MaMaMeMo Legekøkken Deluxe anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 3 år | Producent: MaMaMeMo | Materiale: FSC-certificeret træ | Mål: B:70 x D:30 x H:91 cm (bordhøjde 50-56 cm)

"Mamamemo laver lækre produkter og legetøj til børn – SLUT. Så enkelt kan det faktisk skrives. Legekøkkenet er super fint, at have stående, og er hverken grimt eller larmende på den der ”hvordan-fjerner-man-batterierne” både. Det er naturlige lyde og lys som slukker af sig selv efter et antal minutter. Så alt i alt er det et rigtig fint produkt. Vi er meget glade for legekøkkenet, og jeg er sikker på at det bliver fast inventar de næste i hvert fald 3 år..."

En anmeldelse af MaMaMeMo Legekøkken Deluxe

Vi er en familie på 3, som består af Mor Jennifer, Far Kenneth og Cornelia som er på vej i børnehave. Vi nyder at lege sammen og finde på nye og spændende lege. Cornelia er pt. optaget af rollelege, så dette deluxe trælegekøkken fra MaMaMeMo ankommer på det helt rette tidspunkt.

Vi har nemlig fået fornøjelsen af at anmelde dette super charmerende og meget realistiske trælegekøkken fra MaMaMeMo med lyd og lys.

Ankomst og samling af køkkenet

Legekøkkenet kommer godt indpakket i en papkasse, så det er fuldt ud beskyttet. Der er mange dele, så det er tungen lige i munden når det skal samles. Min mand og jeg pakkede det ud, da Cornelia var lagt i seng, og brugte hele stuegulvet, så vi kunne sortere og organisere som kan være en fordel når køkkenet skal samles.

Der følger en samlevejledning med, som man lige kan læse igennem inden man starter. Den kan nemlig godt være lidt kringlet lige at forstå. Hvis man har et barn på 2,3 måske også 4 år vil jeg ikke anbefale at man samler det sammen med barnet. Der er som sagt mange dele, og alt skal samles.

Det virker måske som udgangspunkt en lille smule besværligt, men vi snakker altså også om et trælegekøkken med en masse fede detaljer og lyde, som kræver lidt forberedelse og samling inden legen kan begynde.

Pakken indeholder:

  • Køkkenet i træ i flere dele.
  • Emhætte med lyd og lys.
  • Kogeplade med lyd og lys.
  • ”bageplade” til ovnen.
  • Plast vask.
  • Ben til køkkenet.
  • Samlevejledning.

”Der er maaaaad” og ”velkommen i min restaurant”

Efter vi fik tilsendt køkkenet, indrettede vi et helt hjørne med rolle-legs-elementer. Bord og stole, legekøkkenet, legemad i kasser, dukker, is butik og kasseapparat. På denne måde lægger det derfor op til flere forskellige lege.

Cornelia leger alt fra mor, far og børn, restaurant, pizzabageri mm. Køkkenets mange muligheder giver nemlig legen mulighed for, at have ting på hylder, sætte mad på bageplade og i ovnen, tænde emhætte og kogeplader med lyd og lys, vaske op og vaske hænder. Sætte ting i skabet under vasken og hvad man ellers kan forestille sig et køkken skal kunne.

Cornelia dækker op på hendes legebord med tallerkner, kopper, bestik og serverer herefter hendes hjemmelavet mad i restauranten. Tit kan man også komme med bestillinger og der er ikke det, som køkkenet ikke rummer. Køkkenet i sig selv kan derfor bruges i mange sammenhæng, og er en god kilde til læring. Lege at man vasker hænder, f.eks. er pt meget relevant for de små i disse corona tider.

Mamamemo har også lavet alverdens tilbehør til køkkenet, som jeg nok ville tilføje ved mit køb af sådan et køkken. De er meget lækre og vellignende og kan udvikle legen i en sjov og lærerig retning. Hvor mange måder kan et æg f.eks tilberedes? Det kan koges, steges og bages og her kan man både bruge en pande, en gryde og en form.

Alle delene har Mamamemo lavet så de passer til køkkenet, og man kan ligeledes udbygge med b.la. køleskab og opvaskemaskine. Ovnlågen åbner ligesom et skab, så det er også let for de små at komme til ovnen, når ikke lågen hænger i vejen foran. Det er en god detalje, som gør legen lettere og sjovere.

Rolleleg er lærerig

Når man vælger at investere i et legekøkken til sit barn, kan man ikke komme udenom lærerig leg. I et legekøkken kan barnet nemlig afprøve sig selv i flere roller og lære noget om livet, mennesker, kønsroller, hverdagsgøremål mm.

Vi leger tit alle sammen i køkkenet, men Cornelia leger lige så ofte alene med sine dukker og andet. Her er det rigtig sjovt, at sidde og observerer hvad hun egentlig siger og gør. I hendes leg indgår ofte ting, som vi gør herhjemme og det er simpelthen så underholdende, at sidde og lægge mærke til.

”Hov baby, du glemte at sige tak for mad” – ”husk at vaske hænder” – ”så er der mad”. Sætninger som hun tit hører vi andre siger, og som hun nu selv øver og prøver af på hendes bamser, dukker, babyer og dyr.

En enkel opvaskebørste fra Netto og en gammel karklud og svamp har også ligefrem fået hende til, at forklare vigtigheden overfor hendes dukker i at rydde op og gøre rent, så man bedre kan hygge sig og slappe af. Hun er moren, hun bestemmer rammerne og niveauet for legen. En fantastisk læring på livet, som rolleleg altså kan give.
Med søskende eller andre børn inddraget, kan dette føre til rigtig udfordrende og lærerige lege.

Legemiljø

Cornelia er efterhånden rigtig god til, at huske og få ryddet op, eller i hvert fald gøre det hvis vi beder hende om det.
Men et rodet legekøkken, hvor alt sejler får hende altså ikke til at lege og slet ikke selv.

Vores erfaring er, at hvis vi opsætter til leg, f.eks finder et lille skærebræt med noget der skal skæres ud, en kniv, sæbe til håndvask, et viskestykke, en gryde med en grydeske og et par dukker der sidder klar ved bordet med en ske, kop og tallerken, så suger legemiljøet hende, altså som en magnet.

Det er rigtig godt givet ud, og giver mere forældretid, når børn kan lege selv, og på denne måde kan vi hjælpe dem lidt på vej. At opsætte til leg- indbyder derfor mere.

Alt i alt vurdering af MaMaMeMo legekøkkenet

Mamamemo laver lækre produkter og legetøj til børn – SLUT.

Så enkelt kan det faktisk skrives.

Vi ejer efterhånden en del legetøj fra MaMaMeMo og jeg må bare sige, at detaljerne og håndværket er i orden.

Jeg legede selv med noget forfærdeligt plastik legemad, plastik kopper og tallerken, da jeg var barn og det her er altså bare et helt andet niveau.

Bevares, hvis man vil have tingene med i sandkassen, så er det da at foretrække at det er lavet af hårdt plast når det ikke går i stykker, tåler vind og vejr og kan vaskes rigtig af. Det kan MaMaMeMo naturligvis ikke da det er lavet af træ.

Det er dog nok sjældent hvor tit man tager et legekøkken med ud, med mindre det skal stå i et legehus.

Legekøkkenet er super fint, at have stående, og er hverken grimt eller larmende på den der ”hvordan-fjerner-man-batterierne” både. Det er naturlige lyde og lys som slukker af sig selv efter et antal minutter.

Så alt i alt er det et rigtig fint produkt. Vi er meget glade for køkkenet, og jeg er sikker på at det bliver fast inventar de næste i hvert fald 3 år.

Det eneste der kan være ulempen ved dette produkt er, at det skal samles, og at alt skal samles. Det tog min mand og jeg 1,5 time en lørdag aften da Cornelia var lagt i seng.

Det var en lille smule besværligt, men hvis man har en handyman eller en god portion tålmodighed, så er jeg sikker på at man synes det er hele arbejdet værd. Det synes vi i hvert fald.

- Jennifer Sylvest

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjMamamemo

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen