Krokodillesokker spilanmeldelse

Croc's Socks - et prisvindende børnespil, der både er sjovt og lærerigt

"Med spillet Krokodillesokker får du hæsblæsende underholdning for hele familien. Og samtidig øver dine børn sig på at tænke hurtigt og se de små detaljer..."

Hvad har svuppere, krokodiller og forsvundne sokker med hinanden at gøre?

Normalt ville jeg sige, ”hvad i alverden snakker du om?”, hvis der var nogen, der stillede mig det spørgsmål. Men der er faktisk en sammenhæng.

De tre ting er nemlig bestanddelene i det nye, prisvindende børnespil Croc’s Socks, eller på dansk Krokodillesokker. Det er et spil, hvor I kappes om, hvem der hurtigst finder den sok, krokodillen har mistet.

Det kræver nok stadig lidt mere forklaring, så læs med her.

Klar, parat, start


Spillet består af to stakke kort og fire små og farverige svuppere. På den ene stak kort er der sokker, og på den anden er der billeder af krokodillen, som har mistet en af sine sokker.

I starter ved at lægge de 24 kort med sokker ud på bordet. Så blander I stakken med krokodillekort og lægger den med bagsiden opad.

Når alle er klar, vender du det første kort. Krokodillen på kortet har kun én sok på, så I skal finde den sok, der passer til den anden fod. Her er det vigtigt at have skarpt øje for detaljerne, for der er to sokker med samme mønster. Men den ene sok er til venstre fod, og den anden er til den højre.

Når du mener, du har spottet den rigtige sok, skynder du dig at tage den med svupperen. Kortet er trykt på tykt pap, så man kan let samle det op med svupperen – hvis man altså er den hurtigste.

Svupperen er en sjov idé, fordi den både gør spillet mere fjollet og underholdende, og samtidig gør det let at afgøre, hvem der rammer kortet først.

Spænding til sidste sok

Hver gang du er den første til at snuppe et kort, lægger du det foran dig. Efterhånden som I fjerner flere kort fra midten af bordet er det en god idé at rykke de resterende kort tættere sammen, så alle har en lige god chance for at nå dem hurtigt.

Når alle kort er fjernet fra bordet, ser I, hvem der har samlet den største stak kort. Han eller hun er vinderen.

Underholdende og lærerigt

Spillet træner evnen til at fokusere på detaljer og skabe et hurtigt overblik over mange informationer. Siden vi startede med at spille, er Agnes også blevet mere beslutsom, når det gælder om at smække svupperen ned på det rigtige kort. Der er nemlig ikke tid til at tøve, hvis man vil være den første.

Der er selvfølgelig også et element af hånd-øje-koordination, fordi man lynhurtigt skal ramme brikkerne med svupperen.

Spillet minder om Robot Face Race, som er et andet godt spil, jeg tidligere har anmeldt her på bloggen. (læs spilanmeldelsen af Robot Face Race) Men Krokodillesokker egner sig bedre til mindre børn, fordi genstanden, man leder efter er mere enkel at finde, og fordi det bare er sjovt i sig selv at snuppe kort med en svupper.

Sjovt for alle


Krokodillesokker er et spil, der er sjovt for hele familien. Der kommer gang i adrenalinen og lattermusklerne, fordi man skal skynde sig og hele tiden må være på dupperne for at have en chance.

Idéen bag spillet er tilpas fjollet til, at det er svært at blive sure på hinanden, hvis man ikke lige er hurtigst i en omgang. Det kan ellers godt forekomme i meget hektiske og konkurrenceprægede spil, som det her.

Det er svært at lokke en dybdegående anmeldelse ud af Agnes, men hun synes i hvert fald rigtig godt om spillet. Vi afslutter lige med hendes besyv:

”Det er meget sjovt, fordi man skal hente sokkerne med den der svupper”

...siger Agnes på 4 (og et halvt) år.

Og mere behøver man vel ikke at sige?

God spillelyst!

- Søren Vinggaard Hellerung

Anmeldelse af spilBs-toysCategory_anmeldelse af spil

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen