Plantoys Børnebord & Stol anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 til 6 år | Materiale: Bæredygtigt træ og miljøvenlig maling | Farver: Natur / Sort

"Når jeg ser møbelsættet stå herhjemme eller være i brug herhjemme, tænker jeg helt ærligt, hvorfor jeg ikke bare klikkede det hjem for 5 år siden, hvor jeg begyndte at indrette det første børneværelse. Det skuffer på ingen måde hverken i forhold til udseende, kvalitet eller anvendelighed – tværtimod..."

Det fineste fine sæt

Ej men se nu lige altså!! I alt den tid, jeg har været mor, har jeg savlende kigget på netop dette bord med tilhørende stol fra PlanToys.

Det er simpelthen det fineste fine sæt, og det slår efter min mening alle andre børneborde med dets helt fantastiske design. Og nu – nu skulle det være, at sættet skulle hertil!

Jeg er usædvanlig utålmodig, når det kommer til at skulle åbne pakker. Jeg er hver gang så spændt og nysgerrig efter at se indholdet og at kunne tage det i brug. Men – jeg er næsten hver gang afhængig af, at manden har tid til at samle tingene ;)

Dog klappede jeg i hænderne efter denne åbning: Det er simpelthen bare at dreje 4 bordben og 4 stoleben i, og SÅ er sættet helt færdigt. Så dejligt!

Jeg er mor til Signe på 4 år, Johannes på 2 år og en kommende baby i 2021. Jeg har endnu ikke besluttet, hvilket børneværelse møblerne permanent skal være på – de ville jo være helt perfekte på alle tre værelser faktisk. Og både Signe og Johannes er da også pænt begejstrede over sættet allerede!

Mere om Plantoys børnemøbelsæt

Bordet og stolen er lavet i lyst træ. Der er elegante, buede kanter og fremstår bare lækkert og eksklusivt.

Bordet måler 58 x 44,7 x 43,9 cm., som jeg synes, er en rigtig fin størrelse for et bord til yngre børn.

Under bordpladen er der to små rum, som oplagt kan bruges til opbevaring af de sager, som er i brug, når barnet sidder ved bordet.

Selve bordpladen er sort, som både har betydning stilmæssigt og funktionelt: Den sorte farve står super godt i forhold til det lyse træ og er med til at give bordet et gennemført look.

Samtidig kan bordpladen bruges som kridttavle, som altså med kridt kan tegnes direkte på. Hvor er det godt fundet på!

Stolen måler 29,9 x 27,5 x 35,4 cm. Den vejledende aldersgruppe til sættet er 3-6 år. Johannes på 2 år kan dog sagtens allerede nu have stor glæde af at sidde der, mens jeg tænker, et barn på 6 år vil være lidt stor til netop denne stol.

Stolen er behagelig at sidde på og står som bordet fuldstændig stabilt – hvorfor jeg heller ikke er nervøs over at lade en 2-årig sidde på den ;)

Ryglænet er forholdsvist lavt, som især Signe i begyndelsen skulle vænne sig til, da den her adskiller sig væsentligt fra de stole, hun ellers er vant til at sidde på.

Hun påtalte det den første gang og rynkede på brynene over det. Siden har der intet været, og hun sidder der tit længe ad gangen.

Skaber gode rammer for koncentration

Begge børn herhjemme elsker at tumle og at være aktive, men begge – især Signe – elsker også at sidde stille, pusle med tingene, fordybe sig i noget. Signe kan sidde koncentreret og optaget længe.

Dette skaber bord og stol her gode rammer for, fordi hun ligesom har sit eget, afgrænsede, uforstyrrede område, hvor der ganske enkelt ikke er plads til flere.

Bordet er oplagt, når der skal laves perleplader, når der skal tegnes, når der skal lægges puslespil, når der skal læses bøger… og det bliver ikke mindre hyggeligt med en lille snack til ;)

Signe bliver idérig, når hun sidder ved bordet – måske egentlig fordi, hun synes, det er så rart at sidde der, at hun nok skal kunne finde på noget at give sig i kast med der.

Hun elsker herudover at lege skole. Hun er lærerbarn og har af og til været med i klasselokalerne på elev-tomme dage.

Ved møbelsættet her får hun associationer til elevbordene på skolen, og hun vil så gerne agere skolepige i sine rollelege.

Uanset legen eller aktiviteten gør de små rum under bordpladen det let at finde sine ting frem: perler, blyanter, papirer, spil etc. – og ikke mindst rydde dem op… fordi hun synes, det er hyggeligt at kunne lægge tingene fra sig lige i nærheden. Samtidig kan de to små rum gemme på gode hemmeligheder, som også Signe praktiserer med hemmelighedsfuld mine.

Dekorativt flot børnemøbelsæt

Fordi både bord og stol er så dekorativt et sæt, vil det uden tøven også sagtens kunne stå og gøre sig godt i en nok så stilren stue.

Det kunne være i et hyggeligt hjørne eller i forbindelse med fjernsynet. Heldigvis vejer det ikke mere, end at man sagtens kan rykke rundt på det efter behov og trang til forandring.

At jeg personligt er ganske forelsket i det her børnebord med stol står jeg ikke alene med. For sit fine og funktionelle design har dette smukke sæt vundet den prestigefyldte Red Dot Award, som er en tysk, international designpris.

En ting er dog designet...

Trælegetøj uden imprægneringsmidler

Brandet PlanToys fra 1981, som står bag, er kendt for at være den første virksomhed, der fremstiller træmøbler og -legetøj uden imprægneringsmidler i det anvendte, naturlige gummitræ.

For at holde træet naturligt og rent bliver der ikke tilsat gødning til jorden i de sidste tre år, før træet skæres ned til produktion.

Derefter anvendes en kemikaliefri ovntørring for at forstærke træet.

PlanToys’ legetøj og møbler samles ved hjælp af en certificeret E-Zero, formaldehyd-fri lim i stedet for en traditionel, giftig trælim.

De arbejder hele tiden på at finde de mest miljøvenlige materialer.

Deres organiske farve er ikke kun god for børnene, der anvender produkterne i praksis, men også for miljøet.

Blandt PlanToys’ produkter er der de skønneste farver, men der bruges ingen kemiske farvestoffer, der indeholder bly eller andre tungmetaller.

Vores børn er det dyrebareste, vi har, og jeg tænker bestemt ikke, det er uvæsentligt at have fokus på, værdsætte og økonomisk støtte den bæredygtige produktion, som netop PlanToys praktiserer.

Man kan være uenig om design og stil, men at børn uden bekymring og forbehold med produkter inden for eksempelvis babylegetøj, aktivitetslegetøj og køkkenlegetøj kan sanse med både hænder og mund må indiskutabelt være uvurderligt.

Vores vurdering af møbelsættet

Når jeg ser børnemøbelsættet fra Plantoys stå herhjemme, eller være i brug herhjemme, tænker jeg helt ærligt, hvorfor jeg ikke bare klikkede det hjem for 5 år siden, hvor jeg begyndte at indrette det første børneværelse.

Det skuffer på ingen måde hverken i forhold til udseende, kvalitet eller anvendelighed – tværtimod.

Jeg elsker at kunne observere mine børn, når noget fænger dem, og det gør det, det foregår omkring møbelsættet her bare. Hvor heldig kan man som mor være, når det præcis er det sæt, hun ser så mange goder ved ;)

- Elisabeth Kristensen

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjPlantoys

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen