Kimble spilanmeldelse

Alder: Fra 5 år + | Spilletid: Ca. 10 - 30 min. | For 2 - 4 spillere

"Kimble spillet samler os som familie og vi hygger os alle sammen, selv om der er over 30 år mellem den yngste og ældste. Vi bliver ofte grebet af stemningen og uden vi ved af det, har vi hurtigt spillet 3-4 spil..."

Lidt historie

"Hvad er Kimble tænker du måske?" Faktisk så er Kimble næsten 100% det samme som Ludo - dog er der lige nogle små forskelle i reglerne til de to spil. Der findes flere forskellige varianter af Kimble, ligesom der også findes forskellige typer af Ludo. I Kimble har man dog ikke nogen globus eller stjerner.

Kimble spillene bliver produceret hos Tactic Games, som er et finsk firma, der har produceret spil i mere end 40 år. Spillene bliver fremstillet i høj kvalitet og er blevet ret så populære i hele Norden.

Tactic lægger stor vægt på, at lave og udvikle sjove og underholdende spil, som samler familie og venner, om ægte glæde og samværd. Og i de fleste spil fra Tactic, er der en perfekt balance mellem held og strategi. Ligeså i Kimble Original spillet, som vi har testet for Legebyen.dk herunder.

Indhold

  • 1 spilleplade i plastik med indbygget terning!
  • 16 spiller brikker (4 i hver farve)
  • 1 sæt spilleregler på engelsk

Spillet

I slår med den indbyggede terning om, hvilken spiller der får det højeste antal øjne og derfor kan starte spillet.

Hver spiller har 3 slag per runde, til at slå en 6'er og dermed komme ud fra startpositionen.

Når en spiller har fået en brik ud på spillepladen, så har man kun ét slag per runde. Slår spilleren en 6'er, har han/hun et ekstra slag med terningen.

Spillerens mål er at få alle sine brikker - hele vejen rundt på pladen - og sikkert hjem i sit mål.

På vejen gælder det om, at slå de andre spillere hjem, ved at ramme det felt som en anden spiller står på, bliver de slået hjem skal spillerens brik starte forfra.

Har en spiller 2 brikker, på samme felt, så er brikkerne i hælle, og rammer en anden spiller dette felt, vil man i så fald slå sig selv hjem.

Den spiller der først, har alle sine 4 brikker hjemme i målet vinder spillet.

Vores erfaringer

Kimble er på mange måder identisk med ludo, hele spillets opsætning og regler er ens. Dog er der i Kimble ingen globus og der kan ikke springes.

Kimble har dog den fordel, at der er en "brik-holder2 på hvert eneste felt. Brik-holderen holder brikken på plads og det er en kæmpe fordel når mindre børn spiller med. Udover det, så er det også meget nemmere for mindre børn, at tælle sig frem til hvor brikken skal rykkes hen, med disse brik-holdere.

Den smarte indbyggede terning, er rigtig sjov at bruge og sikrer at terningen ikke bliver væk. Spillet er baseret på en hel del held, men bestemt også på strategi.

Et spil tager mellem 10 og 30 minutter, afhængigt af antallet af deltagere. Hjemme i vores familie, har Kimble fået en central plads på spisebordet. Vi spiller Kimble både om morgenen, når vi spiser morgenmad og om aftenen og nogen gange også om eftermiddagen.

Kimble spillet samler os som familie og vi hygger os alle sammen, selv om der er over 30 år mellem den yngste og ældste. Vi bliver ofte grebet af stemningen og uden vi ved af det, har vi hurtigt spillet 3-4 spil.

Spillet er hurtigt at rydde op og nemt at have med, hvis man eksempelvis skal ud at rejse.

Vores datter havde det med til "legetøjsdag" i børnehaven, hvor det også var en kæmpe succes hos alle børnene.

- Tine Rasmussen

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilTactic

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen