Stratego spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 8 år | Spilletid: Ca. 15 - 45 min. | For præcis 2 spillere.

"Spillet virker gennemført og lavet med omtanke. Da der både er held og strategi involveret i spillet, betyder det, at alle kan spille med, også selvom man ikke er den store taktiker. Når man har spillet et par gange, lærer man hurtigt, hvad man absolut ikke skal gøre, og hvad der måske vil hjælpe til sejr..."

Indhold i Stratego Original

Spillet kommer i en solid æske, der måler 40*27*5 cm.

Indeni spillet finder man 1 spilleplade, en afskærmningsplade, 2 holdere til spillebrikker, 40 røde og 40 blå spillebrikker, 2 kuverter med træningsspil og 1 spillevejledningsbog.

Stratego har igennem de sidste mange år, været lavet i mange forskellige udgaver. Denne udgave er gået tilbage til de originale spillebrikker, hvilket sikkert for nogle, vil tage minder med fra barndommen.

I de 2 medfølgende kuverter, finder man et træningsspil, som man kan starte med inden man går i gang med selve spillet. Dette er for at få en fornemmelse af, hvordan det spilles. I træningsspillene bruger man kun ganske få tropper, så det hurtigt er overstået. Det er selvfølgelig helt frivilligt, om man vil bruge disse, eller man blot springer direkte ud i det.

Har man spillet Stratego tidligere, vil det helt sikkert være det nemmeste bare at gå i gang med spillet med det samme og lægge de 2 kuverter til side.

Spillevejledningen ligner udenpå en bog, og når man åbner, fortsætter illusionen. Det er ret gennemført, hvor man får spillereglerne at vide igennem en tekst (dagbog), som en af spillebrikkerne har skrevet.

Min datter på 11 år sagde med det samme, at hun synes, det var en fed måde at lave det på, og det kunne hun virkelig godt lide. Hun har spillet Stratego i skolen tidligere, og kendte derfor nogenlunde reglerne.

Jeg har derimod aldrig spillet det og må indrømme, at denne måde at stille spillereglerne op på, for mig krævede noget mere koncentration at gennemskue. Det virker dog enormt gennemført, og ideen er rigtig god og anderledes, men jeg kunne godt have savnet en ”snyde-vejledning” bagerst, hvor det stod mere overskueligt for os, der ikke kender spillet i forvejen.

Brikkerne er i god kvalitet og det er smart, at der er lavet en holder til spillebrikkerne, som gør det nemt at holde styr på hvilke type brikker, man har mistet undervejs i spillet.

Om selve spillet

I bedste krigsstil gælder det om, at vinde slaget over din modstander. Dette kan gøres ved at finde og ”erobre” modstanderens fane eller, at man har presset modstanderen ud i en situation, hvor han/hun ikke kan foretage et træk – lidt som skakmat i et spil skak.

Alle brikker har forskellig rang og deraf også en form for hierarki ift. hvem der kan slå hvem.

Jo højere rang, des flere kan man slå – men selv den højeste rang er ikke sikker, da man også har en spion, der i angreb kan besejre ham. Spionen er dog kun effektiv i angrebet mod den højeste rangerede, da ethvert angreb mod spionen, resulterer i at den forsvinder ud af spillet.

Det samme gælder, hvis spionen angriber andre end den højest rangerede, så vil den også tabe og ryge ud af spillet. Man skal passe på bomberne, disse vil nemlig også vinde mod de fleste brikker, undtagen minører som kan desarmere bomberne.

Spillet er derfor bygget op på en sådan måde, at man skal bruge alle brikker på forskellig måde, så man kan altså ikke bare angribe med den højeste rang, og dermed vinde spillet.

Man skal tænke sig om - både undervejs i spillet men også når man starter med at sætte sin hær op på spillepladen inden første træk. Man vælger nemlig selv, hvordan man vil placere sine brikker, og her gælder det virkelig om at tænke taktisk.

Når det er sagt, så er en stor del af spillet også held, som det er med de fleste andre spil. Man må nogle gange tage en chance, og håbe på det bedste.

Vores vurdering af Stratego Original

Spillet virker gennemført og lavet med omtanke. Da der både er held og strategi involveret i spillet, betyder det, at alle kan spille med, også selvom man ikke er den store taktiker.

Når man har spillet et par gange, lærer man hurtigt, hvad man absolut ikke skal gøre, og hvad der måske vil hjælpe til sejr. Anbefalingen på spillet er fra 8 år og opefter og det vurderes at tage ca. 45 min. at spille.

Alderen passer meget godt, og hvis ikke barnet fra start har det helt store overblik over taktik og strategi, så er vores vurdering og erfaring, at de hurtigt lærer det.

Tidsmæssigt har vi spillet i alt fra 20 min til knap 1,5 time. Da det tog længst tid, blev der brugt ekstra meget tid på at tænke over hvert træk. Det korteste spil derimod, var fordi den ene spiller, ret hurtigt lurede hvor fanen stod, og dermed kunne gå målrettet efter denne brik.

Men vi vil umiddelbart gætte på, at de 45 min. holder meget godt, afhængig af hvor seriøst man spiller. Spillet er en kombination af et simpelt gameplay, men med mulighed for at gå mere i dybden med det.

Særligt vores 11-årige datter er meget glad for spillet, og spiller gerne på skift med os andre. Det er et hyggeligt spil, og giver samtidig anledning til at få brugt hjernecellerne lidt ekstra undervejs i spillet - og derefter få en god snak om, hvad man havde tænkt som sin taktik, når spillet er overstået.

- Joan Frederiksen


Anmeldelse af spilAsmodeeCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen