BRIO Smart Tech anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år + | FSC-certificeret træ | For 1 - 4 børn af gangen.

"Vi har brugt en hel weekend på at teste de fem æsker med Brio Smart Tech tog og tilbehør. Og det var en fantastisk weekend! Brio er et genialt legetøjsmærke, hvor togbaner kan gå i arv gennem generationer og stadig være fuldt funktionelt pga. den gode kvalitet..."

Det skal ikke være nogen hemmelighed

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at BRIO er vores absolutte yndlingslegetøj herhjemme. Vi bruger mange morgener stadig iført nattøj med en togbane, der kører ind under sofa, spisebord og gennem diverse rum. Derfor blev vi meget begejstrede, da vi blev bedt om at teste Brios nyeste skud på stammen: SMART TECH.

Vi havde på forhånd hørt om det nye tilbehør fra Smart Tech-serien, men var i tvivl om, hvor anderledes det egentlig var fra eksempelvis vores fjernstyrede tog. Men vi blev klogere. Smart Tech virker revolutionerende indenfor det klassiske toglegetøj fra BRIO og vi er absolut begejstrede!

Udpakning af BRIO Smart Tech

Vi har været så heldige at få lov til at prøve hele fem forskellige Smart Tech nyheder fra BRIO, og derfor valgte vi at dele dem lidt op, da det hurtigt kunne blive lidt overvældende med så meget legetøj på én gang. Derfor vil denne anmeldelse også gennemgå hvert sæt for sig og slutte med en samlet anmeldelse.

Alle sættene kan naturligvis bruges sammen med BRIOs klassiske togbaner, men det er kun Smart Tech-toget, der kan få Smart Tech-tilbehøret til at reagere. Derfor vil vi starte med den største æske: Brio Smart Tech Togbane.

Brio Smart Tech – Togbane

Dette sæt fra Brio indeholder 17 dele: togskinner, et Smart Tech tog med togvogn, en togstation med én passager og tre action-tunneller. Vores søn bliver meget glad og overrasket, da han ser dette store sæt. Han skynder sig at pakke det op og er straks klar over, hvad han skal gøre. Dog kender han endnu ikke til Smart Tech og dets funktioner, så vi er spændte på, om han selv finder ud af det, eller om vi skal hjælpe ham på vej.

Uden på kassen ser han, hvordan togbanen er samlet. Han er hurtig til at samle den på præcis samme måde, og sætter action-tunnellerne over skinnerne, som det er vist på kassen. Selvom han ikke kan læse så meget endnu, genkender han straks ”stop”-tegnet på den røde action-tunnel og er helt klar over, at det betyder, toget skal stoppe ved den.

Han bliver dog meget overrasket, da toget stopper af sig selv ved den røde actiontunnel. Actiontunnellerne har nemlig forskellige funktioner og kommunikerer alle med Smart Tech toget. Den røde actiontunnel får toget til at standse, den sorte actiontunnel får toget til at sige toglyde, mens den grønne actiontunnel får toget til at køre den anden vej.

Da toget kører igennem togstationen, stopper det af sig selv, og der kommer stationslyde. Ved stationen er der et stopsignal, som man manuelt kan gøre rødt eller grønt. Hvis det er grønt kører toget igennem tunnelen uden at stoppe, mens det stopper for rødt. Der er altså masser af spændende funktioner, der kan udforskes i dette sæt og vi leger med det længe, før vi går videre til næste æske med Smart Tech tilbehør.

Brio Smart Tech - Løft- og læssekran

Løft- og læssekranen ser spændende ud og da vi pakker den op, glæder vi os til at komme i gang med den. Æsken indeholder en løft- og læssekran, en ”stop”-actiontunnel, en togvogn og en bagageklods med magnet. Det hele er nemt at tilføje til banen. Vores søn har dog lidt problemer med at få actiontunnellen til at stå det rigtige sted, så han kan anvende løft- og læssekranen uden problemer. Kranen skal anvendes manuelt og vi har derfor svært ved at få øje på Smart Tech funktionen i dette sæt. Da vi med fælles hjælp får placeret actiontunnellen korrekt, bliver det lettere at betjene kranen og gøre den til en del af den eksisterende togbane.

Brio Smart Tech - Togvaskehal

Æsken med togvaskehallen indeholder blot en vaskehal og en figur til at betjene vaskehallen. Derfor virker den til at være lidt lettere at gå i gang med og det er også tilfældet. Togvaskehallen viser sig at være det tilbehør, der vækker allerstørst begejstring herhjemme. For at få toget ind i togvaskehallen, skal man manuelt dreje på en lille sporskifter ved vaskehallen, som får toget til at køre ind i vasken. Nu starter der vaske-lyde og toget kører frem og tilbage, så det ligner, det bliver vasket, mens det også lyder sådan. Når toget har været igennem vasken, bakker det selv tilbage ud på sporet. For at komme videre ad togbanen, skal man nu bare dreje på sporskifteren igen og starte toget. Det er meget simpelt og meget imponerende. Vores søn var hurtigt helt vild med vaskehallen og ville vise alle gæster, hvad han kunne få toget til at gøre ved togvaskehallen.

Brio Smart Tech - Værksted

Vores søn elsker at reparere ting med sit værktøj, og derfor havde vi forudset, at Smart Tech værkstedet ville være et stort hit. Udover selve værkstedet medfølger også en actiontunnel med et reparationssymbol og en mekaniker-figur. Da vi først har fundet ud af, hvor actiontunnellen skal stå for at værkstedet virker, er dette sæt meget naturligt og overskueligt at gå til. Actiontunnellen får toget til at sætte farten ned og der begynder straks lyde. Da toget holder ovenover værkstedsgraven, hvor mekanikeren er placeret, kommer en masse reparationslyde, så vi får en klar fornemmelse af at toget bliver repareret af mekanikeren. Vores søn tror først, han selv skal sætte toget i gang igen, men det viser sig faktisk at toget selv kører videre efter reparationen. Værkstedet skal altså ikke betjenes manuelt og det gør det lidt sjovere for vores søn at se, det hele sker af sig selv. Han synes, det er meget sejt!

Brio Smart Tech - Action Tunneller

Den sidste æske Brio Smart Tech vi har fået til opgave at teste, er en æske med to forskellige actiontunneller: Den ene tunnel har symbol med en skildpadde, og får toget til at sige bremselyde og sætte farten ned. Den anden actiontunnel har derimod symbol med en kanin, og her futter toget og sætter farten op igen.

Vores søn har meget sjov med at sætte dem ind for at drille os, når vi kører med toget på togbanen. På den måde kan vi nærmest lege fangeleg med de forskellige toge og det afføder mange grin og godt humør.

Dog synes vi voksne, at action-tunnelerne ikke altid virker på samme måde. Fx sætter toget ikke farten op ved actiontunnellen med kaninen, men sætter kun farten op, når farten i forvejen er sat ned pga. actiontunnellen med skildpadden. På den måde virker det som om, de to actiontunneller skal supplere hinanden, hvilket også giver god mening, eftersom de kommer i pakke sammen.

Tips og konklusion

Vi har brugt en hel weekend på at teste de fem æsker med BRIO Smart Tech tog og tilbehør. Og det var en fantastisk weekend! BRIO er et genialt legetøjsmærke, hvor togbaner kan gå i arv gennem generationer og stadig være fuldt funktionelt pga. den gode kvalitet. Selvom simpliciteten går igen i BRIOs univers formår de alligevel at forny sig, som nu eksempelvis med Smart Tech toget og tilbehøret.

Togbanen med nyhederne fra BRIO Smart Tech fastholdte vores og vores søns opmærksomhed flere timer ad gangen og fik fantasien til at blomstre hos vores søn. Han fik hurtigt lavet en historie med en familie, der skulle på ferie, hvor toget desværre gik i stykker og efterfølgende var helt beskidt. På den måde kunne nyhederne fra Smart Tech virkelig hjælpe familien og få sendt dem af sted på en god ferie.

Vi var begejstrede for alle æskerne, hvor løft- og læssekranen dog ikke helt levede op til vores forventninger. Hvis man så bort fra stop-actiontunnellen kunne kranen ligeså vel bruges til alle andre af BRIOs toge, der ikke har den samme Smart Tech funktion. Vi har i forvejen en manuel kran fra BRIO, og der ville vi på samme måde kunne sætte stop-actiontunnellen foran og bruge kranen på Smart Tech toget.

Selv skriver BRIO, fra 3+ på æskerne, og indikerer dermed at de forskellige æsker kan bruges af børn fra 3 år og op. Vores 4-årige søn elsker indholdet og det hele er straks blevet hans yndlingstilbehør, når vi samles på stuegulvet søndag morgen.

Det hele passer naturligvis sammen med BRIOs klassiske togskinner og Smart Tech tilbehøret kan derfor nemt integreres i en eksisterende togbane.

- Christian Hjortdal

Læs anmeldelse af flere BRIO Smart Tech produkter

https://youtu.be/0Nncy6b2q7s
Anmeldelse af legetøjBrioCategory_anmeldelse af legetøj

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen