Gurli Gris lær farver spilanmeldelse

Alder: Anbefales fra 3 år | Spilletid: Ca. 10 min. | Spillere: 1 deltager.

"Spillet er anbefalet fra 3+ år – men jeg vil sige at med lidt hjælp fra en voksen kan det sagtens bruges til mindre børn. Vores store pige Annabel, på 5 år, har også prøvet spillet og hun samlede alle 10 puslespil ret hurtigt og uden hjælp. Annabel har nået en alder hvor hun har helt styr på de forskellige farver, så for hende var der ikke de store udfordringer i dette spil. Jeg vil derfor klart anbefale dette indlæringsspil til de mindste børn, som netop har lært at tale eller er ved at lære det, da dette en god måde at øve både ord og farver..."

En spilanmeldelse af Gurli Gris lær farver

Spillets indhold

Spillet indeholder 10 puslespil som hver især består af 5 brikker i samme farvenuance – 1 stor brik i midten med en baggrundsfarve som eksempelvis er rød eller blå og hvorpå der også er et motiv af en af figurerne fra Gurli Gris. Hertil er der så 4 mindre puslespilsbrikker med forskellige motiver hvor størstedelen er farven på motivet er samme farve som baggrundsfarven på midter-brikken. For eksempel en blå paraply der passer til midter-brikken med blå baggrund eller en rød mariehøne som passer sammen med den store midter-brik hvor baggrundsfarven er rød.

Formålet er så at genkende farverne på de forskellige puslespilsbrikker og herefter at parre dem med de store brikker der har den tilsvarende baggrundsfarve og derved få samlet alle 10 puslespil rigtigt.

God måde at lære farver

Vi har spillet med vores datter Emma, på knap 3 år, som stadig bytter lidt rundt på navnene på de forskellige farver. Derfor synes jeg dette puslespil er ideelt for hende, fordi det er en god og sjov måde at øve sig på farverne.

Vi lagde alle de store midter-brikker op på en række og prøvede herefter at finde de tilhørende puslespilsbrikker med matchende farver. Det blev dog hurtigt uoverskueligt for Emma, så derfor sorterede jeg 5 puslespil fra, og vi startede nu med at lægge 5 midter-brikker op på række og samle med de matchende farvebrikker.

Til at begynde med, var det lidt svært for Emma at finde ud af hvad der gjorde sig gældende for at samle puslespillene, så vi måtte øve os på at kigge grundigt på billederne og se hvilken farve der var mest af på motiverne og dernæst sammenligne med baggrundsfarverne på de 5 store brikker vi havde lagt frem.

Til sidst lykkedes det for Emma at finde fidusen og så fik vi hurtigt samle puslespillene. Vi fortsatte herefter med de 5 øvrige puslespil.

Vi fik undervejs også snakket om hvilke andre ting der for eksempel er røde eller blå, udover de ting som er illustreret på puslespils brikkerne.

Et indlæringsspil til de mindste

Spillet er anbefalet fra 3+ år – men jeg vil sige at med lidt hjælp fra en voksen kan det sagtens bruges til mindre børn. Vores store pige Annabel, på 5 år, har også prøvet spillet og hun samlede alle 10 puslespil ret hurtigt og uden hjælp. Annabel har nået en alder hvor hun har helt styr på de forskellige farver, så for hende var der ikke de store udfordringer i dette spil.

Jeg vil derfor klart anbefale dette indlæringsspil til de mindste børn, som netop har lært at tale eller er ved at lære det, da dette en god måde at øve både ord og farver.

- Katharina Lyngholm Maack

Anmeldelse af spilCategory_anmeldelse af spilGurli gris

Smid en kommentar

Alle kommentarer skal godkendes inden de blivet publiceret

Legebyen.dk anbefaler

Magna-Tiles - 100 stk. transparent. - Billede 1Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Magna-Tiles - 100 stk. transparent.
Udsalgspris779,95 kr
På lager
Se varen