Rasmus Klumps Leg Med Alfabetet anmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Indeholder 29 x 2 brikker | Lærer om bogstaver

"Vi har spillet med vores datter Annabel på 4 (snart 5) år, som for nylig er begyndt at vise interesse for at lære bogstaver at kende og der er ”Rasmus Klump - Leg med Alfabetet” altså et godt sted at starte…"

Indeholder 29 små puslespil

Spillet består af 29 små puslespil (2 puslespilsbrikker for hver), hvor der på ene del af brikkerne er illustreret hvert af alfabetets 29 bogstaver og på den anden del af brikkerne er der så en tegning af et ord, som starter med det respektive bogstav som brikken passer til.

Brikkerne har også ordet stående på den modsatte side, så man kan enten sammensætte de mange små puslespil ved at se på det første bogstav eller ved at se på hele ordet og dernæst finde den tilhørende tegning.

På æsken står der 28 søde puslespil – men der er nu 29 puslespil (W er også med).

Vi har spillet med vores datter Annabel på 4 (snart 5) år, som for nylig er begyndt at vise interesse for at lære bogstaver at kende og der er ”Rasmus Klump - Leg med Alfabetet” altså et godt sted at starte.

I første omgang startede vi med at kigge på forbogstavet på den ene brik, sige det højt og så se om vi kunne finde en tegning af noget det startede med den lyd som forbogstavet giver.

Mor og far hjælper til med lydende for de forskellige bogstaver, for det kan godt være lidt svært for Annabel at høre hvilke ord de forskellige bogstaver kan blive til. Hvilket jeg egentlig godt forstår, når jeg skal prøve at forklare hvorfor xylofon starter med et ”X”.

Men heldigvis er der hjælp at hente, når man samler puslespillene med denne side opad, da ordet står skrevet under tegningen på billedbrikkerne og forbogstaverne her er fremhævet med samme farve som på den tilhørende bogstavsbrik. Det lurede Annabel hurtigt og så var det nemt at parre alle brikkerne.

Hvis man derimod vender brikkerne om, ja så skal man læse hele ordet og så finde det tilhørende billede.

Annabel kan dog efterhånden genkende flere af forbogstaverne og ved derfor uden at kigge nærmere på ordet at det røde A i Abe passer med billedet af en abe.

Men så bruger i stedet for lidt tid på at udtale alle bogstaverne i de forskellige ord og på den måde høre ord lydene, når vi sammensætter de forskellige bogstaver.

Næste gang må vi gøre det omvendt og starte med at se på billeder og så finde de ord der passer til.

Jeg tror der er mange måder at gribe dette læringsspil an på, og selvom vi har haft det fremme nogle gange efterhånden, så vil jeg mene at der stadig er mange timers leg og læring i det for Annabel.

Derfor synes jeg også at spillets titel ”Leg med Alfabetet” er meget passende og den anbefalede alder + 4 år er også meget passende.

Lillesøster Emma på 2 år har også været med, men da hun ikke har så meget sprog endnu, får hun ikke det samme ud af det som Annabel, dog er det alligevel sjovt for hende at få lov til at sammensætte puslespilsbrikkerne.

- Katharina Maack

Læs også anmeldelsen af Staveleg Med Rasmus Klump og vennerne

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilRasmus klump

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen