Speed Colors tegnespil anmeldelse

Alder: Anbefales fra 5 år | Spilletid: Ca. 15-30 min | Spillere: 2-5 deltagere

"Er I til fart over feltet, koncentration, konkurrence, præcision, hukommelse og genkendelse så er speed color lige noget for jer. I dette anderledes og nytænkende spil, bliver alle aldre, køn og klæbehjerner udfordret uden lige. Speed colors er et helt unikt og nytænkende familiespil, hvor det gælder om at farvelægge de små tegnekort med de medfølgende tuscher. Når det så er sagt, er det på ingen måde nemt, for farvernes placering på kortet skal nemlig huskes. Når I så tror, I er ved at have styr på det, sættes sværhedsgraden op og tuschernes propper byttes om..."

En spilanmeldelse af Speed Colors tegnespil

Er I til fart over feltet, koncentration, konkurrence, præcision, hukommelse og genkendelse så er speed color lige noget for jer.

I dette anderledes og nytænkende spil, bliver alle aldre, køn og klæbehjerner udfordret uden lige.

Speed colors er et helt unikt og nytænkende familiespil, hvor det gælder om at farvelægge de små tegnekort med de medfølgende tuscher. Når det så er sagt, er det på ingen måde nemt, for farvernes placering på kortet skal nemlig huskes. Når I så tror, I er ved at have styr på det, sættes sværhedsgraden op og tuschernes propper byttes om.

Producenten bag Speed Colors

Producenten er Lifestyle Boardgames Ltd, som er førende detailhandler, distributører og brætspil udvikler i Rusland.

Tilbage i 2005 fik 2 gode venner, den ide at starte virksomheden, med familie og venner som de første kunder. Det gav tilsyneladende pote, og virksomheden fik medvind og har været i udvikling siden. De offentliggjorde deres første spil i 2007, og siden da introduceret mere end 100 fremragende spil-titler til hele verden.

Lifestyle Boardgames Ltd har haft deres opmærksomhed rettet mod, familie-og gateway-niveau-spil, som er lynhurtigt at lære, nemt at forklare men mest at alt er det vigtigt at det sjovt at spille deres spil.

Lifestyle Boardgames Ltd sælger også topmærker som Amigo spiel, Blue Orange, Asmodee, Gigamic, cocktail Games, GameWorks, Hurrican, Logis, Noris spiele, Popular Playthings, Professor Puzzle, og Zoch.

Med tiden og erfaringen, fik Lifestyle Boardgames Ltd blod på tanden, og lancerede i 2014 en serie af deres egne brætspil. Deres succes blev til endnu en succes, og de har nu produceret 24 titler som Artificum, speed colors, Splash, Makroskop, Giraffometer mm. Flere af deres spil er tilgængelige i mere end 30 lande, på 25 forskellige sprog.

Spillets indhold

Spillet indeholder:

 • 55 billedkort
 • 5 dobbeltsidede scoringskort
 • 6 tuscher med svamp
 • 1 opbevaringspose
 • 1 folder med spilleregler
 • Spillet anbefales fra 5 år og op.
 • Der kan være mellem 2 og 5 spiller med.
 • Spillet tager ca. 15 til 20 minutter.

Optakt til spillet

 • Åben og fold posen ud, den lægges på midten af bordet. Placer de seks tuscher midt på posen.
 • Alle spillerne tager et scoringskort og ligger det klart, så der nemt kan kommes til det med slange siden op ad.
 • Bland alle billedkortene. Det er vigtigt, at alle kortene ligger med samme side opad. Nu placeres bunken med den sort/hvide side opad midt på bordet.

Selve spillet

Hvert spil varer 4 spillerunder.

Den yngste spiller starter, ved at tage det øverste kort fra bunden op, uden at kigge på den farvelagte side. spilleren til venstre tager det næste kort osv. indtil alle spillerne har taget et kort op. Alle spillerne placere deres kort foran dem, med den sort-hvide side opad. den yngste spiller tæller til 3 og på 3 vender alle spillerne deres kort, så den farvede side vender opad. Nu skal spillerne forsøge at huske, farverne og farvernes placering på deres kort.

Når den første spiller er færdig med at studere sit kort, vender spilleren kortet om på den sort-hvide side og lægger det på bordet. Spilleren må nu begynde at farvelægge sit kort.

De andre spiller må gerne, blive ved med at betragte deres kort selv om, de andre spiller er begyndt at farvelægge deres kort. Det er vigtigt at huske på, at når kortet er vendt fra den farvede side til den sort-hvide side, må det ikke vendes igen.

Under farvelægningen, er det vigtigt at huske på:

 • Tuscherne skal lægges tilbage på posen, før en ny tusch tages.
 • Hver spiller må i hver runde, kun benytte hver tusch én gang.
 • Èn tusch ét område! hvis spilleren tager en tusch og skifter mening, må spilleren lægge den tilbage på pose uden at bruge den. Hvis en spiller er begyndt at farvelægge et område, må spilleren ikke skifte mening og farve det område med en anden tusch.
 • Det er ikke tilladt at viske farver ud, før runden er slut.
 • Put altid hætten tilbage på tuschen, før den lægges tilbage på posen.

Når den første spiller er færdig med at farvelægge alle 6 områder på sit kort, skal tuschen lægges tilbage på posen, og spilleren skal straks råbe "stop". Derefter må de andre spillere bruge den tusch, de på dette tidspunkt har i hånden, til at farvelægge ét område på deres kort. Men der må ikke tages nye tuscher op. Når alle har farvelagt deres sidste område, efter der råbt "stop" op, går spillerne til pointgivning.

Hver spiller skal nu sammenligne deres farvelagte kort, med den oprindelige tegning.

Point optælling

Der gives point som følger:

 • Spillerne får 2 point for hvert område, der er farvelagt fuldstændigt og med den samme farve som på kortets farvede side (brug en tusch til at farve de to ufarvede områder længst på slangen på dit scoringskort.
 • Spillerne får 1 point for hvert område, der er farvelagt fuldstændigt men med en forkert farve (brug en af tuscherne til at farvelægge et område på slangen).
 • Spillerne får ingen point for områder, der ikke er farvelagt fuldstændigt eller hvor der er tegnet uden for stregerne.
 • Hvis en farve er blevet benyttet mere end én gang, giver kun ét af de to områder point.

De næste runder

Efter point optællingen, viskes de tegnet farver ud med svampen på tuschens prop, kortet lægges i en bunke med brugte kort.

Derefter vælger den spiller med færrest point, to tuscher og bytter om på deres hætter. i slutningen af hver runde må spillerne bytte hætterne på tuscher, der ikke allerede har fået byttet om på deres hætter: i den anden runde er der kun 4 tuscher med de rigtige hætter, i tredje runde kun to, og i fjerde og sidste runde har ingen af tuscherne de rigtige hætter.

Spillet skal spilles de næste runder med samme regler.

Spillet slutter, når der er givet point i den fjerde og sidste runde. Spilleren med den længste markerede del af slangen på scoringskortet vinder.

Vores erfaring

Speed colors er et spil, der udfordrer både voksne og børn. Alle der spiller spillet bliver udfordret på koncentration, konkurrence-genet, hukommelse, presset fra de andre spillere og egen intuition. Det er rigtig vigtigt, at både børn og voksne har det sjovt når der spilles og det har alle uden tvivl i speed colors.

Spillet er spændende og nervepirrende, fordi sværhedsgraden stiger og derfor kan pointstillingen hurtigt vende.

Det er enormt smart, at tuscherne har en lille svamp, som kan viske tuschen ud og kortene kan bruges gang på gang.

Spillet er på mange måder unikt og nytænkende, vi har aldrig stødt på et spil, der på nogen måder minder om dette og spillet har vundet flere priser.

 • Spillet har også vundet Cross-Curriculum silver award (imagination Gaming Family & Educational Game Award) i 2018
 • Family Silver award (imagination Gaming Family & Educational Game Award) i 2018
 • Kinderspiel des Jahres (recommendation list) i 2018.

Spillet tager gerne 20 minutters, når der spilles med 4 spillerunder, hvilket er rigtig passende længde når der skal være fuld koncentration. Det fungeret rigtig fint for vores datter på 5 år, og hun elsker speed colors.

For de mindste, kan reglerne i spillet gradbøjes og for de bedste findes der et særligt ekspert niveaue.

Opbevaringsposen er virkelig gennemtænkt, ligesom resten af spillet og det gør det nemt at pakke ned og have med sig. posen er på størrelse med det penalhus, og er i en dejlig tyk og blød kvalitet.

vi oplevede at den blå tusch, efter få spil ikke virkede mere. Men det kan sagtens være os, der var super uheldige.

Vi kan som familie slet slet ikke få nok af dette spil, og er vild begejstret over den ny tænkende måde, at lave et spil på.

- Tine Rasmussen

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilLifestyle boardgames

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen