Gurli Gris lær former spil

Alder: Anbefales fra 3 år | Spilletid: Ca. 10 min. | Spillere: 1 deltager.

"Storesøster Annabel på 5 år, har også været med til at spille, men for hende var der ikke de store udfordringer i at parre alle brikkerne og genkende former. Det gav dog alligevel anledning til en god dialog vedrørende flere af de illustrerede former – for eksempel at en sommerfugls vinger godt kan ligne et hjerte, som netop er det der er illustreret på et sæt af brikkerne. Eller at der er forskel på en firkant og et rektangel, selvom de minder lidt om hinanden og at mange genstande kan have samme form..."

En spilanmeldelse af Gurli Gris lær former

Spillet består af 20 puslespilsbrikker der passer samme to og to. Hvor der på den ene brik er vist en form, for eksempel en firkant, en cirkel eller en stjerne, og på den anden brik er så vist en genstand som har netop den form.

Motiverne er forskellige ”hverdags ting” såsom frugt, en gave eller en bold og er ikke særlig Gurli Gris relaterede, men er tegnet i samme stil og med masser af fine farver.

Puslespils brikkerne er lavet i tyk pap og hver brik er 10 cm i højden og ca. 9-10 cm bredde.

Formålet er at parre puslespilbrikkerne og på den måde associere forskellige ting og genstande med de respektive former. Man får faktisk lidt hjælp, da de brikker som passer sammen, har samme baggrundsfarve rundt om genstanden eller formen.

På den måde kan det blive en leg der både drejer sig om at genkende former og også farver.

Vi har spillet det med vores yngste datter, Emma på 2,5 år, og det var faktisk ikke helt så let for hende at genkende formerne i de forskellige motiver der er illustreret på brikkerne, som jeg måske havde forventet. Så vi startede derfor med at se om vi kunne parre brikkerne, ved at kigge efter baggrundsfarven og så herefter kigge på motivet på den ene brik og dernæst sammenligne med formen på den tilhørende brik.

Samtidig øvede Emma sig også på at udtale hvad de forskellige ting hedder og hvad de forskellige former hedder og her var nye ord at lære, et rektangel var blandt andet et ord som hun ikke havde hørt før. Ligeledes øver hun sig i hvad de forskellige farver hedder.

Jeg synes derfor at der er stort lærings- og sprogudviklings potentiale i dette ellers meget simple spil, for de helt små.

Storesøster Annabel på 5 år, har også været med til at spille, men for hende var der ikke de store udfordringer i at parre alle brikkerne og genkende former. Det gav dog alligevel anledning til en god dialog vedrørende flere af de illustrerede former – for eksempel at en sommerfugls vinger godt kan ligne et hjerte, som netop er det der er illustreret på et sæt af brikkerne. Eller at der er forskel på en firkant og et rektangel, selvom de minder lidt om hinanden og at mange genstande kan have samme form.

Spillet er anbefalet fra 3+ år, men jeg vil sige at man sagtens kan spille med børn der er yngre end 3 år, som netop er ved at lære sproget og heriblandt også former og farver.

- Katharina Lyngholm Maack

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilGurli gris

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen