Quest for El Dorado spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 10 år | Spilletid: Ca. 30 - 60 min. | Spillere: For 2 - 4 deltagere

"Dybt inde i den sydamerikanske jungle ligger El Dorado - den sagnomspundne by af guld. Men hvem kommer først frem til de uanede skatte? Det finder I ud af med det spændende kapløbsspil Quest for El Dorado..."

Et spændende kapløb gennem junglen

I Quest for El Dorado kæmper spillerne sig gennem tæt jungle og over farlige floder for at finde frem til den store skat.

Quest for El Dorado er et populært og meget rost brætspil, der netop er udkommet på dansk. Spillet var nomineret til årets familiespil i 2017 ved Spiel des Jahres, som er den vigtigste pris i brætspilsbranchen. Selvom det ikke vandt prisen, er der ingen tvivl om, at det er et fremragende spil, som der er mange timers underholdning i.

Sådan spiller I Quest for El Dorado

El Dorado er et spil, hvor du samler kort, der skal hjælpe dig med at navigere forbi junglens mange farer. Målet er at være den første spiller, der får sin opdagelsesrejsende frem til El Dorado midt i ​​junglen.

Hver spiller starter med 8 kort. De kort bruger I til at bevæge jer gennem forskellige slags terræn. Kortene kan også bruges til at købe flere og mere kraftfulde kort, som du kan føje til din kortsamling.

En ny spilleplade hver gang

Spillepladen i Quest for El Dorado består af en bunke forskellige plader, som kan kombineres på mange forskellige måder, så I kan lave en ny rute hver gang. Regelhæftet viser flere forskellige forslag til, hvordan I kan lægge ruterne. Men I kan også lave jeres egne. På den måde er spillene aldrig ens

Hver plade viser en masse sekskantede felter med enten jungle, vand, bjerge, huler eller byer med indfødte beboere.

Så sætter hver spiller sin spillebrik på et af startfelterne. Det sidste, I skal gøre klar, før I kan spille, er markedspladsen. Den består af bunker af alle de forskellige kort, I kan købe gennem spillet. Der er 18 slags i alt, så der er mange muligheder.

Kæmp dig gennem junglen

Du starter som sagt med 8 kort. Du har en sømand, der kan hjælpe din ekspedition over floder, 3 opdagelsesrejsende, der kan bane vej gennem junglen, og 4 turister, der giver flere penge til din ekspedition. Pengene bruger du både, når du skal igennem indfødtes landsbyer, og når du køber nye kort.

Dine kort ligger i din personlige trækbunke, men du har også altid fire kort på hånden. Når du har brugt dem, trækker du fire nye, som du kan bruge i næste tur. Og når der ikke er flere tilbage i bunken, blander du dine brugte kort og laver en ny trækbunke.

Når det er din tur, kan du spille så mange kort, som du vil. Hvis der er nogle kort, du ikke vil bruge endnu, kan du også gemme dem til næste runde.

Hvis du for eksempel spiller en sømand, kan du se, at det kort har et ikon med enkelt åre i hjørnet. Når du spiller kortet, kan du rykke ind på et felt med en åre på. Senere kan du købe et kaptajnkort med tre årer på, så du kan rykke længere på din tur.

Køb forstærkninger på markedet

Nogle kort har som sagt mønter på. Du starter med fire turister, som giver en mønt hver. Så hvis du spiller tre af dem, kan du – selvfølgelig – købe et kort, der er tre mønter værd.

Jo dyrere kortene er, jo mere kraftfulde er de. Og de stærke kort bliver uundværlige senere i spillet, når du skal igennem hårdere og hårdere terræn for at nå frem til skatten. For eksempel kan du købe et lille fly, der kan transportere din ekspedition langt over alle slags terræn.

Du køber kort fra markedet. I starten er der kun fem kort at vælge imellem. Men når de bliver udsolgt, får I adgang til 10 stærkere kort.

Når du har rykket din figur, købt nye kort eller begge dele, slutter du din tur med at trække kort fra din bunke, indtil du har fire kort på hånden igen.

Nå først over målstregen

Når en spiller når en af ​​de tre felter ved El Dorado, spiller I runden færdig, så flere spillere måske kan nå i mål. Den første spiller, der når El Dorado, vinder.

Og hvis I er flere spillere, der når frem på samme tur, afgør I sejren ud fra, hvem der har samlet flest af de forhindringsbrikker, der ligger mellem pladerne på hele ruten.

Søg efter skatte i hulerne

Når I har fået styr på reglerne i El Dorado, kan I gøre det endnu mere spændende ved at spille med huler. Det gør I ved at lægge nogle særlige hulebrikker på alle hulerne langs ruten.

Når du kommer til et felt ved siden af en hule, kan du vende en brik. Brikken kan for eksempel have mønter på eller andet, som kan hjælpe dig på ekspeditionen.

Hulerne giver lidt ekstra variation, og man er tit splittet mellem at gå den direkte vej og at tage en lille omvej for at udforske en hule.

Et stærkt familiespil som er sjovt for alle

El Dorado er ret enkelt og meget nervepirrende, især når målstregen nærmer sig. I får tætte afslutninger og spændende spurter i næsten hvert spil, så underholdningsværdien er stor.

Selvom spillet anbefales til spillere på 10 år, kan man godt spille det med yngre børn. De mindre børn kan godt matche de farvede kort med de farvede felter, de skal krydse. I starten kan du hjælpe med at holde styr på strategien og vælge, hvilke kort der er smartest at købe. Men inden længe giver det hele sikkert god mening for dem.

El Dorado er et af de spil, som der godt at have på hylden, fordi det er underholdende, varieret og nemt at komme i gang med.

Quest for El Dorado blev i 2017 nomineret til Spiel des Jahres prisuddelingen - Årets Spil i Tyskland, men vandt desværre ikke. Det er desuden et af BoardGameGeek.com's bedst anmeldte familiespil nogensinde - en meget store ære, Quest for El Dorado absolut fortjener. Spillet er også i sin danske udgave blevet nomineret til den danske brætspilpris Guldbrikken, i kategorien Årets Familiespil 2020. Det vides i skrivende stund ikke hvem der løber med prisen i 2020.

God spillelyst!

- Søren Vinggaard Hellerung

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilSpilbræt

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen