Loopin Louie spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 4 år | Spilletid: Ca. 20 - 30 min. | For 2 - 4 spillere

”Wauw, findes spillet stadig?” var min første tanke, da jeg modtog Looping Loui med posten...

Vi havde spillet på spilhylden, da jeg var barn, og jeg husker tydeligt, hvordan min lillebror og jeg kunne kaste stakkels Loui op i luften i timevis, så han ikke stjal vores kyllinger. Det glædede jeg mig til at spille med min søn!

Det var derfor med stor forventning, vi pakkede spillet op. Der blev vi dog mødt af noget af en opgave, da spillet ikke var samlet, men der derimod var en masse dele og flere ark med klistermærker, der skulle sættes på delene.

Det var noget af en udfordring med en 3-årig pilfinger. Så med mindre børnene er skolebørn og kan hjælpe med klistermærkerne, vil jeg anbefale, at forældrene gør spillet klar uden små fingre, der kan sætte klistermærker på tøjet. Og bordet.

Heldigvis var vi to voksne, så vores søn kunne, med lidt vejledning, hjælpe med at tage klistermærkerne af arket og give dem til en voksen, der kunne sætte dem på delene.

Det tog en halv times tid, før alle klistermærkerne var sat på, og Looping Loui var samlet. Umiddelbart virker spillet ikke til at være i så god kvalitet, da delene er i plastik og sidder ret løst sammen. Men det gør ikke noget ved spilleoplevelsen og spillet virker som det skal. Så vi vurderer, det ikke har nogen betydning.

Looping Loui kan ikke spilles i hold, men spilles af fire personer, der hver især har en hønsegård med tre høns, formet som runde mønter. Vores søn godtager ikke hele hønse-historien, men mener i stedet, at Looping Loui vil fange hans penge. Så der er altså mulighed for at skabe flere fortællinger for børnene.

Når der tændes for Looping Loui, vil han flyve rundt i rundkreds. For spillerne handler det nu om at trykke på en katapult, der kaster Looping Loui op i luften, så han ikke får mulighed for at stjæle spillerens høns.

Hvis spilleren får trykket på det forkerte tidspunkt, kan det være, Looping Loui stjæler en høne, som smutter ud af hønsegården. Det gælder om at beholde sine høns i hønsegården, og spillet slutter derfor, når der kun er én spiller, der har høns tilbage i sin hønsegård.

Et spil tager med et barn ca. 10 minutter, måske mere eller mindre tid, afhængigt af barnets motoriske evner. Hvis der spilles med mindre børn vil voksne højst sandsynligt vinde hver gang, da vi som regel er bedre til at koordinere og dermed til at undgå at miste vores høns. Måske vi endda også kan koordinere vores tryk sådan, at Looping Loui lander direkte ned i vores modspilleres hønsegård, uden modspilleren har mulighed for at kaste Looping Loui væk.

Vi mener derfor, at spillet egner sig bedst til, at børn spiller spillet med andre børn alene, eller at voksne taber nogle af deres høns med vilje, så det ikke bliver en magtdemonstration fra forældrenes side.

Der er ikke mange regler i Looping Loui, så derfor er det ikke kompliceret for børnene. Til gengæld kræver det gode koordinationsevner, før børnene kan trykke på katapulten på det rigtige tidspunkt, så Looping Loui ryger over hønsegården og ikke får mulighed for at stjæle nogen høns.

Vores søn synes, det er sjovt at se, når ”mønterne” ryger ned fra hønsegården, så han vil slet ikke trykke på knappen og taber derfor meget hurtigt. Vi synes ikke spillet egner sig så godt til mindre børn, da spillet er meget enkelt, og der derfor ikke kan varieres i reglerne.

Ifølge spillet selv egner Looping Loui sig til børn på 4 år +, hvilket vi er nogenlunde enige i. På grund af enkeltheden er spillet relativt let tilgængeligt for børn, men det kræver gode koordinationsevner og motorik, ligesom spillet og spillets storyline ikke har kunne fastholde vores søns interesse, selvom han bliver 4 år om en måned.

Spillet træner børnenes koordination og motorik, der kan udvikle sig og give en kontant ”belønning” i form af et hop med Looping Loui, så han ikke stjæler hønsene. Jo bedre spillerne bliver til at koordinere trykket, jo mere kan spillet udvikle sig, da strategien går fra at beskytte sin egen hønsegård til at angribe sine modspilleres hønsegård ved hjælp af Looping Loui.

Når først spillerne er i gang med spillet, kan bølgerne og tempoet gå højt, og et afsluttet spil vil næsten altid resultere i endnu et spil. Det gjorde det i hvert fald, da dette hjems forældre røg i den nostalgiske fælde, efter barnet var puttet.

Så Looping Loui er, som vi husker det. Men vores søn skal nok være lidt ældre, før spillet egner sig til at blive spillet igen og igen og igen.

Genudgivelsen af spillet har desuden vundet prisen "Årets Børnespil i 2013", kåret af Legebranchen (LEG).

- Christian Hjortdal

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilTactic

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen