Rubbabu Reaktionsbolde anmeldelse

Alder: Anbefales fra 0 år | Indhold: Sæt med 3 stk. i forskellige former / farver | Måler: Cirka Ø:10 cm.

"Boldene kan hvad de skal og mere til. Vi er meget tilfredse med dem og skal klart have udvidet sortimentet af sansebolde (som vi vil kalde dem) fremover, da de stimulerer mange forskellige sanser, og er gode til mange forskellige lege, øvelser og træning, hos både store og små..."

En anmeldelse af reaktionsbolde fra Rubbabu

Vi er en lille familie på 3 personer. Mor, far og lille Cornelia på 1,5 år. Mor Jennifer er pædagog til daglig og interessere sig derfor meget for Cornelias udvikling og læring og forsøger at stimulere hende på bedste vis, med diverse alderssvarende legetøj, krea-aktiviteter og motoriske udfoldelsesmuligheder.

Far Kenneth er servicechef, og er af den meget innovative type, som kan få de fleste lege til at blive en fest ved hans innovative tilgang.

Cornelia er et helt almindeligt barn der går i vuggestue og har et solidt aktivitetsniveau.

Test af de 3 sjove reaktionsbolde

Vi har fået lov at, teste og anmelde pakken med de 3 reaktionsbolde, i sjove former og flotte farver.

Vi har pt. en del fokus på, at stimulere Cornelia grov motorisk, da hun i forvejen har førertrøjen på i forhold til sprog og det også er dér hendes interesse er pt. Alt skal siddes på, stå på, hoppes ned fra, rykkes rundt på, kastes med mm.

Vi har derfor stor interesse i at teste disse bolde, da de kan være med til at udfordre Cornelia motorisk og har en masse potentiale.

Hvad er der i pakken?

3 bolde med 3 forskellige former
1 – pink (en skæv 8-kantet bold)
1- grøn (Minder mest om et atom i formen)
1- blå (formen er som en lidt aflang amerikansk fodbold)

...og legen kan begynde med det samme


Boldene er pustet op når man modtager dem. De ligger alle 3 i en pose og er klar til leg eller træning (alt efter hvad man selvfølgelig skal bruge dem til), så ingen boldpumpe er nødvendigt her.

Der er ikke rigtig sat aldersbegrænsning på disse bolde, da alle aldre vil kunne have glæde af dem.

De helt små vil kunne studere former og farver, og boldene er dejlig bløde og har ingen skarpe kanter eller lignende.

Vi har både brugt dem til at øve kast og grib, hvilket kan være en ret stor udfordring med disse bolde.

Du aner nemlig aldrig hvor de lander, og det er jo også det der er meningen.

For et barn på 1,5 år kan det både være det der gør hele legen meget sjov, men også skabe en smule frustration.

Frustrationen opstod hos Cornelia når hun selv skulle modtage bolden, og den bare hoppede væk. Når hun selv skulle kaste den og bolden viste sig fra den livlige side, var det jo ekstremt morsomt.

Grundet boldenes sjove former, er de også oplagt til en omgang blid massage. At trille boldene ned af ryggen, under fødderne eller oppe på hovedet, er noget der kan vække hver en fiber i kroppen og være både dejligt og overvældende.

Ud over de to ovennævnte aktiviteter har vi også legede rigtig meget snurre og stable leg med boldene.

For Cornelia har det været meget fascinerende at se hvordan vi har kunne få boldene til at snurre på en af boldens kanter eller spidse, og den dybe koncentration har været i spil når vi har skulle forsøge at stable boldene. Sjovest var det selvfølgelig at vælte dem igen ?.

Den største succes vi har haft med boldene, har klart været den blide massage, både med og uden tøj på.

Boldene er jo, som tidligere beskrevet dejlig bløde og med deres forskellige former og kanter er de altså behagelige for både store og små at få trillet ned over ryggen.

Effekten af massagen med boldene er altså også et meget mere roligt og harmonisk barn. I starten synes Cornelia det var lidt fjollede at vi trillede boldene rundt på hende, men nu finder hun det altså ganske behageligt. Eller det går vi i hvert fald ud fra, eftersom hun lægger sig helt til rette og siger ’’mer’’.

Generelt er det jo en super aktivitet at stimulere børns taktil sans, om det er med bolde, pensler, børster, fjer eller lette tryk. Det skaber ro, forbedret søvn, øget cirkulation i blodet og en masse, masse andre ting.

Cornelia forbinder i hvert fald boldene med afslapning og ro nu og det er jeg ikke helt sikker på, at det er dét formålet med dem er. Dog er det jo blot en ekstra bonus, at man også kan bruge boldene til netop dette.

Kvaliteten af reaktionsboldene

Boldene har en fin kvalitet og hopper, snurrer og triller som de skal.

Boldene kaldes reaktionsbolde, og kan bruges til, at træne reaktion og core.

Det har ikke været formålet herhjemme da Cornelias alder og udviklingsniveau ikke lige lægger op til det.

Når det så er sagt, har vi meget sjov med boldene alligevel og de kan jo netop også bruges til andet.

Boldene har en blød overflade, den minder mest om noget velour eller fin filt. Det kan godt optage en smule skidt og møg, da de ikke er blanke og glatte.

Dog vil jeg sige, at vores bolde endnu ikke har fået til snusket sig noget, som vi ikke har kunne tørre af fra overfladen igen. Jeg kunne godt forestille mig at hjem med husdyr der fælder meget, kunne få en udfordring med rengøringen af boldene.

Jeg vil ikke anbefale at tage boldene med ud, medmindre det er en god solskinsdag, hvor man skal hygge på græsset. Ellers vil jeg tro, at de godt kan gå i stykker.

Samlet vurdering

Boldene kan hvad de skal og mere til. Vi er meget tilfredse med dem og skal klart have udvidet sortimentet af sansebolde (som vi vil kalde dem) fremover, da de stimulerer mange forskellige sanser, og er gode til mange forskellige lege, øvelser og træning, hos både store og små.

Kvaliteten er god og farverne og formene er tiltrækkende for Cornelia, som gør hun hiver dem frem igen og igen.

Det eneste minus ved disse bolde, kan være deres bløde stof overflade. For os har det som sagt intet problem været, men de kan måske være lidt svære at holde rene i et hjem med små børn eller husdyr der fælder.

Ud over det, så vil jeg anbefale reaktionsboldene til inde brug, da de hurtigt vil blive for ødelagt hvis man tager dem med udenfor.

- Jennifer Sylvest

Læs også anmeldelsen af Humørboldene her

Læs også anmeldelse af EduShapes Sansebolde

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjRubbabu

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen