Bamse Stoledans anmeldelse
Spillet er desværre udgået af Legebyen.dk's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende børnespil ;-) Klik her!

Alder: Anbefales fra 2 år | Spilletid: Ca. 15 min. | For 2-4 deltagere

Hjemme hos os er vi ret vilde med Bamse og Kylling - både når vi ser det i fjernsynet, hører deres sange eller læser bøger om dem og deres fjollerier - og da Inger samtidig også holder af at danse og høre musik, var vi ikke i tvivl. Det var oplagt at prøve spillet Bamse Stoledans.

Indholdet i spillet

Spillet kommer i en rigtig fin metaldåse, som er af god kvalitet og det gælder faktisk for alle de øvrige dele i spillet også. Der medfølger en lille musikboks (der er ikke batterier med, så der skal man huske at have 2xAAA batterier), 12 runde “stolekort” (hvor der på den ene side er et grønt bamsebillede og på den anden side er forskellige ting fra Bamses verden - eksempelvis Bamses hus, Bamses stol etc.), 6 aktivitetskort og et sæt gode spilleregler.

Jeg vil beskrive de enkelte dele lidt senere, når vi gennemgår de forskellige spillemuligheder. Dog skal det lige nævnes, at musikboksen er indstillet til kun at spille Regnsangen og den stopper automatisk, så det passer til stopdans osv.

Gennemgang af spillets regler

Overordnet for Bamse Stoledans er, at der er rigtig mange forskellige muligheder for at spille spillet - og reglerne er rigtig grundigt beskrevet og kommer med mange gode forslag - som endda er delt ind i forhold til hvilken alder de umiddelbart passer bedst til.

Den mest oplagte spilmulighed er naturligvis stoledansen - men da de fleste kender denne leg, vil jeg springe over den i min beskrivelse (Det skal dog siges, at vi har leget den flere gange :))

Jeg vil nedenfor beskrive reglerne og samtidig skrive om vores oplevelser af dem :)

Vores oplevelse med spillet

Niveau 1 (2 år)

Første spilmulighed er den klassiske stopdans. Reglerne behøver jeg nok ikke at pensle ret meget ud, men man danser når der er musik, og man står stille når musikken stopper. Man kan vælge at spille det som en “konkurrence” og hvis man bevæger sig mens musikken er stoppet, så skal man gå væk fra dansegulvet. Vores næsten nyfødte søn, Peter, kunne også “deltage” i stopdansen og det var virkelig sjovt :)

Niveau 2 (2-3 år)

Inger elskede denne leg - hun kendte det i forvejen fra vuggestuen, men hun syntes det var rigtig sjovt, at hun selv kunne trykke på knappen og musikken så fortsatte. Vi forsøgte os kort med “udsmidning”, men denne del var hun ikke helt med på - det prøver vi igen, når hun bliver lidt ældre :)

Kort fortalt, så skal man lægge tre stolekort på gulvet, så motiverne fra Bamses verden vender op ad. Så lægger man dem i en cirkel og starter musikken. Når musikken så stopper, så siger man eksempelvis “Bamses stol” - så skal barnet løbe hen os sætte sig på det kort.

Denne spilmulighed forsøgte vi først anden gang vi spillede, og efter lidt startvanskeligheder hvor Inger samlede kortene op i stedet for at danse, så lykkedes det efterhånden :) Hun modificerede dog selv reglerne og samlede det ene kort op når musikken stoppede, for så at fortælle hvad der var på kortet. Det var faktisk en rigtig god måde at få noget leg ind i stop dansen.

En anden leg, som man kan lege er med de 6 aktivtetskort der medfølger. På aktivitetskortene er der fire aktiviteter, som man kan lave. Der er eksempelvis et kort, hvor man skal vinke, nynne med på regnvejrssangen, vrikke med hoften, eller være én af følgende fire ting: sur, bange, ked af det eller glad.

Man starter musikken også er der én der siger første aktivitet (herhjemme var det enten mor eller far) - også stod Inger ellers og vinkede - og i de tilfælde hvor hun ikke lige helt var med på hvad vi mente, ja der måtte vi jo så vise, hvordan det skulle klares.

Efterhånden som Inger blev skrap til de første ting, så prøvede vi at øge niveauet og dansede rundt mens musikken spillede. Vi har efterfølgende også bare brugt kortene til at lave aktiviteter uden musikken og det fungerede også rigtig fint - så legede vi at Inger skulle abe efter hvad vi gjorde og bagefter var det så hendes tur til at finde på noget skørt, som vi skulle gøre.

Niveau 3: (3-4 år)

Denne leg har vi ikke prøvet herhjemme - eller det vil sige, at det prøvede vi, men der kom Ingers alder nok lidt til kort! :) Man skal lægge alle stolekortene rundt på gulvet med den grønne bamseside opad. Herefter skal man sige en bevægelse, som alle deltagere skal lave - og danse fra kort til kort. Hvis man står på et stolekort når musikken stopper, så må man vende det om og beholde det - så får man nogle bamsepoint og den der har flest bamsepoint i sidste ende vinder spillet.

Hvis man skal opsummere en anbefaling for dette spil, så synes vi herhjemme, at det er et virkelig sjovt spil - og det er også rigtig godt hvis man har legekammerater på besøg!

Vi har haft rigtig mange timers underholdning med spillet. En ekstra god egenskab ved Bamses Stoledans er også, at man ikke nødvendigvis behøver have en voksen med - i hvert fald ikke hvis man bare vil lege med det. Inger har flere gange leget/spillet det med alle hendes dukker, som har været placeret rundt på de forskellige stolekort.

- Anders Østergaard

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilKrea

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen