Magplayer Whirl anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 3 år | 1 kasse med 112 dele

"Der er altså mange gode grunde til at udstyre sit barn med et sæt magneter fra Magplayer. Udover de seks udviklingsområder, Magplayer selv nævner, skaber magneterne fordybelse herhjemme. Vores søn kan lege meget længe med dem.."

En anmeldelse af Magplayer Whirl

Vi vil ikke lægge skjul på, at vi leger meget med magneter herhjemme. Rigtig meget...

Før vi modtog sættet fra Magplayer, var det hovedsageligt Magformers, vi kunne lege med i timevis. Da vores søn på næsten 4 år åbnede dette sæt fra Magplayer, kendte han dog ikke forskel. Han var bare virkelig begejstret for at have fået flere magneter og endda nogle lidt sjovere magneter med hjul og mennesker, som han ikke havde set før.

Det er da også med god grund, børnene elsker at lege med magneterne. Magneterne er ikke bare underholdende, de er også udfordrende og lærerige for børnene, som kan lære meget af at bygge med de forskellige magneter.

Magplayer opstiller seks forskellige områder, børnene udvikler sig på, ved at lege med deres magneter. Heraf kan fx nævnes research, artistic og mathematical. Ved at bygge med de små forskellige former magneter skal børnene nemlig undersøge, hvilke magneter de skal bruge, hvordan det skal udformes, og eventuelt gøre brug af det medfølgende hæfte for at have en opskrift at bygge efter.

Men børnene kan også bygge lige dét, de selv vil. På den måde udvikles deres kreative sans, da de bygger uden opskrift og hjælp, men efter deres fornemmelser og behov. Endelig påstår Magplayer, at leg med magneterne styrker børnenes matematiske intelligens. Børnene skal nemlig lære, hvilke former der kan passe sammen i hvilke vinkler, ligesom det kan være et stort konstruktivt arbejde at skabe de figurer, der er delt i opskrifterne.

Der er altså mange gode grunde til at udstyre sit barn med et sæt magneter fra Magplayer. Udover de seks udviklingsområder, Magplayer selv nævner, skaber magneterne fordybelse herhjemme.

Vores søn kan lege meget længe: både med at bygge figurer efter opskrifterne i hæftet, men også bygge lange ”stier” med magneterne og store huse ud af fri fantasi. Vi var derfor meget begejstrede og spændte på at komme i gang med Magplayers Whirl sæt.

Sættet indeholder 112 forskellige dele: både almindelige magneter i forskellige former og farver, men også magneter med figurer og hjul, ligesom der er en opsats, man kan bruge til at konstruere en forlystelse.

Der er altså nok at gå i gang med. Flere af tingene havde vores søn ikke set før, så han var meget spændt på at undersøge det hele og komme i gang med at bygge.

Da alle magneterne fyldte det meste af stuegulvet, gik konstruktionsarbejdet i gang. Vores søn var ikke så interesseret i det medfølgende hæfte, men gik straks i gang med at bygge en bil med hjul på.

Den udviklede sig hurtigt til at være en tank med en kanon på, som kørte rundt i hele stuen og skød efter usynlige røvere. Da tanken skulle parkere, blev der bygget en garage, så det ikke ville regne ind i tanken. Der er altså virkelig rig mulighed for, at børnene kan bruge og udvikle deres fantasi med disse magneter. Wauw!

Herefter var det tid til, der skulle bygges en forlystelse, som også er det store trækplaster for dette Whirl sæt. Vores søn har altid været ærgerlig over, at han ikke havde dét magnetsæt, der kunne bygge forlystelser. Så han var ret spændt på at bygge det store pariserhjul.

Med lidt hjælp fra hæftet og far, blev der bygget det fineste pariserhjul, som tilmed kunne dreje meget hurtigt rundt. Vores søn fandt hurtigt figurer fra sit Lego-sæt, der blev sat ind i pariserhjulet, og så styrede han forlystelsen. Da de havde kørt rundt nogle gange, blev pariserhjulet ændret, så det blev til en ny slags forlystelse. Der er altså rig mulighed for at udvikle.

Det største projekt skulle dog vise sig at blive et stort boligområde. Efter at have bygget huse i flere etager, farver og størrelser, løb vi desværre tør for magneter. Vores søn forsvandt pludselig, men kom hurtigt tilbage med en kasse med Magformers, han havde i forvejen. Vi var meget spændte på om de mon passede sammen, som Magplayer proklamerede, de ville gøre. Det gjorde de! Og så kunne byggeriet jo snildt fortsætte.

Magplayer-kassen blev endda brugt til at bygge i forskellige niveauer. Da byggeriet var afsluttet indtog Lego-figurerne byen og var meget glade for deres nye huse i den lille by. Der er simpelthen så mange timers leg i et så umiddelbart simpelt legetøj som magneter. Det er virkelig godt tænkt.

Det eneste kritikpunkt vi har, er, at det kan være lidt svært at overskue, hvad der kan bygges med netop det sæt, man får. Det medfølgende hæfte er det samme hæfte, der følger med til alle Magplayer-sæt. Derfor er det ikke nemt at få overblik over, hvilke figurer der kan bygges med dette sæt, og hvilke figurer der kræver, man køber andre sæt.

Ved hver figur står der dog, hvilke magneter og hvor mange der skal bruges, så på den måde, kan man se, om man har nok magneter til at bygge den pågældende figur. Men for at børnene ville få større glæde af hæfterne, havde det været smart at lave hæfter, der passer til hvert sæt. På den måde ville børnene kunne se, hvad de kan bygge med deres nye sæt.

Men ellers er kritikken svær at få øje på, når man står med det nye Magplayer-sæt i hånden. Det er gennemført, genialt og er garant for mange timers underholdning.

- Christian Hjortdal

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjMagplayer

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen