Partners+ anmeldelse

Her på Legebyen.dk satte vi hinanden stævne for at prøve det nye Partners+, som ingen af os, havde nået at prøve endnu.

Vi samlede 6 personer:
3 personer, der har spillet 4 personers Partners meget.
2 personer, der havde prøvet 4 personers Partners.
1 person, der ikke kendte til Partners overhovedet.

Partners og Partners+ er groft fortalt som at spille Ludo med UNO kort. Det handler om at få sine og partnerens brikker i mål, før modstanderne gør det. Spillet beror på lige dele held – får du nogle gode kort – og på taktik. Partners+ er fra 8 år og det blev vi enige om lyder meget rigtigt. Det kræver lidt erfaring at kunne gennemskue, hvad der er bedst for både en selv og ens partner og ikke mindst til gene for modstanderen, når man fx bruger ”Bytte rundt kortet”.

Reglerne til Partners+ er meget enkle at komme igennem. Spillet kan spilles på to måder, enten 2 mod 2 mod 2, eller 3 mod 3. Begge dele er beskrevet fint i spillevejledningen og vi prøvede naturligvis både det ene og det andet.

Partners+ er udvidet med to nye spillekort, så gamle Partners spillere har også noget nyt at se frem til. Derudover er spillepladen blevet enorm, så et enkelt spil tager lidt længere tid, da der er laaangt hele vejen rundt. Første nye kort er en dobbelt hjerter med værdien 2 – Reglen er enkel, du og din partner flytter en brik ud hver eller også flytter du eller din partner selv 2 brikker ud. Alternativt rykkes 2 felter frem med egen brik. Det er ikke rigtigt beskrevet om kortet ”skal bruges op”, men vi blev enige om, at man skulle bruge begge hjerter eller 2’eren, så ikke noget med ”kun” at tage en brik ud. Dobbelt hjerteren fungerer fint – faktisk så godt at vi allerede i første runde havde virkeligt mange brikker ude på brættet. Det skabte så en ny udfordring, da vi gik i stå og der var flaskehalse hele vejen rundt. En udfordring Partners+ skaberne muligvis har haft i mente, da de skabte det andet nye kort: En femmer med mulighed for at hoppe over et blokeret startfelt – eller slet og ret ”Hopsakortet”, som vi døbte det. Med dette kort er det muligt at hoppe hen over de andre spilleres mur og komme videre rundt – Vi er vilde med det!

Bestil Partners+ brætspillet hos Legebyen.dk

Der er ikke den store forskel, om man spiller det på den ene eller anden måde – er man 3 på hvert hold bytter man stadig kort, til at starte med, men man skal stadig kun give 1 kort væk og modtage et. Vi oplevede mandefald, så vi pludseligt kun var 5 spillere, men det fungerede ok, at spille færdigt 2 mod 3 spillere.


Det kræver en del taktik (og ikke kun held), når man pludseligt har to hold modstandere – hvilket gør ”Bytte rundt” kortet, så meget sjovere at bruge.

Opsummering

Fordele:

Det er hurtigt og forholdsvis enkelt at sætte sig ind i spillet.

De nye ”Hopsakort” er et fantastisk element at irritere sine modstandere med.

Der er mange kort med hjerter, hvilket gør, at det er meget sjældent man må smide kortene og ikke kan komme videre.

Spillet er ikke lige overstået på 10 minutter, så der er rigtig meget hygge for pengene.

Ulemper:

Der er tænkt mere i æstetik og design end i brugervenlighed. Farverne på pladen matcher næsten for godt til hver andre, hvilket gør det svært at skelne de forskellige brikker fra hinanden både for farveblinde, men også i høj grad for os andre, når der bare bliver lidt dunkelt i lokalet.

Der er virkelig mange hjerter i spillet – Vi overvejede, om man skulle fjerne et par kort, blot for at gøre det lidt sværere at komme ud og blokere. Selv med det nye ”Hopsakort”, var der mange flaskehalse.

Et enkelt spil tager forholdsvis lang tid, da omgangen jo er udvidet med 50%.

Alt i alt ….Er vi vilde med det nye spil Partners+ og det er ikke sidste gang, vi holder spilaften på jobbet.

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilPartners

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen