Scrabble Junior spilanmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog mange andre lærerige sprogspil på webshoppen!

Alder: Anbefales fra 5 år | Spilletid: Ca. 20 min. | Spillere: For 2 - 4 deltagere

"Spillet har en god tilgang til legende læring, og jeg kunne fornemme på min datter at hun syntes det var en sjov måde at lære at stave på..."

Præsentation:

Scrabble Junior er et fantastisk sjovt og lærerigt spil til børn der lige er startet i skole og skal til at lære at stave. Eller til børn der i forvejen staver fint, men som synes det er sjovt at lege med ord og sætte ord sammen.

Spillet har 2 sværhedsgrader, hvorpå den lette version er designet med flotte billeder som viser hvilke ord der skal staves til. Den lidt sværere version minder meget om almindelig Scrabble, men giver børnene små forslag, så de ikke går i stå, når der skal dannes nye ord. Derudover, giver spillet også de voksne kamp til stregen i jagten på at samle flest point.

Spillets design:

Spillet er udbudt af Mattel. Det er ikke tydeligt på æsken, men hvis man vender æsken om, er det lille loge nederst i venstre hjørne. Mattel laver mange forskellige legetøjs ting, bla. Hot weels, Poly Poket, Barbie og Fischer-Price og står også bag kortspillene UNO og Skip-bo eksempelvis.

Æsken i sig selv er blank og springer i øjnene med flotte skarpe farver i nuancerne blå og gul. Det er let at se på æsken at spillet er på dansk, da to af de viste bogstaver er bogstavet Æ. Der er også allerede vist nogen af de tegninger man kan forvente at støde på inde i spillet. I nederste højre hjørne kan man se at spillet har 2 aldersniveauer.

Inde i æsken finder man spillebrættet, med de to forskellige niveauer af spil, en blå stofpose, en pose med bogstavbrikker, en pose med blå runde pap brikker og spillets regler. Æsken er delt ind i rum, af tyndt pap.

Selve pladen er virkelig flot designet, tegningerne er både flotte og meget tegneserieagtige, generalt virker pladen meget børnevenlig og giver lyst til at spille. Bogstavbrikkerne er udformet i gult plastik, hvor bogstavet er printet på med blå farve.

Jeg kan godt have en mistanke om, at printet med tiden kan blive slidt af. De blå runde papbrikker der skal bruges som point, kunne godt være lavet i plastik. Min datter sad og nullerede med dem, hver gang hun fik et point og derfor kan det let blive bøjet eller grimme at se på.

Spilæsken havde kun behøvet at fylde halvdelen, da halvdelen af æsken er fyldt ud med pap, for at lave ruminddeling. Dette havde ikke været nødvendigt til dette spil. Den blå pose til bogstavbrikkerne er lavet i stof, hvilket er super lækkert.

Spillets regler:

ScrabbIe Junior indeholder en dobbelt spilleplade med et spil på hver side. Den ene side er et spil for mindre børn (ca. 5-7 år), mens den anden side er for større børn (7 år og opefter).

Niveau 1 ”ord og billeder”:

Det første spil hedder Ord & Billeder og er beregnet til mindre børn (5-7 år). I dette spil bruges spillepladens blå side med billeder.

Ordene på pladen er illustreret og hænger sammen på kryds og tværs. Kombinationen af ord og billeder hjælper børnene på vej med at lære at læse og stave, uden at de behøver være bange for at lave fejl.

Spillerne scorer point når de fuldfører et af ordene, ved at ligge det sidste bogstav i ordet. Bogstavet behøver ikke være det sidste i ordet, men bare det bogstav der mangler for at ordet er fuldendt.

En spiller, der fuldender et ord, får et point i form af en blå chip. Hvis en spiller fuldender to ord med en enkelt bogstavbrik, får spilleren to chips. Spillet slutter, når alle bogstavbrikker er blevet placeret på brættet. Spilleren der til sidst har flest blå chips vinder.

Hver spiller starter med 5 bogstavbrikker og ligger dem foran sig, så alle kan se dem.

Fordi spillerne kan se deres modstanders brikker, kan de vælge at undgå at sætte modstanderne op til at slutte et ord. Dog er spillerne forpligtet til at spille to bogstavbrikker i hver tur.

Hvis spillerne ikke kan spille en af ​​deres bogstavbrikker, skal de tage en ny fra posen. Hvis de ikke kan spiller nogen af ​​deres bogstavbrikker, skal de skifte to af deres bogstavbrikker ud med to nye fra posen.

Niveau 2 ”farver og point:

Den orange og grønne side af spillepladen bruges til spillet Farver & Point. Det er et sværere spil for større børn, ca. fra 7 år og opefter. Børn, der selv kan danne ord og er mere fortrolige med at stave, vil få glæde af spillet og dets enestående pointsystem, der både er sjovt og nemt at bruge.

Her samler spillerne point ved at danne ord der dækker enten de blå eller de røde felter på pladen.

Bogstavbrikkerne i den blå pose er puljen og den ligges ved siden af pladen. Hver spiller starter med at trække 5 bogstavbrikker og lægger dem foran sig, så alle kan se dem. Spillerne skal danne ord med to eller flere bogstaver ud af sine 5 bogstavbrikker.

Den første spiller skal starte med at dække det midterste felt med et af sine bogstaver i ordet. Derefter fortsætter den næste spiller i urets retning, med at danne et eller flere ord med sine bogstavbrikker, ordet skal hænge sammen med er eller flere af de bogstaver der i forvejen ligger på pladen.

En spiller kan vælge at bruge sin tur på at bytte sine bogstavbrikker. Spilleren kan vælge at bytte en eller flere af sine bogstavbrikker, dette gøres ved at lægge det antal brikker til side som man vil bytte og trække det samme antal fra den blå pose. Derefter ligges de brikker der var lagt til side i posen og blandes med de andre brikker.

Man fører løbende point ved at skrive ned, hvor mange point den pågældende spiller får i hver runde.

  • 1 point for hver bogstavbrik man har lagt ned.
  • 2 point for hvert blåt felt der dækkes.
  • 3 point for hvert rødt felt der dækkes.

Spiloplevelse:

Jeg spillede niveau 1 ”Ord & Billeder” med min datter på 6 år. Hun går i 0. klasse og er godt i gang med at øve sig i at stave og forsøger at stave sig igennem alt slags tekst hun kommer i nærheden af. Derfor mente jeg at dette spil lige var noget for hende.

Spillet har en god tilgang til legende læring, og jeg kunne fornemme på min datter at hun syntes det var en sjov måde at lære at stave på.

Jeg blev dog selv som voksen i tvivl om, hvilket ord der skulle stå hvor. Mange af billederne på pladen er ikke placeret logisk i forhold til hvor man skal skrive ordet.

Vi fik byttet rundt på ”hånd” og ”hjul” men heldigvis er det jo kun et spil, så vi flyttede bare brikkerne da vi opdagede det. Min datter gennemskuede hurtigt at det var vigtigt at ligge den sidste brik i ordet, for at få point, og det endte også med at hun vandt stort.

Efter et par spil, har min datter allerede godt styr på, hvilke bogstaver der er i hvilke ord, så jeg kunne godt blive i tvivl om, hvor længe det stadig er sjovt at stave til de samme ord på pladen. Derfor kunne det være rigtig smart hvis spiludbyder, lavede en lille ”udvigelse” hvor man kunne købe flere plader, med nye tegninger og nye ord...

Det andet spil niveau 2 ”Farver & Point” var for svært for min datter, men vi legede os igennem det, på en måde hvor hun skulle finde på små ord med nogen bestemte bogstaver i.

Det var mest mig der spillede spillet, men jeg fik alligevel en rigtig god forståelse af hvordan man spiller spillet. Derudover, var det generelt sjovt bare at lege med ord og bogstaver. Dette fik vi meget tid til at gå med.

- Kristina Tegner

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilMattel

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen