”The Mind” kan man hurtigt fornemme, at det er to spil i samme kategori og spillestil. Her er samarbejde en absolut nødvendighed.

Spillet fylder meget lidt, og kan sagtens tages med i en lille taske – her passer det eksempelvis perfekt ned i min dametaske, som jeg altid har med mig rundt, uden det fylder alverden i den.

Spillet indeholder et sæt kort, der kører fra 1 til 100. Der er to nr. 1 og to nr. 100, som bruges som start kort, og kun én af alle andre tal. Derudover er der også 6 ekstra ”on fire kort” i denne udgave fra Legebyen.dk - som man kan vælge at bruge, hvis man vil have en ekstra udfordring ind i spillet.

Spillevejledningen er nem at læse og forstå, og kender man spillet ”The Mind” er det endnu hurtigere. I begge spil, må man ikke røbe sine kort, men i ”The Game” har man dog den fordel, at man godt må sige noget, hvor man i ”The Mind” slet ikke må tale sammen.

Hvordan spiller man The Game?

Dette spil er lidt anderledes end de fleste andre, da man både kan spille det alene og op til i alt 5 spillere. Det undrede os lidt i starten at stå med et spil, som både fungerede som singleplayer og multiplayer - uden der var særlige kort, der skulle bruges til den ene eller anden form. Men når man har spillet det, så er det ret tydeligt at se, at det faktisk kan være sjovt både alene og flere sammen.

Man lægger de 4 startkort foran sig på bordet. På to af bunkerne må man kun lægge kort, der er mindre end det nuværende kort og i de to andre bunker må man kun lægge kort, der er højere end det nuværende kort. Sammen skal man nu forsøge at komme af med alle kortene i bunken. Hver spiller starter med X antal kort på hånden, afhængigt af hvor mange spillere, man er med i spillet.

Vi fandt hurtigt ud af, at det var en fordel at lade startkortene ligge frit, uden at lægge de andre kort ovenpå, men i stedet bygge bunken lige neden- eller ovenover startkortene, så man hele tiden kunne se om det var en bunke, der skulle bygges op eller ned.

Man skal altid lægge minimum 2 kort ned på en af de 4 bunker, og tage det tilsvarende antal kort op fra ”ekstrabunken”, når turen er ovre. Er man god og med en anelse held, skulle man gerne nå frem til at ekstrabunken er tom, og alle kort er lagt ned på bordet i de 4 bunker midt på bordet. Dette er dog ikke så ligetil, som det lyder.

Vores erfaringer med The Game

Der gik ikke lang tid fra vi startede med at spille, til vi godt kunne se, at det var noget af en udfordring at komme af med alle kort, da man hurtigt blev tvunget til at ”spærre” nogle af bunkerne og blot krydse fingre for at de helt rigtige kort kom, så man kunne få løsnet op for disse bunker igen.

Samtidig har man udfordringen, at man ikke må fortælle hvilke kort, man sidder med hver især. Man må dog gerne pege på en bunke, og sige til sine medspillere, at de helst ikke skal lægge kort på den specifikke bunke.

Desværre kan man stadig risikere, at man bliver nødt til at gå imod de anvisninger, man får fra en medspiller, da man ganske enkelt ikke har andre muligheder, når man SKAL lægge mindst 2 kort ned hver gang.

Spillet anbefales fra 8 år og opefter, og vurderes til at tage 20 min. Hvorvidt det lige præcist passer med 8 år og opefter, eller om yngre børn også kunne spille med, har vi lidt svært ved at vurdere. Men vi føler os ret sikre på, at de fleste 8-årige i hvert fald godt kan være med her.

De gange vi har spillet, har det taget mellem 20 og 30 min. Det tyder lidt på, at jo yngre spillere, man har med, des længere tid tager et spil. Men stadig ikke meget over de 30 minutter.

The Game er et sjovt og anderledes spil

The Game er et sjovt og anderledes kortspil, hvor det for en gangs skyld handler om at samarbejde og ikke om at kæmpe imod hinanden. Det element betyder også, at man går til spillet på en helt anden måde, og tænker lidt mere over, hvad man gør, for netop ikke at spærre for sine medspillere.

Alt hvad du gør, får oftest enten negativ eller positiv indflydelse for de andre spillere og man bliver nødt til at forsøge at tage mest muligt hensyn til hinanden.

Samarbejdet i spillet gør det til et hyggeligt familiespil, hvor alle kan gå fra bordet uden at være uvenner. Det er et spil, som er perfekt til at tage med på tur. Det bliver fremadrettet et af de spil, vi helt sikkert snupper med i tasken, når vi skal hjemmefra eller på ferie.

- Joan Frederiksen

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilSpilbræt

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen