Puslespil Arbejdsstation anmeldelse

Alder: Anbefales fra 14 år | Mærke: Ravensburger | Materiale: Plast | Mål: 56 x 76 cm.

"Hvis man aldrig bygger større puslespil end firkantet på 1000 brikker, så vil jeg klart anbefale Ravensburger Arbejdsstation, fordi den er meget nem at opbevare og man kan holde sine brikker sorteret. Hvis man derimod bygger runde puslespil, panorama puslespil eller puslespil over 1000 brikker, så skal man gå efter en af de større puslespilsmåtter. Og hvis man som mig elsker puslespil og bygger flere i løbet af en måned, så burde man faktisk have begge slags på sin ønskeseddel..."

Ravensburgers arbejdsstation til puslespil

Jeg elsker at koble af ved at høre lydbog og bygge puslespil. Jeg slapper virkelig godt af med at sortere, bygge rammer og få smukke motiver frem.

Men i en travl børnefamilie med kun et spisebord kan det godt være en udfordring at have plads til at bygge over flere aftener eller dage, og det kan også være svært at have puslespillet i fred for små pilfingre.

Derfor har jeg i flere år haft god glæde af en puslespilsmåtte, hvor jeg kan rulle puslespillet sammen, når jeg ikke bygger på det.

Men jeg har ofte manglet et sted til de brikker som jeg allerede har sorteret og lagt i bunker.

Derfor blev jeg rigtig glad, da jeg opdagede at Ravensburger havde lavet puslespilsopbevaring med plads til ens sorterede brikker.

Er virkelig glad for den

Jeg har nu haft Ravensburger Arbejdsstation til test i et par uger, og jeg er virkelig glad for den.

Selve arbejdsstationen består af en stor firkantet kuffert-lignede kasse med håndtag. Den fylder en del i bredde og højde, men til gengæld så fylder den ikke ret meget i dybden, og den kan derfor nemt stå til opbevaring bag en dør, op ad en væg eller ligge under en seng. Så den er altså virkelig nem at opbevare på trods af størrelsen.

Da arbejdsstationen har to håndtag, som man kan flytte den rundt i, så betyder det også at man faktisk kan hænge den op på væggen bag fx en dør. Så er den gemt godt af vejen, når man ikke bygger på sit puslespil.

Når man åbner kufferten op, består den indvendigt af 5 rum til sortering af brikker samt en plade til at bygge selve puslespillet på. Man kan enten vælge at bygge med pladen liggende i arbejdsstationen eller man kan tage pladen op og blot have den på bordet.

I de fleste tilfælde har jeg bygget kun med selve pladsen på bordet og så sorteret brikker ved siden af mig, og når jeg så har pakket puslespillet væk, har jeg lagt pladen i arbejdsstationen og puttet mine forskellige bunker op i de 5 sorteringsrum. Men det kommer an på hvor meget plads man har omkring sig, for jeg synes hele arbejdsstationen fylder meget slået ud på bordet, hvorimod selve pladsen til at bygge på er lille, nem og handy at have med at gøre, og det er nemt at tage den op og lægge i igen.

Puslespillet bliver liggende

Lige da jeg tog arbejdsstationen i brug var jeg meget spændt på om puslespillet rent faktisk blev liggende på plads, når man havde den stående til opbevaring, så jeg har testet den ad flere omgange både stående og liggende, og puslespillet bliver liggende.

Det er dog vigtigt at man husker at lukke den ordentlig i, for det havde jeg ikke fået første gang, og det betød at puslespillet havde rykket sig lidt og enkelte dele havde byttet plads, men da jeg fremadrettet huskede at lukke det ordentlig har det holdt virkelig godt, og det er nemt og hurtigt at åbne op og gå videre med at bygge.

Jeg har også testet at flytte en masse rundt på arbejdsstationen mens den var lukket, og selvom jeg flere gange dagligt har rykket den fra et sted til et andet er puslespillet forblevet på sin plads.

Inden man investerer i denne arbejdsstation skal man lige være opmærksom på at bygge-pladen er beregnet til puslespil op til 1000 brikker, og at man derfor ikke kan bygge fx runde puslespil derpå eller større puslespil, heller ikke panorama puslespil på 1000 brikker.

I disse tilfælde bruger jeg min puslespilsmåtte beregnet til puslespil op til 3000 brikker, som fx dette her hvor man har god plads til de kæmpe puslespil eller de runde som kræver mere plads.

Puslespil fra Ib Antoni

Sammen med Ravensburger Arbejdsstation har jeg også fået lov at teste et puslespil fra Ib Antoni med 1000 brikker, og jeg må sige at det er et af de lækreste puslespil jeg nogensinde har ejet.

Selve kassen er robust med super lækker magnet lukning, og man har også gjort noget ud af kassen inden i, så den er en fryd for øjet at åbne.

Motivet er jeg vild med, og jeg har fået den udgave som hedder Danmark.

Puslespillet er fyldt med små og store motiver med ting som er kendetegnede for Danmark, så det er virkelig hyggeligt at bygge minder og viden fra sit land, og det har givet anledning til nogle gode snakke med mine drenge i byggeprocessen, fordi de har spurgt til motiverne.

Brikkerne i god kvalitet, som er nemme at samle, så jeg er klar fristet til at skulle have ønsket mig København og Hygge af Ib Antoni.

Arbejdsstation eller måtte?

Som nævnt er jeg vant til at bygge på puslespilsmåtter og hvis jeg skal vælge mellem Ravenburger Arbejdsstation og en puslespilsmåtte så vil jeg have svært ved det, fordi de kan 2 vidt forskellige ting.

Arbejdsstationen giver mulighed for sortering af brikker og det er virkelig rart at selve byggepladsen har helt samme størrelse som et puslespil på 1000 brikker, så man ikke har en masse spildplads, men en puslespilsmåtte giver mulighed for at bygge større puslespil.

Så hvis man skal ud at købe puslespilsopbevaring for første gang, så skal man lige gøre op med sig selv hvad ens behov er.

Hvis man aldrig bygger større puslespil end firkantet på 1000 brikker, så vil jeg klart anbefale Ravensburger Arbejdsstation, fordi den er meget nem at opbevare og man kan holde sine brikker sorteret.

Hvis man derimod bygger runde puslespil, panorama puslespil eller puslespil over 1000 brikker, så skal man gå efter en af de større puslespilsmåtter.

Og hvis man som mig elsker puslespil og bygger flere i løbet af en måned, så burde man faktisk have begge slags på sin ønskeseddel.

- Nina Bay Jensen

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilRavensburger

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen