Hape Rumstationen anmeldelse
Produktet er desværre udgået af Legebyen's sortiment.
Vi har dog mange andre spændende varer på Legebyen.dk!

Alder: Anbefales fra 3 år | Materiale: Træ | Mål: 48 x 48 x 74 cm. | Antal: 1 rumstation med 20 dele | Mærke: Hape | Varenr. 5900

"Vi har været rigtig tilfredse med rumstationen fra Hape, hvor kvaliteten hele vejen igennem har været enormt høj. Vi har haft en masse kvalitetstid på gulvet med Mateo og hans rumstation. Vi har fundet på historier om aliens og skøre rummænd, vi har kørt om kap på månen, vi har snakket med et meget fjollet rumvæsen, og vi har fløjet ud i det store univers. Alt sammen - selvfølgelig - bare leg, men drøn vigtigt i en travl hverdag..."

At have sin egen rumstation lyder ret vildt

En rumstation er en ting, der befinder sig ude i rummet langt væk fra den jord, som vi bor på - eller det troede vi ihvertfald.

Det med at have sin egen rumstation lyder ret vildt. At have en rumstation på sit børneværelse lyder endnu vildere. Vi fandt ud af, at det er muligt, og spændingen ville ingen ende tage, da rumstationen en helt almindelig hverdag kom flyvende med posten.

Hvad kunne vi vente os? Vi tog i hvert fald intet for givet, på vores (rum)rejse igennem, vores test af Hape's Rumstation.

Det praktiske om Rumstationen fra Hape

Hape Rumstation måler 48 centimeter i længden og bredden og 74 centimeter i højden.

Rumstationen er fremstillet af træ og pakken indeholder 20 dele.

Den anbefalede alder er fra +3 år.

I pakken er der; etager, sider til rumstationen, alien, rummand, satellit, radar, rumbiler, kapsel, snor og skruer.

Rumstationen skal samles

Det er en nem og hurtig proces at samle rumstationen fra Hape. Det tog os fem minutter fra alle delene var pakket ud af æsken til, at vi havde det færdige resultat.

Der medfølger en god og enkel manual. Det er ikke mange af elementerne, som skal skrues sammen. Vi brugte derfor en boremaskine, da det er vigtigt, at skruerne sidder ordentligt i. En skruetrækker kan også bruges i samlingsprocessen.

Vi kunne nu præsentere Mateo for sin nye rumstation. Der er mange figurer, maskiner og biler med til rumstationen. Mateo placerede med det samme alle rumbiler og maskiner præcis hvor han ville. Det fik Mateo meget tid til at gå med, for der skal være orden på Mateos rumstation.

Tag legen til et andet univers

Mateo gjorde store øjne, da vi introducerede ham for rumstationen første gang. Han var noget overrasket over den store rumstation, der stod midt på hans værelse. Der gik ikke mange sekunder før Mateo var klar til leg. Han kiggede først på de forskellige ting, der hører med til rumstationen.

Favoritten fra start blev (selvfølgelig) de super seje rumbiler og maskiner! Mateo brugte lang tid på at køre rundt med sine rumbiler, og begynder også at hejse dem op og ned i den seje elevator. Elevatoren var en funktion, som Mateo hurtigt fik øjnene op for, og som vi havde det rigtig sjovt med.

Vi sad alle på gulvet og legede. Mor fik hurtigt en rummand, far fik et rumvæsen, og Mateo sørgede selvfølgelig for, at han fik bilen. Rumvæsenet og rummanden skulle hejses hele vejen ned i elevatoren, hvorefter bilen ventede på dem nede på landjorden.

Rummanden og rumvæsnet kom nu ud på deres livs køretur, der sluttede ret hurtigt, da Mateo opdagede en ny sej funktion ved hans rumstation. Toppen af den øverste etage på rumstationen kan tages af, og den kom nu ud på en stor flyvetur - hele vejen ud i universet.

Mateo begyndte at rykke på alt tilbehøret, der hører med til rumstation. Det er virkelig smart, at Mateos fantasi får frit løb, og at der ikke er ét rigtigt facit i forhold til hvordan de forskellige ting i rumstationen skal stå eller fungere.

Stilren rumstation med charme

Rumstationen er virkelig flot at have stående fremme. Det gælder både på Mateos værelse eller i vores stue. Farverne er dæmpede og dette gør, at rumstationen passer ind i de fleste hjem. Vi blev positivt overraskede over rumstationen, da den stadig tiltrækker Mateos opmærksomhed, selvom farverne er dæmpede.

Rumstationen er et flot stykke legetøj med en utrolig charme, og det har vi absolut ikke noget imod at have stående fremme. Det ville hurtigt blive noget rod, hvis rumstationen skulle pakkes væk efter hver endt leg. Det ville vi blive trætte af i længden; dels fordi den fylder en del og, at der er mange små ting der hører til rumstationen.

Det er derfor helt fantastisk at kunne have rumstationen stående fremme. Det er en del af en børnevenlig indretning herhjemme, der samtidig byder Mateo op til fantastisk leg.

En rumstation med funktioner

Rumstationen har hele 4 etager, der indbyder til sjov leg. Derudover har rumstationen fra Hape også et væld af funktioner. Det overraskede os meget, hvor mange funktioner Hape har skabt i deres seje rumstation.

Øverst på rumstationen er toppen af den sidste etage aftagelig. Det vil sige, at man kan “affyre” den øverste del på rumstationen. Mateo blev noget overrasket, da han opdagede denne detalje. Mateo gik straks i gang med at se, om de andre etager også kunne løsnes. Han fandt dog hurtigt ud af, at de sad helt fast.

Mateo benyttede sig rigtig meget af den aftagelige top, som han fløj rundt med på sit værelse. Det er en super sjov detalje som vi har fået meget tid og sjov til at gå med.

En af rumstationens helt store funktioner er elevatoren. Elevatoren går hele vejen igennem rumstationen fra nederste til øverste etage, og den styres ved, at Mateo drejer på en stor klods øverst på rumstationen. Det er en rigtig god måde at få sine rumbiler og maskiner hurtigt frem til lige netop den etage, som Mateo ønsker. Elevatoren er super nem at navigere. Mateo fangede hurtigt pointen, og han nød rigtig godt af denne super funktion!

På 3. etage bliver Mateo mødt af en radar. Radaren kan han dreje på, hvorefter den viser forskellige motiver. På den anden side finder vi en lille raket på en skive, der kan drejes halvt. Raketten kan peges hen på månen, en planet eller Jorden. Mateo bestemmer altså helt selv, hvor turen skal gå hen.

Bevæger vi os længere ned til den 2. sidste etage, mødes vi af en slags - hvad vi tror er - aircondition. Her bestemmer Mateo altså selv hvor varmt eller koldt, der skal være på den store rumstation. På væggen bagved er en slags tankstation, og her vælger man frit hvilket rumfartøj, der skal tankes.

Rumstationen har en masse funktioner, som skaber nysgerrige spørgsmål og gode samtaler. Der er tænkt godt over alle funktionerne, og vi har alt, hvad vi kunne ønske os, på rumstationen.

Rumstationen er perfekt til rolleleg

Rumstationen fra Hape er virkelig god at samles om. Vi skaber vores egne historier, og vi drager stor nytte af alt det udstyr, der er med til Mateos rumstation. Vi kan ikke komme uden om, at Mateo også ville kunne få rigtig meget gavn af rumstationen sammen med nogle gode venner.

Vi tror ikke, at rumstationen er noget, som Mateo vokser fra lige med det samme. Rumstationen byder (i vores øjne) op til den helt store rolleleg.

Rumstationen indeholder 4 etager med massere af plads og funktioner. Her ville det være ideelt med flere børn om legen på rumstationen. Tilbehøret, der hører til, er bestemt nok til at kunne underholde flere børn på én gang. Det er vigtigt, og det gør, at legen bliver ved med at være sjov.

Vores vurdering af Rumstation fra Hape

Vi har været rigtig tilfredse med rumstationen fra Hape, hvor kvaliteten hele vejen igennem har været enormt høj. Vi har haft en masse kvalitetstid på gulvet med Mateo og hans rumstation.

Vi har fundet på historier om aliens og skøre rummænd, vi har kørt om kap på månen, vi har snakket med et meget fjollet rumvæsen, og vi har fløjet ud i det store univers. Alt sammen - selvfølgelig - bare leg, men drøn vigtigt i en travl hverdag.

Rumstationen sætter den gode leg i fokus, og den har en underholdningsværdi udover det sædvanlige.

- Camilla Jakobsen

Læs også anmeldelsen af HAPE's bilgarage

Læs også anmeldelsen af Begin Again puslespillene

Læs også anmeldelsen af MaMaMeMo Benzinstanderen

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjHape

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen