MaMaMeMo Espressomaskine anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment. 
Besøg i stedet MaMaMeMo kategorien på Legebyen.dk!

Alder: Fra 3 år | Materiale: FSC-certificeret træ | Mærke: MaMaMeMo | Antal: 1 stk.

"Som nævnt, og som det tydeligt fremgår af billederne, er vi herhjemme virkelig begejstrede for Mamamemo, og på Signes værelse er det det eneste brand, der findes blandt legemaden. Mamamemo står selv bag deres design af produkter, som er virkelighedstro og har så mange fine detaljer. Engang lagde jeg et billede på Instagram af nogle chokoladekiks fra Mamamemo, og flere blev overrasket over, det ikke var en ægte fødevare. Min mand er sværere at imponere end mig. Så når han siger, noget er genialt, så ér det genialt. Det gælder bl.a. Mamamemos nyere produkter så som espressomaskine, slushice-maskine, isbod, pizzaovn mm., hvor der for barnet skal produceres en vare..."

En anmeldelse af MaMaMeMo Espressomaskine

Jeg ved godt, det er for meget! Og at jeg er alt for meget Mamamemo-fan. Men da vi åbnede den her espressomaskine, kunne jeg simpelthen ikke lade være med at smile og næsten fysisk stå og klappe i mine hænder. Den er bare alt, alt for fin! Indtil vi selv fik et eksemplar herhjem, har jeg kun set den på billeder, men de kan slet ikke fange, hvor elegant og smart den er.

På pigeværelset bor vores Signe på snart 4 år. Hendes værelse er indrettet med et stort hjørne til legekøkken/butik. Hun bruger utallige timer der, hvorfor hun er den helt rigtige tester af den nye maskine. Med det samme fik den en central plads på hendes disk, og hun tog straks tingene i brug og undersøgte de forskellige funktioner.

Selve Espressomaskinen

Til espressomaskinen medfølger to akrylglas og 10 små kapsler i træ: 4 mørkebrune, som forestiller kaffe, 4 lysebrune, som forestiller chokolade samt 2 hvide, som forestiller mælk (eller fløde). Nogle af kapslerne har mønster på toppen, som en ægte barista kan lave det. Øverst på maskinen er der to runde huller, som kapslerne let kan puttes ned i. Imens træner barnet øje-hånd-koordination og finmotorik.

Forrest på maskinen er der til venstre et håndtag. Når det trækkes til højre, skabes der plads til, at en kapsel dumper ned i det glas, der også for et barn meget naturligt placeres under.

Til højre er der en stang, som skal trykkes ind, hvorefter der også her, kan dumpe en kapsel ned. Bagpå maskinen er der en oversigt over, hvad der kan laves og sælges. De 6 forskellige drikkevarer er angivet både med billede og navn.

Herhjemme er vi ikke de store kaffedrikkere, så for Signe er navnene stadig fuldstændig ukendte. Det gør ikke spor, for vi peger bare på billederne og snakker om, om der kun skal kaffe i, om der kun skal chokolade i eller om, hvordan forholdet mellem kaffe, chokolade og mælk skal være. Som hun kender det fra hhv. isbod, slikbutik, pizzaovn og tapassæt fra Mamamemo, er der via billederne en vejledning at følge, som er med til at stimulere hendes kognitive evner. Og det er ikke let at få en bestilling igennem, som ikke er afbilledet :)

Kreativ leg

Signe har verdens bedste butik, for varerne der er simpelthen så billige. Hun elsker at tage imod bestilling, at producere, at tage imod betaling og at servere. At der på espressomaskinen er en prisoversigt har på nuværende tidspunkt ikke stor betydning for hende, og hun kan ikke læse de høje tal på henholdsvis 15, 20 og 25 kr.

Dog finder jeg det yderst positivt, at der er flere niveauer i legen med espressomaskinen, og at der er et udviklingspotentiale. Når Signe beder om 7 kr. for en kop kaffe, kan jeg lige så godt betale med en pengeseddel, der står 20 kr. på, som en der står 100 kr. på. Det er slet ikke og skal slet ikke være det essentielle her!

Men i takt med at Signe bliver ældre, kan legen få en ekstra dimension i form af at læse tal, lægge sammen, trække fra osv. Jeg tror ikke, der findes leg uden læring, men her er det hvert fald helt konkret, hvad der senere kan øves matematisk.

Espressomaskinen måler 23,5*19*16 cm.

Vores vurdering

Som nævnt, og som det tydeligt fremgår af billederne, er vi herhjemme virkelig begejstrede for Mamamemo, og på Signes værelse er det det eneste brand, der findes blandt legemaden. Mamamemo står selv bag deres design af produkter, som er virkelighedstro og har så mange fine detaljer.

Engang lagde jeg et billede på Instagram af nogle chokoladekiks fra Mamamemo, og flere blev overrasket over, det ikke var en ægte fødevare. Min mand er sværere at imponere end mig. Så når han siger, noget er genialt, så ér det genialt. Det gælder bl.a. Mamamemos nyere produkter så som espressomaskine, slushice-maskine, isbod, pizzaovn mm., hvor der for barnet skal produceres en vare.

Derudover er der et enormt udvalg inden for legekøkkenet, tilbehør og legemad – der er stort set alt det, vi kender til fra køkkenskabene og køleskabet herhjemme (Herforuden en legetøjsserie med træværktøj til både snedkeren, tømreren og bilmekanikeren, som naturligvis er at finde på lillebrors værelse. Signe elsker at være en del af den leg, og lillebror elsker at være med i Signes køkken). Endelig er trævarerne fra Mamamemo udført i høj kvalitet, som klart skinner igennem. De har en god holdbarhed, er solide og kan tåle at blive brugt hver dag – mange gange om dagen herhjemme – uden at gå i stykker.

Inden for de seneste år har firmaet bag Mamamemo med afsæt i FN’s 17 verdensmål iværksat en række tiltag. Blandt andet er målet, at alle produkter inden 2022 skal produceres af FSC®-træ, hvilket espressomaskinen netop er. Det er tydeligt markeret med et grønt FSC®-logo uden på æsken, og det fremgår også af deres hjemmeside. FSC® er en uafhængig non-profit organisation, der er etableret for at fremme et ansvarligt skovbrug.

Historien om MaMaMeMo

Mamamemo er et ud af firmaets tre egne brands (I øvrigt Mini Mommy og senest byASTRUP fra 2018).

Det oprindelige firma blev grundlagt i en lille lejlighed i starten af tresserne af ægteparret Anne-Marie og Poul Larsen, som på daværende tidspunkt boede i Holstebro. Ægteparret startede produktion af dukketøj, hvor Anne-Marie designede og Poul kørte som sælger.

Tøjet blev syet af egne syersker - primært hjemmesyersker, og på et tidspunkt var ca. 30 syersker beskæftiget med at sy dukketøj mm.

Produkterne blev solgt til legetøjsbutikker primært i Danmark, men med tiden lykkedes det også at oparbejde et godt marked både i Norge og Sverige.

De sidste ca. ti år, hvor Anne-Marie og Poul Larsen ejede firmaet, var det bortforpagtet til én af de ansatte.
I 1997 overtog de nuværende ejere Anette og Poul Erik Pedersen firmaet og flyttede det til hjem-adressen i Tarm i Vestjylland, og herefter begyndte sortimentet at blive udvidet med varer, der var naturligt tilbehør til dukker - f.eks. sko, senge, lifte mm. Ideen med denne udvidelse var at blive butikkernes foretrukne leverandør af produkter til leg med dukker.

For at bevidstgøre kunderne om et bredere sortiment end det oprindelige koncept, ændredes firmanavnet i år 2001 fra AM konfektion til AM Leg.

I 2004 var udvalget af pædagogisk legetøj udvidet væsentligt, da dette - og specielt trælegetøj – i høj grad var efterspurgt.

Anette og Poul Erik Pedersens eget brand Mamamemo er yderst personligt, som jeg rigtig godt kan lide, og som rører mig som mor.

Navnet kommer fra ægteparrets 4 børn, da de netop ønskede, at deres nye brand skulle have en personlig betydning. Det fik det, da de valgte at tage de 2 første bogstaver i børnenes navne: Marie, Mads, Mette og Morten blev altså sammensat til Mamamemo. (I 2015 mistede de datteren Marie til kræft. Idéen til brandet byASTRUP opstod som følge af et behov for at bearbejde den ubærlige sorg, og hver måned doneres 15.000 til Børnecancerfonden.)

I oktober 2018 blev navnet ændret til ASTRUP Group A/S og flyttet til nabobyen Skjern.

Produktionen foregår ikke længere ved egne syersker mm., men på en stor og topmoderne fabrik i udlandet, hvilket betyder endnu bedre kvalitet og utrolig stor ensartethed i de forskellige designs. Udvikling og design af nyheder sker dog stadig i firmaet for at ramme forbrugernes ønsker og behov.

Målsætningen for Mamamemo og produkter generelt fra ASTRUP Group er bl.a. at kunne tilføre legetøjsmarkedet kvalitetslegetøj med et højt pædagogisk indhold. Det er på alle måder lykkedes med espressomaskinen og både den yngste og den ældste anmelder herhjemme giver den toppoint!

- Elisabeth Kristensen

Læs også anmeldelsen af MaMaMeMo Brødrister

Læs også anmeldelsen af MaMaMeMo Kagemand

Læs også anmeldelsen af MaMaMeMo køletaske

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjMamamemo

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen