Migoga Elevator Kuglebane anmeldelse

Alder: Anbefales fra 5 - 12 år | Indhold: 150 dele | CE-mærket | Tema: S.T.E.A.M. legetøj | Produktionsland: Italien

"Når vores datter har haft gæster på besøg, har kuglebanen været et kæmpe tilløbsstykke. Agnes og hendes veninder, har brugt meget tid på, at bygge den om, lege med den og bare nyde det sjove syn af, at alle kugler kører rundt i spiralen, for til sidst at komme videre ned igennem konstruktionen..."

En anmeldelse af Migoga Elevator kuglebanen med 150 dele fra Quercetti

Flashback til fritidshjemmet! Hos os er det altid en særlig dag, når der kommer en pakke fra Legebyen.dk. For vores datter Agnes fra 2015, er det lige så spændende, uudholdeligt og nervepirrende som juleaften.

Denne gang var der blandt andet, en stor kuglebane fra Quercetti med i pakken. På vores lokale bibliotek, har vi ofte samlet og leget med deres kuglebane, men nu stod vi med vores helt egen store kuglebane og glæden var ikke til at tage fejl af.

Da vi først fik den op af kassen, og samlet den, fik jeg total flashback til min fritidshjems-tid, i midten 90'erne.

Jeg tænkte, at det måtte være tilfældigt, at den nye kuglebane næsten var identisk med den jeg selv legede med som barn, så jeg Googlede navnet Quercetti, for at finde lidt mere information.

Quercetti har i mere end 70 år, designet og udviklet legetøj. De har aldrig veget fra deres identitet og har aldrig gået på kompromis.

Firmaet er italiensk, og de ligger stor vægt på, at deres legetøj skal være attraktivt, brugbart og udfordrende, så børn og voksne kan lege og lære af det.

”Alle voksne burde beholde lysten til at lege og viljen til at forstå og lære, og aldrig glemme den nysgerrighed, man har som barn”

 

Sådan sagde Alessandro Quercetti, der startede legetøjs-firmaet for over 70 år siden...

Indhold i kuglebane-kassen

Æsken er af pap, med et plast-håndtag, så den er nem at have med på farten og flytte rundt på værelset. I æsken er der 150 spændende store og små dele. Der er hele 12 kugler med til banen: 3 blå, 3 røde, 3 hvide og 3 gule.

Der er en fin beskrevet samlevejledning med i kassen. Dog kræver det lidt fingerfærdighed og tålmodighed, at få samlet kuglebanen. Vores datter på 5 år, fik tildelt de mindre svære samleopgaver, imens jeg selv tog de besværlige.

Det var rigtig fint, at der er flere sværhedsgrader i selve det at samle banen, så kan børn afhængigt at motoriske færdigheder, være med på deres eget niveau.

Det tog cirka 15 min at bygge kuglebanen, og jeg kunne nok selv have gjort det hurtigere, men her blev det et samarbejde og et familieprojekt, hvilket var rigtigt hyggeligt.

Da kuglebanen så var samlet, fik både voksne og børn virkelig fordybet sig, leget, udforsket og eksperimenteret med den.

Kuglebanen har en kugle-elevator, og et start modul, hvor kuglerne kan starte fra begge steder. Vi har udfordret hinanden i, hvilke kugler der først kom igennem kuglebanen.

S.T.E.M. & S.T.E.A.M. indlæring

S.T.E.A.M. handler både om faglig uddannelse og almen dannelse, og giver børnene kompetencer til at navigere i en tid, der er præget af nye teknologier og behov for grøn omstilling.

STEAM konceptet er en tværfaglig tilgang til læring, der øger børns nysgerrighed og motivation ved at lade dem undersøge, eksperimentere udvikle autentiske og praksisnære problemstillinger.

Italienske Quercetti producerer legetøj til mange forskellige aldersgrupper og en ting har det hele til fælles; det kan indgå i STEM og STEAM koncepterne, som bruges i undervisningen på skoler verden over. Dog kan man allerede som lille finde masser af sjovt legetøj, som introducerer legen for læringsprincipperne i konceptet.

Quercetti ynder at bruge STEAM-konceptet, hvori E'et står for "engineering". Eksempelvis kan Migoga kuglebanerne falde ind i denne kategori, hvor det handler om at lære at bygge, konstruere og bygge om. En leg der kan underholde i timevis, og hvem ved, måske inspirere de små poder til at blive ingeniører som voksne?

Det meste af Quercettis fantastiske legetøj kan også falde ind i de andre grupperinger S, T, A og M i STEAM-konceptet, der som bekendt står for Science, Technology, Engineering, Arts og Math.

Kan vand mon løbe i gennem kuglebanen?

Vi har også prøvet, med forskellige perler, metal kugler og sammen undret os og eksperimenteret med hvorfor mon de firkantede perler ikke triller, så godt som de runde?? Hvorfor mon metal kugler oftest kommer først igennem kuglebanen???

Vi har igennem eksperimenter med kuglebanen, undret os sammen og stillet en masse spørgsmål og haft mange sjove og besynderlige samtaler og fået ny viden.

Når vores datter har haft gæster på besøg, har kuglebanen været et kæmpe tilløbsstykke. Agnes og hendes veninder, har brugt meget tid på, at bygge den om, lege med den og bare nyde det sjove syn af, at alle kugler kører rundt i spiralen, for til sidst at komme videre ned igennem konstruktionen.

Selv om kuglebanen er lavet i plastik, holder den til det meste, dele kan hoppe ud af holderne men kan let sættes sammen igen. Vi har på intet tidspunkt, oplevet at nogle af dele er gået i stykker, tiltrods for en lidt hård behandling til tider.

Vores datter, har ofte været rigtig svær at finde legetøj til, da hun er meget fysisk aktiv, og primært har været til udendørsleg. Med denne kuglebane, er vi blevet mere bevidste om, at for hende virker foranderligt legetøj, som for hverdag kan have nye lege muligheder.

Den bliver brugt dagligt, både om morgen, eftermiddagen men ofte efter aftensmaden og inden puttetid. Der bliver den brugt som afkobling, og stilleaktivitet inden godnat ritualerne.

Vi er er blevet meget forundret over, hvor meget sjov, eksperimentering, leg, samarbejde og samtaler, der kan komme ud af en Migoga kuglebane.
Den vil vi gerne anbefale til andre børn og voksne...

- Tine Rasmussen

Læs også anmeldelsen af Migoga Kuglebanen med 213 dele

Læs også anmeldelsen af Migoga JUNIOR kuglebanen

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjQuercetti

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen