Nathan kodningsspil - Find den rigtige rækkefølge anmeldelse.

Alder: Anbefales fra 4 år | Spilletid: Ca. 10 – 30 min. | Materiale: Fremstillet i træ | Producent: Nathan

"Det har bestemt ikke været kedeligt, at spille Kodningsspillet - Find den rigtige rækkefølge fra Nathan. Det har været et stort plus igennem hele spillet, at omdrejningspunktet har været et stort tog, der sagtens kan “køres” henover bordet ved endt opgave. Nogle af opgaverne kan vi godt mærke er for svære for Mateo, endnu - men det betyder at han kan få glæde af spillet lang tid frem, og det er bestemt ikke noget vi er utilfredse med..."

En spilanmeldelse af Kodningsspil - Find den rigtige rækkefølge fra Nathan

Vores søn, Mateo, på 3 år, er rigtig glad for læringsspil, dyr, og toge.

Hele omdrejningspunktet i spillet er ét tog med fem vogne, og fem glade dyr. Vi er tidligere blevet introduceret for kodningsspil, som foregik på en spilleplade. Kodningsspillet - Find den rigtige rækkefølge fra franske Nathan er i en anden stil, og skal derfor spilles uden en spilleplade - men i form af et fritstående tog med dyr. Det er en utrolig interessant måde at bygge et spil op på, og vi var spændte på at se hvad spillet kunne berige vores søn med.

Det praktiske om Kodningsspillet - Find den rigtige rækkefølge fra Nathan

Kodningsspillet er anbefalet fra + 4 år, og er for 1 deltager. Vores spilletid med spillet variere en smule herhjemme, men vi har spillet fremme af minimum 30 minutter af gangen. Det er altså et spil der hurtigt fanger vores søns interesse i længere tid af gangen.

Spillet indeholder:

  • 1 lokomotiv og 5 vogne
  • 5 forskellige dyr
  • 12 tosidede udfordringskort
  • 1 spillevejledning

Lokomotivet med de tilhørende 5 vogne, er i farverne; turkis, blå, lilla, rød, gul, og grøn. De forskellige vogne til toget er alle udstyret med en magnet på begge sider, så de nemt kan sættes sammen.

De 5 forskellige dyr vi bliver introduceret for, er; en ugle, et egern, en frø, en vaskebjørn, og en ræv. Alle dyrene er farverige, og er produceret i træ.

De 12 udfordringskort med opgaver på hver side, er store i størrelsen. De 12 udfordringskort måler hver: 21 centimeter i længden, og 15 centimeter i højden. De er produceret i et slidstærkt materiale, og vi har endnu ikke haft problemer med bøjede eller slidte kort.

Den medfølgende vejledning er nem at forstå, og forklarer godt hvad visionerne med spillet er. De mange visioner med spillet er (som navnet antyder) at præsentere barnet for kodning, og alt det der ligger bag.

Sådan spiller du Kodningsspillet - Find den rigtige rækkefølge fra Nathan

Til at starte med, vælger barnet et opgavekort. Opgavekortene er delt op i tal, jo højere tallet er, desto sværere er opgaven.

  • I siden af opgavekortet er der illustrationer af hvilke togvogne, og dyr du skal bruge til opgaven. Lokomotivet er en naturlig del af alle opgaver, og er derfor ikke illustreret på siden.
  • På midten af opgavekortet, er der nu illustreret hvordan nogle af klodserne skal kombineres med hinanden - men de “tomme felter” skal barnet, ved hjælp fra opgavekortet, selv regne ud. Bag på hver kort vises løsningen, så barnet selv kan tjekke efter, om opgaven er løst korrekt.

Alt imens dit barn er i gang med spillet, så er det en god ide at starte naturlige samtaler. Det kunne blandt andet være at snakke om de forskellige farver togvognene har, eller lade snakken falde på de forskellige dyr i spillet.

Vores oplevelse med Kodningsspillet - Find den rigtige rækkefølge fra Nathan

Mateo var spændt, og kunne ikke vente med at få åbnet spilæsken. Han havde allerede set toget på forsiden, og udbrød hurtigt: “toot toot”. Vi fik introduceret Mateo for spillet og dets “regler”, og hurtigt greb han fat om de forskellige togvogne - og satte dem sammen. De dannede nu et langt tog, som selvfølgelig skulle indvies ved at køre en tur rundt på hele spisebordet.

Mateo greb spillet lidt anderledes an. Han kiggede nemlig på siden med opgavens løsningen. Mateo begyndte ligeså stille og roligt at bygge de forskellige kombinationer af toge, og hyggede sig gevaldigt med det. Vi ville bestemt ikke ødelægge hans fine leg, og vi begyndte stille og roligt at snakke om de forskellige farver, de fem forskellige togvogne havde. Vi snakkede også om dyrene. Frøen kan rigtig godt lide vand, hvorimod egernet er mere glad for træer.

Da Mateo havde været igennem alle opgavekortene, besluttede vi os for at introducere ham “rigtigt” for spillet. Vi mener dog ikke at der er en rigtig og forkert måde at gribe et spil an på det handler i sidste ende om at ens barn har det sjovt.

Vi lagde de forskellige klodser frem, vi skulle bruge til den første opgave. Opgavekortene er delt op i tal, jo højere tallet er, desto sværere er opgaven. Vi valgte at gribe spillet an, ved at lade Mateo kigge på det første opgavekort.

I midten af opgavekortet er der illustreret, hvordan nogle af klodserne skal kombineres med hinanden - men de “tomme felter” skal barnet ved hjælp fra opgavekortet, selv regne ud. Bag på hvert kort vises løsningen på opgaven, så barnet selv kan tjekke efter, om opgaven er løst korrekt.

Vi gik for alvor i gang med spillet. Mateo fik hurtigt kodet den første opgave. Da vi kom længere ind i spillet begyndte opgaverne at blive en smule sværere og komplekse. Det var ikke noget Mateo lod sig slå ud af, og han prøvede efter bedste evne at løse alle opgaverne.

Vores vurdering af Kodningsspillet - Find den rigtige rækkefølge fra Nathan

Det har bestemt ikke været kedeligt, at spille Kodningsspillet - Find den rigtige rækkefølge fra Nathan. Det har været et stort plus igennem hele spillet, at omdrejningspunktet har været et stort tog, der sagtens kan “køres” henover bordet ved endt opgave. Nogle af opgaverne kan vi godt mærke er for svære for Mateo, endnu - men det betyder at han kan få glæde af spillet lang tid frem, og det er bestemt ikke noget vi er utilfredse med!

Kvaliteten af de forskellige træklodser er super holdbar, og magneterne har ikke fejlet på noget tidspunkt. Vi har kun store roser til de 12 opgavekort, som virkelig er produceret med kvalitet for øje. Det er fantastisk at vores søn ikke “kan komme til” at bøje kortene, og så er de ovenikøbet utroligt slidstærke.

Kodningsspillet - Find den rigtige rækkefølge fra franske Nathan, er et spil der introducere dit barn for kodning - på et niveau som børn kan forstå. Vi har igennem vores spil, stille og roligt, kunne se en udvikling i Mateos måde at læse de forskellige opgaver på - og det er et tydeligt bevis på - at Nathan har fat i det helt rigtige. Tak!

- Camilla Jacobsen

Læs også anmeldelsen af Nathan Maxilote med dyr

Læs også anmeldelsen af Nathan Maxilote med madvarer

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilNathan

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen