Hvorfor vælge BIO-plast legetøj?

"Kvalitetsmæssigt kan jeg ikke mærke forskel, for det legetøj som er lavet af BIO-plast er ligeså slidstærkt og holdbart som alt andet. Derimod er der stor forskel udseendemæssigt og jeg syntes, at de sarte og rolige farver passer bedre ind i resten af indretningen i vores hjem...."

Ja, hvorfor er det egentlig, at du bør vælge legetøj - fremstillet af BIO-plast?

Vi lever i en verden, hvor der desværre flyder plastik og andet affald rundt alle mulige steder. Heldigvis er folk blevet mere bevidste omkring miljøet, naturen og genbrug generelt.

Mange mennesker kender endnu ikke forskellen på den traditionelle plastik og BIO-plast og det kan derfor være svært, at agere udefra noget som man ikke har en viden om.

Med dette indlæg, vil jeg derfor gerne forsøge at sætte jer lidt ind i forskelle og fordelen, ved at købe produkter og legetøj - fremstillet af BIO-plast.

Derudover vil jeg fortælle lidt om Legebyens udvalg af forskellige miljøvenlige produkter.

Hos Legebyen.dk går de ikke kun op i pris, funktionalitet og kvalitet, men de går også op i at beskytte og passe på miljøet.

Når I er på udkig efter legetøj til jeres kæreste eje, så har I sikkert også nogle bestemte ting I kigger ud fra.

Hvis et af jeres krav er miljøvenligt legetøj, eller hvis I bare er nysgerrige, så har Legebyen.dk lavet en kategori, som hedder BIO-plast legetøj.

Herunder kan I nemt og overskueligt finde de produkter, som er lavet af det miljøvenlige og genanvendelige materiale.

Hvad er forskellen på BIO-plast og den traditionelle plast?

BIO-plast er et rigtig godt alternativ til den traditionelle plast, som vi alle kender rigtig godt.

Den traditionelle plast er baseret på råolier og er tusindvis af år om, at blive nedbrudt i naturen.

Hvis ikke vi sorterer vores affald korrekt, eller smider det i skraldespanden, så ender det de forkerte steder og skader miljøet.

Vi ved jo desværre alle sammen, at hovedparten af verdens affald, ender ude i verdenshavene og dette medfører et kæmpe miljøproblem.

Den miljømæssige skade som plastaffald i vores verdenshave gør, ses desværre meget tydeligt.

Koralrev, store og små havpattedyr, fugle og fisk risikerer at dø, når de bliver viklet ind i plastposer eller sluger plaststykker som eksempelvis kapsler, skruelåg og andre mindre dele.

Store fordele

Den store fordel ved BIO-plast er, at det kan fremstilles af fødevarer bl.a. af majs, korn, sukkerrør og bambusfibre. Sukkerrør som bruges i mange af Legebyens BIO-plast legetøj, er et 100% vedvarende råmateriale.

Når man høster en markfuld sukkerrør, så kan man faktisk plante en ny mark med det samme.

Forbruget af sukkerrør går ikke ud over naturen og miljøet. Samtidig hjælper sukkerrør med at absorbere CO2 fra vores luft, som eksempelvis brugen af biler, fly og busser - udskiller alt for meget af.

Sukkerrørene dyrkes på kontrollerede, giftfri plantager i det centrale og sydlige Brasilien.

Det eneste minus jeg kan se ved BIO-plast er, at man jo kan diskutere, om det er rimeligt at producere plast fra fødevarer i en verden, hvor 795 millioner mennesker desværre sulter. (ifølge statistikker fra FN.)

Danske dantoy er med på bølgen

Den danske legetøjsproducent Dantoy, har udvidet deres sortiment, så de nu har mange forskellige miljøvenlige produkter. Deres BIO-plast legetøj er fremstillet af de brasilianske sukkerrør.

Dantoy har bl.a. lavet en tiny- serien, som er produceret af BIO-plast. Denne serie henvender sig til babyer fra 0+, og består bl.a. af bideringe, hammerbræt, puttebox og sandlegetøj.

Udover deres tiny-serie, så har Dantoy også produceret store og små biler, bilgarager, legemad, køkkendele og endda også en ATV-scooter, alt sammen lavet af det miljøvenlige og stilrene BIO-plast.

Dantoy har derfor givet deres forbrugere rig mulighed for at vælge produkter lavet af BIO-plast.

Dantoys BIO-plast legetøj har de ting til fælles, at de alle er svanemærkede og CE mærket. Derudover er de lavet i flotte, stilrene og sarte pastelfarver.

De sarte farver giver et roligt miljø og børnene er ikke mindre interesseret i produkterne af den grund.

Jeg vil faktisk sige det modsatte. Børnene viser med det samme interesse for legetøjet, måske fordi de sarte farver gør, at legetøjet ikke bare ligner alt det andet legetøj i butikkerne.

Udover Dantoys mange produkter, så har Legebyen.dk endnu et legetøjsmærke, som er produceret i det miljøvenlige BIO-plast, nemlig BiOBUDDi.

Miljøvenlige BiOBUDDi byggeklodser

BiOBUDDi laver miljøvenlige byggeklodser, som produceres i Holland og alle deres varianter er CE-mærkede og overholder alle gældende regler indenfor EU.

BiOBUDDi's byggeklodser henvender sig til børn fra 18 måneder og op til 5-6 års alderen. De miljøvenlige klodser kan bruges, af både drenge og piger og de kan købes i rigtig mange forskellige sæt.

Ønsker I jer et bondegårdssæt, et bysæt, klodser til at bygge dyr af, eller er I mere på udkig efter en stor bunke blandede byggeklodser med eller uden klistermærker, så er der rig mulighed for at købe lige det I ønsker jer.

Byggeklodserne er nemme at samle og skille af igen. Det at de mange klodser er miljøvenlige og lavet af BIO-plast, påvirker bestemt ikke deres kvalitet. De er super fine og sikre for børn. Et kæmpe plus er også, at de er 100% kompatible med DUBLO.

Byggeklodserne er virkelig holdbare og faktisk umulige at ødelægge. BiOBUDDis klodser egner sig derfor til hyppig brug både på skoler og i daginstitutioner, men selvfølgelig også i hjemmet.

De fleste børn elsker at bygge og konstruere og hvorfor så ikke vælge klodserne fra en producent, der også tænker på vores børn og børnebørns fremtid. Tænk engang, BiOBUDDi klodserne er ikke engang dyrere end andre byggeklodser.

Hjemme hos os

Herhjemme har vi meget legetøj, som er fremstillet af BIO-plast, men vi har også legetøj, som er fremstillet af det traditionelle plast.

Kvalitetsmæssigt kan jeg ikke mærke forskel, for det legetøj som er lavet af BIO-plast er ligeså slidstærkt og holdbart som alt andet. Derimod er der stor forskel udseendemæssigt og jeg syntes, at de sarte og rolige farver passer bedre ind i resten af indretningen i vores hjem.

Når jeg udvælger legetøj til mine børn, så har jeg mange ting med i mine overvejelser, bl.a. funktionalitet, kvalitet, sikkerhed og miljøet.

Vi er nødt til at respektere og passe på miljøet, for det er vores børn, børnebørn og oldebørn, der kommer til at opleve konsekvenserne af vores valg.

Så tænk over tingene, tænk grønnere og hjælp os med, at passe på hinanden og verden.

Lavet af sukkerrør:

BIOplastik legetøj fremstilles af sukkerrør, som har en høj hårdhed, stivhed og en meget lille tendens til at fordreje efter afslutningen af ​​sprøjtestøbningsprocessen.

90% BIO baseret:

Det minimale BIO baserede indhold I BIO plastik legetøjet er mellem 90 og 94,5%, ifølge ASTM D6866 certificeringen.

100% genanvendeligt:

BIOplastik legetøj kan genbruges 100%, når det ikke længere skal bruges.

100% vedvarende råmateriale:

Sukkerrør er et eksempel på en alternative og vedvarende afgrøde, der kan bruges som en ren energikilde og som et råmateriale til produktion af forskellige produkter.

- Carina Lund, Legetøjsanmelder for Legebyen.dk

Læs også mere om BIO-plast hos Dantoy.dk/BIO

Læs også mere om BIO-plast hos BiOBUDDi (på engelsk)

Læs også mere om BIO-plast hos Vikingtoys (på engelsk)

Bio-plastBlogindlægCategory_blogindlæg

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen