Pandekagebagersæt anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Fremstillet i FSC-certificeret træ (bøg) og filt | Mål: 18 x 15 x 2,5 cm.

"Jeg er VILD med den her nyhed! Jeg synes simpelthen, detaljerne er så gennemførte, og det er bare ENDNU et smukt, stilrent stykke legetøj blandt sortimentet fra MaMaMeMo. Samtidig kan sættet oplagt sammensættes med øvrige legemadsdele. Eksempelvis røremaskine, æg, mel og mælk til dej, tallerkener, drikkevarer etc. Ved at tilføje forskellige produkter bruges fantasien til nye tiltag..."

Pandekagesættet fra MaMaMeMo

Jeg har en kæmpe svaghed. Jeg vedkender det gerne. Jeg kan simpelthen ikke stå for det køkkenudstyr og den legemad, som danske MaMaMeMo står bag.

Hver sæson følger jeg spændt med i, hvilke nyheder de kan offentliggøre.

Da jeg så pandekagesættet fra efteråret 2020 hos Legebyen.dk, var jeg slet ikke i tvivl om, det var et must have til børnene herhjemme!

Nu er det pakket ud og taget i brug, og præcis som med andre produkter fra MaMaMeMo har det bare slet ikke skuffet – hverken i udseende, kvalitet eller legeværdi.

Der er altid en vis spænding over at skulle lukke op for nye legetøjsæsker – både for Signe på 4 år og Johannes på 2 år. OG for deres mor ;)

Det fine ved MaMaMeMo er blandt andet, at der er kredset så meget om detaljerne, og tilbehøret til forskellige legemadssæt er bare så gennemført.

Derfor er det også med begejstring, vi herhjemme åbner de sirligt indpakkede dele ud, som indpakningskassen til pandekagebageren gemmer på.

Allerede her kan børnene ikke lade være med at føle og mærke på tingene, navngive delene, spørge ind til ingredienserne, sortere i bunker og ikke mindst påbegynde den rolleleg, som de så udmærket kender til fra deres hverdag: At bage lækre pandekager mm. – og pynte dem med langt flere muligheder, end vi er vant til herhjemme (det har lagt pres på i forhold til selv at servere spiselige pandekager nu!).

Sættet frarådes til børn under 3 år på grund af mindre dele. Signe på 4 år har gennem flere år ELSKET sit legemadsunivers, og Johannes på 2 år har fuldstændig samme interesse.

Rolleleg omkring at lave, servere og spise mad har herhjemme været helt naturligt at etablere i en tidlig alder, fordi det er det, børnene selv gør sig erfaringer med i en helt tidlig alder.

Når Johannes på 2 år leger med eksempelvis pandekagebageren er det naturligvis med opmærksomhed på, at de mindste dele ikke skal i munden!

Pandekagebagersættet indeholder

Pandekagesættet består af i alt 42 dele:

1 stk. kogeplade. Denne udgør naturligvis en helt central del i hele konceptet. Den er solid bygget op og ligger derfor godt og sikkert på bordet, når børnene leger med den. Selve varmelegemet er tegnet på. Dette ligger i en lille fordybning, så de tilhørende pander kommer til at passe perfekt til.

Forrest på kogepladen er der en grøn knap til at tænde med og en rød knap til at slukke med. Det er ganske simpelt, men alligevel har det en ret effektiv funktion, og både Signe og Johannes er meget opmærksomme på både at få tændt og slukket for kogepladen.

3 stk. pander. Disse passer som nævnt perfekt ned i kogepladens fordybning, så man faktisk slet ikke ser, det er to separate dele. Ej, men det er så fint!!! :D Den ene pande er til almindelige pandekager. Den anden pande er til franske minicrepes. Denne er markeret med 4 fordybninger til netop disse. Den tredje pande er til æbleskiver, hvor der med små fordybninger i panden er plads til 7 æbleskiver ad gangen.

3 stk. køkkenredskaber til tilberedningen: 1) En pandekagepind, så børnene har oplevelsen af at kunne fordele dejen jævnt på panden, så pandekagen bliver tynd og sprød (De har også efterspurgt sådan en i vores eget, rigtige køkken nu!). 2) En køkkenspartel til at vende såvel pandekager som minicrepes med. 3) En æbleskivepind til både at vende æbleskiverne med og til at tjekke, om de er færdigbagte.

2 stk. pandekager. Disse er lavet i filt og passer så fint ned i panden dertil.

4 stk. franske minicrepes. Også her er der brugt filt.

7 stk. æbleskiver. Disse er lavet i træ. I siden er der et lille hul, så pinden dertil netop kan løfte dem og vende dem.

1 stk. flormelis. Heldigvis kan denne også bruges som sukker, når det er det, der skal drysses på en pandekage. Smart :)

3 stk. flasker med henholdsvis sirup, chokoladesovs og blåbærmarmelade. Det er jo ren smovs. Børnene herhjemme kendte i forvejen ikke til sirup. Siden de har fået pandekagesættet har vi selv købt det og smagt det, så de nu har en forståelse af, hvad det er, de pynter deres lækkerier med i legen. Til hver af de tre flasker medfølger der en ”træ-klat” af deres indhold. Det vil sige en lysebrun sirupklat, en mørkebrun chokoladeklat og en blå blåbærklat. Det er super fint, at børnene kan se eller nærmere forestille sig, at ”der kommer noget ud”, når de hælder af de tre flasker.

15. stk. frugt i skiver: Jordbær, kiwi og banan. Både pandekager og minicrepes ser så delikate og indbydende ud, når de bliver pyntet med frugten. Og næsten hver gang frister det både børn og voksne til selv at gå i køkkenet :)

Nye ideer udvikles

Pandekagesættet kan sagtens stå alene, og kan sagtens optage børnene her i lang, lang tid. De udvikler sammen nye idéer til legen. Den sidste tid har det været en butik, og de elsker, når vi voksne tager os tiden til at handle hos dem, så der er gang i ordrerne.

Samtidig kan sættet oplagt sammensættes med øvrige legemadsdele. Eksempelvis røremaskine, æg, mel og mælk til dej, tallerkener, drikkevarer etc. Ved at tilføje forskellige produkter bruges fantasien til nye tiltag.

Jeg er VILD med den her nyhed! Jeg synes simpelthen, detaljerne er så gennemførte, og det er bare ENDNU et smukt, stilrent stykke legetøj blandt sortimentet fra MaMaMeMo.

Ud over at pandekagesættet er en fryd for øjet og optager mine børn til rolleleg og fantasi er produkterne fra MaMaMeMo bare god kvalitet. En del af vores legemad derfra er flere år gammelt og har været med i børneleg i usandsynlig mange timer.

Det holder sig stadig super fint! Derudover har firmaet bag MaMaMeMo inden for de seneste år iværksat en række tiltag med afsæt i FN’s 17 verdensmål. Blandt andet er målet, at alle produkter inden 2022 skal produceres af FSC®-træ, hvilket pandekagebageren og det forskellige tilbehør netop er.

FSC® er en uafhængig non-profit organisation, der er etableret for at fremme et ansvarligt skovbrug.

MaMaMeMo er et af firmaet ASTRUP Group A/S’s egne brands. Det oprindelige firma blev grundlagt i en lille lejlighed i Holstebro i starten af tresserne, hvor produktionen bestod af dukketøj. I 1997 overtog de nuværende ejere Anette og Poul Erik Pedersen firmaet og flyttede det til hjem-adressen i Tarm i Vestjylland, og herefter begyndte sortimentet at blive udvidet med varer, der var naturligt tilbehør til dukker – for eksempel sko, senge, lifte mm.

Ideen med denne udvidelse var at blive butikkernes foretrukne leverandør af produkter til leg med dukker. For at bevidstgøre kunderne om et bredere sortiment end det oprindelige koncept, ændredes firmanavnet i 2001 fra AM konfektion til AM Leg.

I 2004 var udvalget af pædagogisk legetøj udvidet væsentligt, da dette - og specielt trælegetøj – i høj grad var efterspurgt.

Anette og Poul Erik Pedersens eget brand MaMaMeMo er yderst personligt, som jeg rigtig godt kan lide, og som rører mig som mor. Navnet kommer fra ægteparrets 4 børn, da de netop ønskede, at deres nye brand skulle have en personlig betydning. Det fik det, da de valgte at tage de 2 første bogstaver i børnenes navne: Marie, Mads, Mette og Morten blev altså sammensat til MaMaMeMo.

I oktober 2018 blev navnet ændret til ASTRUP Group A/S og flyttet til nabobyen Skjern.

Produktionen foregår i dag på en stor og topmoderne fabrik i udlandet, hvilket betyder endnu bedre kvalitet og utrolig stor ensartethed i de forskellige designs.

Udvikling og design af nyheder sker dog stadig i firmaet for at ramme forbrugernes ønsker og behov. Og der må jeg sige, de virkelig har fingeren på pulsen i forhold til, hvad der kan hitte hos deres målgruppe: Vores små mini-mennesker!

- Elisabeth Kristensen

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjMamamemo

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen