Mit Første Vildkatten anmeldelse

Alder: Fra 2 år | Spilletid: 10-15 min. | For 2-4 spillere

"Hjemme hos os kendte vi faktisk ikke til det originale Vildkatten, men efter at have stiftet bekendtskab med Mit Første Vildkatten, så kan jeg ikke udelukke, at vi skal undersøge om originalen også er værd at få anskaffet, til når børnene bliver lidt ældre..."

Udpakning af spillet

Første udpakning af Mit Første Vildkatten kræver ikke det helt store. Som med mange af de andre spil jeg har anmeldt herinde, så er der 36 billedekort, som man skal trykke ud af en pap-plade - og så er man sådan set i gang!

Der medfølger i alt 36 billedekort (som er af fin kvalitet og kan “holde” til at mindre børn spiller med dem), ét spillebræt i fire dele, én opbevaringsboks og et hæfte med spilleregler, herunder danske.

Gennemgang af spillets regler

Én af de ting som gør Mit Første Vildkatten til et underholdende spil er, at man har flere muligheder for hvordan man vil spille det. Aldersgrænsen er fra 2 år og opefter, men som jeg beskriver senere, så er der én af spillemulighederne der måske egner sig mere til et børnehavebarn.

Man kan være 2-4 spillere (i princippet kan man godt være flere, men det gør kun spillet kortere). Hastigheden på spillet varierer fra 10-15 minutter. Spiller man med større børn, kunne jeg forestille mig at spilletiden faldt drastisk.

Det skal lige nævnes, at der i alle spilmulighederne skal være en kortgiver.

Spillemulighed 1:

Den første spillemulighed er en “free for all” - alle spillere (inklusiv kortgiveren) er med, og man spiller mod hinanden. Hver spiller får udleveret tre billedkort, som vender med bagsiden opad. Derefter tæller man til tre og herefter må alle spillere vende deres kort - det gælder så om først at finde tre matchende billeder på spillebrættet først.

Så snart én spiller har fundet alle tre, stopper spillet og første runde er overstået. Herefter tjekker kortgiveren hvor mange match hver spiller har. De billedkort man har lagt rigtigt får man lov til at beholde og disse tæller som “point”. Billedkort som ikke matcher eller som man ikke har nået at finde, gives til kortgiveren igen.

Sådan fortsætter spillet indtil der ikke er flere kort at udlevere til spillerne. Spilleren med flest billedkort ved spillets afslutning vinder.

Spillemulighed 2:

Den anden spilmulighed minder måske en smule om en blanding af banko og vendespil. Der er igen alle mod alle, men denne gang deltager kortgiveren ikke i spillet. Spillet fungerer således, at kortgiveren trækker et billedekort op af kassen og viser det til de spillere der er med. Det gælder herefter for spillerne hurtigst muligt finde billedet på spillepladen. Den der finder matchet først for ét point - og sådan kører spillet indtil man er løbet tør for kort.

Spillemulighed 3:

Denne spilmulighed kan i princippet spilles med samme sæt regler som i både 1 og 2. Dog er øvelsen i dette spil, at man skal finde billedpar. Altså hvad kan kortet associeres med. Eksempelvis skal man, hvis der trækkes et billedkort med en sol, finde en måne. Eller hvis der trækkes et kort med en is, skal der findes en kage. Så en lidt mere avanceret form for match.

Min oplevelse med spillet

Herhjemme hos os, hvor Inger i skrivende stund er to år og fire måneder, var det spillemulighed 1 og 2 der fungerede bedst, og hvor vi havde det sjovest. Spillemulighed 3 er lidt mere “avanceret” og her tænker jeg, at man måske skal være lidt større før det fungerer rigtig godt.

Det var bare Inger og mig der tog første forsøg med Mit Første Vildkatten - og efter den sædvanlige glæde med udpakning af spillet, så gik vi i gang med spillemulighed 1. Hun var ret hurtigt med på, hvad det gik ud på (selvom det var svært at lade brikkerne ligge på bordet :) - så vi fik et par gode runder ud af det.

Hun syntes det var rigtig sjovt at finde dem der matchede, og der var faktisk også et par ting jeg var lidt overrasket over, at hun kunne sige hvad var.

“Vi” har siden første spil “opfundet”/ videreudviklet på spillemulighed 2. Vores egen version af spillet, er dog differentieret ved, at Inger bare selv trækker et billedekort op fra kassen og finder den der matcher - så det er meget fint, at der også er den mulighed for at spille det, når nu man ikke har tålmodighed til en kortgiver!

Alt i alt et rigtig godt spil til hendes alder og opefter :)

- Anders Østergaard

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilEduca

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen