Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!
Alder: Anbefales fra 1 år | Materiale: Magneter / Plast | Serie: MagiCube | Mærke: Geomag
"Det meste af tiden får børnene lov til at lege på deres initiativ med klodserne. De bygger og samler på livet løs. De viser stolt, hvad de har lavet. Og de spørger indimellem til, hvad jeg synes, det ligner. Så kommer jeg med et bud, og det samme gør de. På den måde får vi mulighed for at samtale om og argumentere for hver vores og få øjnene op for dens andens tankegang og kreativitet..."
En anmeldelse af Havdyr & Jungledyr fra MagiCube
Der findes rigtig meget godt legetøj. Og så findes der MagiCube. Det er genialt!
Det er ikke længe siden, jeg første gang stiftede bekendtskab med det. Efter både at have iagttaget mine børn med MagiCubes og selv taget del i konstruktionerne, legene og samtalerne omkring byggeklodserne er der slet ingen tvivl om, jeg er fan!
Derfor er det også med stor begejstring, vi har fået lov til at teste Legebyens nyeste æsker med henholdsvis jungledyr og havdyr, og jeg vil gerne allerede nu røbe, de to æsker - som forventet - ikke har skuffet herhjemme.
Jeg er mor til Peter på 1 år, Johannes på 3 år og Signe på 5 år. Det er lige præcis den aldersgruppe, som MagiCube er anbefalet til. Alle tre børn var som en selvfølge med til at åbne vores nye æsker, og alle tre børn har stor glæde af dem.
Den største af pakkerne er havdyr-byggesættet. Her er der 8 stk. MagiCubes. Hver klods har som en terning 6 sider, og på hver side er der i skønne farver afbilledet en del af et dyr fra under havets overflade. Dyrene er blæksprutte, delfin, haj, skildpadde, spækhugger og rokke. Til æsken er vedlagt 3 instruktionskort med tryk på begge sider, så der i alt er billede af alle 6 dyr. På den måde kan børnene se, hvordan klodserne skal sammensættes for at skabe et vellignende dyr.
På helt samme måde er det med æsken med junglen. Her er der blot 6 MagiCube-klodser, men igen 6 forskellige dyr at kreere: tiger, abe, slange, påfugl, ulv og panter. Der er ikke den store forskel i sværhedsgraden på de to æsker.
Selvom der i æsken med havdyr er 8 klodser, er det kun de 7, der indgår i konstruktionerne af de 6 forskellige dyr.
Mine tre børn med deres tre forskellige aldre er som nævnt meget optagede af MagiCubes og har allerede nu hver især brugt mange timer med klodserne - af rigtig mange omgange.
I mine 5 år som mor har jeg sammen med børnene stiftet bekendtskab med ret meget konstruktionslegetøj. Rigtig meget godt. Og en del som vi hurtigt mistede interessen for.
Hele konceptet i MagiCubes er den magnetiske funktion, og det er netop denne, der gør lige præcis dette konstruktionslegetøj til en kæmpe succes herhjemme. Det er så simpelt at sætte to klodser sammen - de tiltrækker jo ligefrem hinanden (dog ikke med så stærk en magnet, at de ikke også let lader sig adskille igen).
Når de så sidder sammen, bliver de der, mens børnene udvider deres figurer med yderligere MagiCubes. Naturligvis kan der komme ubalance eller lignende, så figuren vælter eller falder fra hinanden, men grundet den magnetiske kraft er det et ret taknemligt materiale at samle eller bygge med.
Derudover er klodserne lette og har bløde både kanter og hjørner, så de ligger godt i de små børnehænder.
Passer til børn i forskellige aldersgrupper
Grundet børnenes forskellige alder er det tydeligt at observere en forskellighed i deres måde at lege med MagiCubes på.
Peter på 1 år laver sin koncentrationslyd, når han fører klodserne sammen. Og det er så dejligt at selv han kan skabe konstruktioner, fordi klodserne jo bare er så ligetil. Han skal dog stadig have en fingerfærdighed, som stimuleres i brugen. Han bliver begejstret, når vi andre bygger store konstruktioner til ham og endnu mere begejstret, når han kan bruge sin lille barnehånd til nådesløst at smadre det!
Johannes på 3 år vil gerne lave dyrene ud fra de vedlagte konstruktionskort, men han har stadig brug for at blive guidet i det. Første opgave består i at finde den rigtige af de 6 sider på hver klods. Og derefter skal de så lægges og vendes rigtigt ud fra tegningen. Men som med et puslespil skaber det motivation at kunne se, dyret tage form for til sidst at kunne se det færdige værk. Johannes er også vild med at lave fabeldyr, hvor han lidt tilfældigt tager noget forskelligt fra hver dyr, så han skaber sine egne skøre dyr.
For Signe på 5 år er det intet problem at samle klodserne korrekt i forhold til konstruktionskortene. Men det er alligevel ikke kedeligt for hende - fordi MagiCube-klodserne i sig selv har wauw-effekt.
Vores oplevelse med MagiCube byggeklodserne
Det meste af tiden får børnene lov til at lege på deres initiativ med klodserne. De bygger og samler på livet løs. De viser stolt, hvad de har lavet. Og de spørger indimellem til, hvad jeg synes, det ligner. Så kommer jeg med et bud, og det samme gør de. På den måde får vi mulighed for at samtale om og argumentere for hver vores og få øjnene op for dens andens tankegang og kreativitet.
Byggeklodserne fra de to æsker her er i konstruktionen identiske med vores andre MagiCube-pakker, og med flere æsker øges mulighederne for forskellige og større konstruktioner naturligvis.
Som supplement til den frie leg kommer jeg også indimellem med små input, som Signe og Johannes tager til sig. Eksempelvis har den ene siddet med halvdelen af klodserne og bygget en figur - uden at have øje for print af enten havdyr eller jungledyr. Den anden har bagefter skullet bygge en identisk figur. Igen: For Johannes på 3 år kan det være en udfordring at skulle kopiere en figur. For Signe på 5 år er der ingen problemer i det. Dog vil jeg på ingen måde sige, hun er for stor til MagiCubes. Hun sætter sig meget gerne med dem og leger og bygger. Og så skal hun og ældre børn jo bare have udfordringer passende til deres zoner for udvikling. Det kunne for eksempel være så simpel en nuance som at skulle spejle en figur.
Alle de magnetiske klodser fra MagiCube er fremstillet af magneter indkapslet i ABS-plast, og alle enkeltdele er skabt af 100% genbrugsplastik.
MagiCube indgår i læringskonceptet STEM eller STEAM, som er forkortelserne for Science/naturfag, Technology/teknologi, Engineering/ingeniørvæsen og Mathematics/matematik… og i STEAM er Art/kreative fag tilføjet.
Læringskonceptet er en moderne, tværfaglig tilgang til forskning og innovation, der er aktuel i skoleundervisningen, hvor en praktisk og undersøgende tilgang anvendes frem for en teoretisk tilgang. Forskning peger på, at legens frie og undersøgende tilgang til verden omkring os er den mest effektive tilgang som indlæringsredskab. Og det er altså her, MagiCubes også anvendes.
Vi – både tre børn i den anbefalede aldersgruppe og deres mor – vil klart anbefale de to æsker her… og de øvrige æsker i Legebyens store sortiment af MagiCube magneter.
- Elisabeth Kristensen
Læs også anmeldelsen af MagiCube Shapes sættene