Politisk Ukorrekt spilanmeldelse

Alder: Anbefales for voksne (18+) | Spilletid: Ca. 30 - 60 min. | Spillere: For 4 - 12 deltagere

"Vi har allerede spillet det et par gange nu, vi har prøvet det både hvor vi er 4 og hvor vi er 6. Vi blev hurtigt enige om at begge dele fungere super, men at det selvfølgelig er sjovest når der kommer mange forskellige bud og mange delte meninger om hvad der er sjovt og det kommer der automatisk når man er flere deltagere..."

Et godt spil for os

Vi er en familie på 3 som tit for vores venner på besøg til at hygge og spille en masse spil. Til denne aften var vi samlet en gruppe på 6 venner, hvor vi skulle spise og hygge sammen.

Vi har altid været en gruppe venner, som bruger humor rigtig meget og elsker at lave sjov med hinanden, så vi var sikre på at Politisk Ukorrekt selskabsspillet, var et godt spil for os.

Politisk Ukorrekt er et rigtig sjovt spil, som er lige til og enkelt at komme i gang med. Man har 4 forskellige bunker med kort. Der er en bunke hvide kort, disse kort skal lægges enkeltvis i midten, på dissee kort, kan der eksempelvis stå "I børnehaven bliver man aldrig træt af .......".

De tre andre bunker, har 3 forskellige farver, her på står der forskellige ting som man kan lægge ned for at fuldføre sætningen. Man skal have 4 kort af hver farve på hånden, så man har mange forskellige kort at vælge imellem.

Når man har fundet det kort, man synes passer bedst til sætningen, eller det kort som gør sætningen sjovest, lægger man kortet ned.

I december måned 2017 blev spillet Politisk Ukorrekt i Norge fjernet fra boghandlernes hylder, da det forargede alt for mange nordmænd. I 2018 kom spillet dog tilbage i butikkerne, med et stort gult advarende klistermærke, om at man skal være over 18 år for at spille det.

Advarslen lød; At indholdet i spillet, ville kunne blive opfattet som krænkende, upassende og stødende. Spillet har derfor fået en anbefalet aldersgrænse på 18 år, hvilket er yderst sjældent i brætspillenes verden.

Læs artiklen ved at klikke på billedet!

Jobbet som dommer

Jobbet som dommer går på tur, så alle skiftes til at være dommer. Det er en rigtig god regel, da alle ikke har samme humor og pointene bliver delt mere fair ud, end hvis det var den samme som hele tiden skulle være dommer.

Nogle i vores gruppe af venner har mere den samme humor end andre, og denne regel forhindrer, at de hele tiden ville vælge hinandens kort. Det skal siges, at kortene bliver lagt anonymt, så man ved ikke hvem der har valgt hvad.

Vi valgte, at når vi skulle lægge kortet ned, skulle den pågældende dommer kigge væk, da der var mulighed for man kunne blive afsløret af farven på sit kort.

Når alle har lagt et kort ned, læser dommeren det hele, for derefter at vælge det kort han/hun finder sjovest. Den der lagde det sjoveste kort, får herefter et point.

Det var rigtig sjovt

Vi brugte meget tid på efterfølgende, at snakke om hvad vi hver især syntes var sjovest, da vi til tider var langt fra enige. Vi synes også det var rigtig sjovt, at se hvad andre synes var sjovt.

Vi spillede spillet en aften, hvor der både skulle laves lidt mad i køkkenet og en baby der til tider skulle mades. Så vi besluttede, at i stedet for at personen der lige var lidt optaget ikke kunne være med. Fik de lov til hele tiden at være dommer, indtil personen var klar til at sætte sig ved bordet igen, også fortsatte vi bare hvor vi slap og dommerturen gik igen på runde.

I sandhed politisk ukorrekt

Spillet er i sandhed politisk ukorrekt, og hvis man nemt bliver forarget eller fornærmet skal man ikke spille spillet. Sådan var der heldigvis ikke nogen af os der havde det, så den fik fuld skrue.

Vi havde det så sjovt, og der blev virkelig grinet på højtryk, til tider så tårerne helt trillede. Der står spillet kun skal vare i 45 minutter, men vi ændrede lidt på det, så vi spillede det i næsten 2 timer.

En ting vi rigtig godt kunne lide ved spillet var, at alle kunne deltage!

Spillet handlede ikke om hvem der var klogest eller havde mest paratviden, men bare om hvad man syntes var sjovt og hvem elsker ikke et spil, hvor man griner meget.

Samtidig med at spillet var rigtig sjovt, lærte os også meget omkring hinandens former for humor og hvad man fandt sjovt. Der var derfor nogen der begyndte at spille mere strategisk end andre. Så efter at have fundet ud af hvad "rundens dommer" fandt morsomt, lagde man det kort som man tænkte ville passe til denne persons humor.

Igennem vores spilaftener, har vi efterhånden været igennem en del spil og Politisk Ukorrekt spillet var klart i Top 3 over dem vi grinte mest under.

Det var nogle fuldstændige absurde sætninger det nogle gange kunne blive til, andre gange ting der gav mening for en selv, men ikke for andre.

Det sjove lå også nogle gange i, hvor dårligt man synes et kort passede i en sætning, imens sidemakkeren næsten rullede rundt på gulvet af grin over sit sjove bud.

Vi har allerede spillet spillet et par gange nu, vi har prøvet det både hvor vi var 4 og hvor vi var 6 deltagere.

Vi blev hurtigt enige om at begge dele fungerede fint, men at det selvfølgelig var sjovest, når der var mange forskellige bud og mange delte meninger, om hvad der var sjovt og det kommer der automatisk, når man er flere deltagere.

Til gengæld når man er 4, skal man ikke bruge lige så lang tid på beslutningsprocessen, tiden hvor dommerne beslutter hvad der er det sjoveste tager noget længere tid, fordi alle kort skal læses op og så kan man ikke lige huske hvad der stod på de forskellige kort, så det går der hurtigt noget tid med, når man er mange spillere og det giver altså lidt flere spilpauser.

https://youtu.be/YhZjprzAl1g
Se den lille YouTube video om spillet

Tag det med på farten

Spillet er rigtig nemt at tage med sig, da det blot kræver kortene for at man kan spille det, så da vi skulle en smuttur i sommerhus og ikke havde så meget plads til at pakke - puttede vi bare alle kortene i frysepose.

Når vi skal på tur plejer vi altid at have spil med, men der ofte nogle man vælger fra, fordi det fylder for meget, eller der er for mange løsdele, der kan blive væk. Her er det dejligt ligetil med Politisk Ukorrekt, at det fylder ligeså meget som et par kortspil, hvis man fjerner kassen det kommer i.

Politisk Ukorrekt er et af de sjoveste spil vi har spillet, og et af de spil hvor vi har følt os mest underholdt.

Vi kommer helt sikkert til at tage spillet i brug ved flere lejligheder både til hyggelige spilleaftener og til mere festlige arrangementer, hvor det kan blive til super sjov underholdning.

Vi vil give Politisk Ukorrekt vores varmeste anbefalinger med, og vi er sikre på, at andre også vil finde spillet rigtig underholdende.

- Maria Lauritsen

Læs også anmeldelsen af Politisk Ukorrekt - Billeder

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilSpilbræt

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen