Hængekøjehule anmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 - 10 år | Fremstillet af 100% økologisk bomuldsstof

"Hængekøje-gyngen har simpelthen den bedste hule-agtige atmosfære, hvor man bare kan få lov, at sidde og blive afskærmet og putte uden at tage sig af hvad der sker rundt om én hele tiden..."

En anmeldelse af La Siestas økologiske Joki Teddy hængekøje-gynge.

Introduktion: Vi er en lille familie på 3 personer. Mor, far og lille Cornelia på 1,5 år.

Mor Jennifer er pædagog til daglig og interessere sig derfor meget for Cornelias udvikling og læring og forsøger at stimulerer hende på bedste vis, med diverse alderssvarende legetøj, krea-aktiviteter og motoriske udfoldelsesmuligheder.

Far Kenneth er servicechef, og er af den meget innovative type, som kan få de fleste lege til at blive en fest ved hans innovative tilgang.

Cornelia er et helt almindeligt barn der går i vuggestue og har et solidt aktivitetsniveau.

Vi har fået lov til at teste og anmelde Joki Teddy hængekøjehulen fra La Siesta, som skulle være prikken over i’et i vores underetage i hjemmet.

Vi har gennem den seneste tid, haft fokus på de Cornelias grov motoriske færdigheder og ville gerne have en gynge hvor vi kunne svinge hende vildt rundt og stimulerer hendes vestibulærsans. Derfor var denne gynge oplagt at teste og anmelde for os.

Hvad var der i pakken?

Gyngen ankommer som en slags sovepose pakke. Den er pakket ned i en stor (sovepose størrelse) taske/pose. Nede i den er gyngen og endnu en lille pose/taske med det nødvendige til ophæng.

Selve beslag, skruer og ravplugs var også med i posen.

Endnu engang alt inklusiv fra Legebyen, hvilket jo er fuldstændig fantastisk. Man skal ikke lige ud og have de nødvendige skruer, eller hov beslaget skulle man tilkøbe ved siden af eller lign. Niks, alt var inklusiv, hvilket gjorde opsætningen hurtig og enkel.

Opsætning:

I posen var der naturligvis også en vejledning til opsætning, hvilket var det nemmeste i verden. Ja ja, min mand gjorde det naturligvis, men jeg er sikker på jeg faktisk også selv ville kunne have monteret denne gynge.

Alt er nemlig vist meget udførligt i vejledningen og beslaget er ikke en besværlig krog eller lign der skal bores et kæmpe hul til først.

Når beslaget først var sat i loftet, var det blot at hænge gyngen (efter anvisningen, naturligvis) og regulere den i højden. Gyngen og beslaget er nemlig klargjort og er lige til at hænge op, når man tager den ud af posen.

Meget, meget let og tog os max 15 minutter fra vi startede udpakningen af gyngen.

Selve gyngen:

Først og fremmest er det vigtigt at pointere, at gyngen er anbefalet til 3 år+, hvorfor kan jeg simpelthen ikke greje.

Vi har Cornelia på 1,5 år og hun synes altså den gynge er det BEDSTE.

Den eneste logik der har mødt min hjerne i forhold til aldersanbefalingen må være, hvis den skal hænge på et børneværelse uden opsyn.

Der kan selvfølgelig være en vis fare forbundet med den, da det er en slags stofhule som et lille barn måske kan komme galt afsted i. Jeg vil ikke sidde og ridse scenarier op, men der kan vel opstå noget?

Vi har vores hængene i stuen, tæt på spisestue og køkken og jeg må bare sige at den gynge har bragt så meget lykke herhjemme.

Cornelia kan ikke selv komme op i den (endnu) men, uden problemer komme ud af den.

Gyngen kan nemt tages af, både ved at fjerne den helt oppe fra krogen, men også ved at dreje den af, ved en smart lås der er lavet lige i gyngens spids, imellem snoren og selve stoffet i gyngen. Så slipper man for at finde en stol frem, hver gang den skal fjernes.

Vi har så ikke haft brug for at fjerne vores endnu. Det har vi simpelthen ikke af den enkle grund, at den er i gang hele tiden.

Hvis ikke det er Cornelia der sidder i den, jamen så er det dukkerne eller bamserne som får en svingtur.

Denne gynge er simpelthen SÅ genial og kan bruges til både den vilde leg men også en rolig hyggestund.

Vild leg:
Gyngen fungerer ligesom alle andre gynger, og kan i den grad stimulere Cornelias vestibulærsans. Den kan både gynge frem og tilbage, fra side til side og snurre meget hurtigt rundt.

Gyngen er lavet en med slags pude i bunden som er størst forrest, altså i udgangen af gyngen. Dette er ret genialt, for det gør nemlig at barnet falder lidt tilbage i gyngen og derved ikke lige så nemt kan hoppe hurtigt ud af gyngen under den vilde svingtur.

Gyngen er af økologisk bomuldsstof og har derfor effekt som en rigtig hængekøje. Den omslutter sig barnet, og virker derfor mere sikker.

Vi har på intet tidspunkt været utrygge eller synes Cornelia ikke har været alderssvarende til, at bruge gyngen. Tværtimod.

Rolige stunder:
Det som denne gynge kan, er fantastisk. Den kan nemlig som beskrevet ovenfor være pulsen i en vild leg, men samtidig også være det helt modsatte.

Vi har også brugt gyngen som en slags pauserum, hvor man også har kunne få lov at sidde med en bog, sin sut eller en lille snack imens der kørte lidt Gurli gris på tv’et.

Til at starte med ville jeg ikke have Cornelia spiste i gyngen, men jeg fandt hurtigt ud af, at hele molevitten kan vaskes, og det har derfor ikke den store betydning hvis der skulle komme lidt kiks eller æble ud i den.

Hængekøje-gyngen har simpelthen den bedste hule-agtige atmosfære, hvor man bare kan få lov, at sidde og blive afskærmet og putte uden at tage sig af hvad der sker rundt om én hele tiden.

Der hvor man kan frigøre gyngen, kan man nemlig også dreje den, så man sidder stille i den vinkel man har lyst til.

 

Kvalitet og sikkerhed:

Kvaliteten af gyngen er virkelig god. Den er slidstærk og solid i stoffet, men samtidig er den hverken stiv eller kradser.

Loftbeslaget er enkelt og er af hård plast og derfor også den perfekte kvalitet.

Vi har ingen bekymringer om hvorvidt den kan holde vores barn, eller hvorvidt det skulle blive for slidt og noget skulle brase sammen. Alt er af topkvalitet.

I forhold til sikkerhed, er jeg sikker på at der er sat en aldersgrænse af en grund. Grunden kan jeg ikke helt spore mig ind på, da der også er lavet slyngegynger/vugger osv. til de mindste.

Jeg vil klart anbefale denne her gynge til alle jeg kender. Cornelia er SÅ glad for den, og elsker både når vi leger vildt og holder pauser.

Jeg ville aldrig lade hende lege, alene på et værelse med den, men det ville jeg alligevel ikke med noget legetøj i den alder. Alt leg er under opsyn, da hun selvfølgelig ville kunne falde ud af gyngen. Dog kan hun ikke selv få gang i gyngen, så hvis hun skulle falde ud af den, ville hun ikke ryge så langt.

Jeg er på ingen måde utryg ved den og ville også lade enhver baby få en lille gyngetur i den, hvis det skulle være.

Samlet vurdering:

Hvis vi skulle give denne hængekøjehule/gynge stjerner, er vi enige om, at den ville få 10/10. Den er simpelthen ALT for genial og burde være noget ALLE familier havde i hjemmet.

Jeg tror man kan fornemme på det meste af anmeldelsen, at vi er meget tilfredse med den, og klart vil lade den hænge trods alders-anbefalingen er til et lidt ældre barn.

- Jennifer Sylvest

Anmeldelse af legetøjCategory_anmeldelse af legetøjLa siesta

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen