Alder: Fra 7 år | Spilletid: Fra 10 - 60 min. | For 1 spiller
Spillet kommer i en fin solid kasse der ca. måler 25*25*5 cm.
Inde i kassen er der 4 plader, der kan vendes og bruges på begge sider, 12 brikker, spillevejledning og et hæfte med 80 udfordringer i forskellige sværhedsgrader, samt løsninger dertil.
Spillet er i og for sig meget simpelt. Sæt pladerne tilfældigt sammen som du ønsker og få derefter alle brikker til at passe på pladerne. Men selvom konceptet er simpelt, så er udfordringen alt andet end det.
Man kan som sagt selv fuldstændig bestemme, hvordan pladerne skal sættes sammen, og om det skal være den hvide eller den sorte side, der er opad. Alle giver nogle forskellige former for ”spillebræt”. Afhængigt af hvordan du samler pladen, kan der være alt fra 1 til 100.000 løsninger. Det er et spil, der er let at gå til, men svær at gennemføre. (Det medfølgende hæfte kan så hjælpe ift. hvor svært, man ønsker det skal være).
Der følger et hæfte med, som har 80 eksempler på hvorledes man kan samle pladen, og så er der hjælp at hente i hæftet. Der kan man nemlig få lagt de første af brikkerne ud fra billederne i hæftet. Man kan vælge om man vil have mange brikker lagt ned og en nem plade vha. hæftet eller om man i stedet vælger en af dem, der er sværest. Man behøver dog ikke bruge det medfølgende hæfte. Man kan også bare lægge pladen tilfældigt og gå i gang uden nogen form for hjælp. Vi valgte det sidstnævnte.
Når man gør det på denne måde, ved man ikke om man har fået lavet en plade med kun 1 løsning, eller med flere tusinde løsninger. Dog synes vi at udfordringen var sjovere på denne måde.
Vi kan samtidig sagtens se, at det er en god ide at hæftet er med, så man kan starte op med noget, der ikke virker helt umuligt, men stille og roligt, lærer spillet og tankegangen at kende.
De gange vi har haft spillet fremme, har der altid været nogen omkring os. Det har fx været på besøg hos farmor og farfar, eller når vi blot har siddet os 4 sammen ved bordet efter morgenmaden. Det er utroligt svært, når man sidder ved siden af ikke at blande sig. Faktisk har det vist sig hver gang, vi har fundet det frem, at spilleren ikke har fået lov til at sidde med det alene, da det kribler i fingrene på alle omkring bordet og alle bliver optaget af ”puslespillet”.
Er man mere konkurrence-minded, kan man sagtens få dette element ind i det. Fx kan man på skift få samme plade, og se hvem der hurtigst finder løsningen. Det vil dog nok være en god ide at vælge en fra hæftet, som ikke er alt for svær, da det er vores vurdering, at det ellers vil kunne tage meget lang tid, før alle er igennem. Det lykkedes mig at gennemføre første gang, men det tog så også knap 45 min – dette var uden nogen som helst form for hjælp fra hæftet – men med ”hjælp” fra de omkringstående, der ikke kunne lade være.
Man kan også vælge at bruge det som en samarbejdsøvelse, hvor man fx 2 og 2 eller flere, skal arbejde sammen om at løse opgaven. Det vil helt sikkert blive en af måderne, vi kommer til at bruge det fremadrettet også. Det gør det bestemt ikke nødvendigvis nemmere, at man er flere om det.
Det er en sjov udfordring og det bliver helt sikkert noget, vi finder frem indimellem også, når vi har gæster. Vi har allerede nu besluttet, at spillet skal med i sommerhus i efterårsferien, hvor vi skal i sommerhus med hele familien, da der helt sikkert vil kunne blive brugt meget tid med dette blandt 80% af familiens medlemmer.
- Joan Frederiksen