Sig Det Videre spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende brætspil på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 12 år | Spilletid: Ukendt | Spillere: For 4 - 8 deltagere

"Vi har spillet det med både 4 og 8 personer og begge dele fungerer fint, men det er lidt sjovere, når man er flere, så man ikke får sin egen tegneblok tilbage, før sidste gæt er afgivet. På den måde ved man nemlig ikke undervejs om ordet er blevet ændret, før man får tegneblokken tilbage til allersidst..."

Sig Det Videre blev vinder af Guldbrikken-prisen i 2017 for Årets Selskabsspil og kåret til Årets Voksenspil 2017, af Legebranchen LEG.

Indhold i Sig Det Videre spilæsken

Dette spil kommer i en fin lille æske, der ikke fylder så meget på hylden derhjemme.

Det indeholder 8 genanvendelige tegneblokke, 8 penne, 1 spillevejledning, aftørringsklude, 1 terning, 1 timeglas på 1 minut og spillekort med ca. 1500 forskellige ord.

Spillevejledningen er kort og nem at forstå. En fordel i spillevejledningen er, at de beskriver, hvorledes man skal starte ift. om man er et lige eller ulige antal spillere - noget vi nok ikke selv, ville have tænkt over, hvis ikke det stod beskrevet.

Sådan spilles Sig Det Videre

Et spil består af 3 runder. Man starter med at kaste terningen, og denne bestemmer hvilket ord på kortet, der skal tegnes. Der er en god blanding af både svære og nemme ord og små sætninger. Derudover er der også felter, hvor man selv frit må vælge et ord, man vil tegne - eller felter, hvor man skal vælge et ord indenfor en bestemt kategori.

Da jeg fik kategorien ”film” valgte jeg fx at tegne ”Titanic”, da jeg tænkte, det var nemt at tegne og alle daværende spillere kendte filmen. Det handler nemlig om at finde et ord, som er både nemt at tegne og gætte, når man selv får lov.

Når man har fået (eller selv bestemt) sit ord skrives dette på første side på tegneblokken som det hemmelige ord.

Andre kan ikke se ordet, da forsiden dækker for det. Nu går det så ellers på tur rundt om bordet, hvor man skiftevis tegner og gætter ord.

Tegneblokkene sendes rundt til alle spillere i urets retning, og alle får på den måde skiftevis fat i de forskellige tegneblokke. Tegneblokken er lavet som en slags ”flipover”, hvor man på den måde gemmer den forrige side væk, så ingen ved, hvordan ordet startede eller hvad andre har gættet eller tegnet.

Eksempel på et spil "Sig Det Videre" med 4 personer:

Spiller 1 skal tegne ”armbåndsur”. Han skriver nu armbåndsur på den første side, og bladrer til side 2, hvor han tegner et armbåndsur. Dette er der 1 minut til.

Så sendes tegneblokken videre til spiller 2, som kigger på side 2, hvor spiller 1 har tegnet et armbåndsur. Spiller 2 skal nu gætte, hvad der er tegnet og skrive sit gæt på side 3. I dette eksempel antager vi, at spiller 2 ikke kan se, at det er et armbåndsur, men i stedet blot skriver ”armbånd”.

Tegneblokken sendes videre til spiller 3, som kigger på den side, hvor spiller 2 har skrevet sit gæt. Han skal nu tegne et armbånd på side 4.

Tegneblokken sendes igen videre og spiller 4 må nu kigge på tegningen, som spiller 3 har tegnet, og skal skrive sit gæt på side 5. Lad os antage, at spiller 4 ikke kan gætte, at det er et armbånd, men i stedet gætter på ”halskæde”.

Igen sendes tegneblokken videre, og rammer nu spiller 1 igen.

Vedkommende er godt klar over, at ordet er armbåndsur, da det er hans egen tegneblok, men må IKKE tegne dette, selvom han har den viden. Han skal i stedet tegne spiller 4’s gæt – altså en halskæde. Tegneblokken fortsætter nu hele vejen rundt endnu en gang.

Når den rammer spiller 4 igen, skal denne spiller skrive rundens SIDSTE gæt, ud fra den tegning, der er lavet på forrige side fra spiller 3 – i dette tilfælde antager vi, at ”halskæde” blev til ”borgmesterkæde” og sidste gæt blev ”borgmester”

Det er nu tid til afsløring. På skift gennemgås alle tegneblokke fra side 1 til 8. Nu kan alle se, hvordan ordet ”armbåndsur” er endt med at være ”borgmester”.

Det vigtigste element i dette spil er, at man altid KUN må se på den forrige side og ikke alle de foregående sider. Det er meget nemt at overholde på den måde tegneblokken er udformet. Vi har spillet det mange gange med flere forskellige, og det er endnu aldrig sket, at nogen er kommet til at kigge på sider, de IKKE måtte.

En anden god ting ved spillet er, at man også kan få point selvom man ikke gætter det rigtige ord. Man har nemlig også mulighed for at få point undervejs for de forkerte ord, hvis en spiller har gættet det som den forrige spiller har tegnet, uanset om det var det oprindelige ord.

Og så er det faktisk et spil, hvor man ender med slet ikke at gå så meget op i point og at vinde, men spiller fordi det er sjovt undervejs.

Vores vurdering af Sig Det Videre

Vi har spillet det med både 4 og 8 personer og begge dele fungerer fint, men det er lidt sjovere, når man er flere, så man ikke får sin egen tegneblok tilbage, før sidste gæt er afgivet. På den måde ved man nemlig ikke undervejs om ordet er blevet ændret, før man får tegneblokken tilbage til allersidst.

Hvis man kun er 4 spillere, er der mindre sandsynlighed for at ordet undervejs ændres og ender med at være forkert. Hvis man har tegnet armbåndsur på en bestemt måde, og det stadig er armbåndsur når den kommer over til én igen, så kan alle 4 spillere derefter bare gentage tegninger og gæt fra den første omgang tegneblokken blev sendt rundt.

Hvis der derimod er 8 spillere, så er det hele tiden en ny, der skal gætte eller tegne på tegneblokken hele vejen rundt.

For vores vedkommende har der helt klart været flest grin (og dem var der RIGTIG mange af) ved spil med 8 spillere.

Spillet er anbefalet fra 12 år. Det er vores vurdering, at det passer meget godt. Vi har bl.a. spillet det med vores pige på 12 år, hendes fætter på 13 år og 6 voksne.

De kunne godt være med, men der var nogle ord, de ikke kendte så godt, hvor vi havde en voksen på sidelinjen, som ikke var med i spillet og som kunne hjælpe lidt. Så skal det være uden hjælp, så er 12 år efter vores mening måske for lavt.

Men aftaler man, at det er i orden at få lidt hjælp til ord, man måske ikke helt forstår, og samtidig laver en aftale om, at man må tage et andet ord på kortet, hvis det er et ord, man vurderer børnene ikke kender - og ligeledes at børnene også må vælge et andet ord på kortet, hvis ikke de kender ordet de ifølge terningen skulle have tegnet, så passer de 12 år meget godt.

Et spil vi helt sikkert kommer til at spille igen og igen, og som særligt vores yngste datter på 12 også er helt vild med. Sjovt for både børn og voksne.

- Joan Frederiksen

https://youtu.be/2VpcnQZKvi8
Anmeldelse af spilAsmodeeCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen